Φινλανδία: “Ευτυχώς έχουμε ένα καλλιτέχνη που ικανοποιεί τα κριτήριά μας”

Σήμερα η Φινλανδία ανακοίνωσε τον εκπρόσωπο της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με απευθείας ανάθεση στον διεθνούς φήμης DJ Darude (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ).

Στην συνέχεια, ο παραγωγός του UMK, της διαδικασίας μέσω της οποίας επιλέγεται ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision, Anssi Autio, παραχώρησε συνέντευξη στην Ilta-Sanomat αναφέροντας πως κατέληξαν στον εν λόγω καλλιτέχνη.

Οι φίλοι του διαγωνισμού και ολόκληρη η Φινλανδία ελπίζουν για το μεγαλύτερο αστέρι, αλλά η ιστορία μας στην Eurovision είναι βαριά και η στάση του κοινού είναι σοβαρή αν ο καλλιτέχνης δεν πετυχαίνει, γι’ αυτό φοβούνται τη Eurovision και τις πιέσεις που συνδέονται με αυτή. Έτσι κι αλλιώς οι εταιρίες εισπράττουν έσοδα από τις πωλήσεις στην Φινλανδία και δεν ενδιαφέρονται για διεθνοποίηση. Στη Σουηδία η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς η σουηδική μουσική βιομηχανία προσανατολίζεται στις εξαγωγές και ευτυχώς έχουμε ένα καλλιτέχνη που ικανοποιεί τα κριτήριά μας.

Από την άλλη, ο παραγωγός δήλωσε πως προηγουμένως ζήτησαν από μεγάλα ονόματα να εκπροσωπήσουν την χώρα, τα οποία όμως αρνήθηκαν. Αποκάλυψε δε, πως κάποια από τα ονόματα που προσεγγίστηκαν ήταν ο Isac Elliot, η Robin, ο Antti Tuisku, οι The Rasmus, και οι Sunrise Avenue.

Για να βρεθεί ο εκπρόσωπος για την Eurovision 2019 χρειάστηκε τεράστια δουλειά στα παρασκήνια.

Η Φινλανδία στην Eurovision

Η Φινλανδία έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 1961, και έκτοτε σημειώνει μια μέτρια πορεία στον διαγωνισμό. Ήταν ανάμεσα στις χώρες με την μακροβιότερη ιστορία στον θεσμό χωρίς να έχει κερδίσει, ένα ρεκόρ που κατάφερε να σπάσει το 2006 με την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα νίκη της χώρας με τους Lordi και το τραγούδι Hard Rock Hallelujah. Η καλύτερη θέση της χώρας, πέραν της νίκης, είναι η 6η θέση, η οποία επιτεύχθηκε το μακρινό 1973.

Το 2019 η Φινλανδία εναποθέτει τις ελπίδες της στον διεθνούς φήμης DJ Darude, ο οποίος θα συνθέσει τρία τραγούδια που θα ερμηνεύσει ο Sebastian Rejman, κεντρικός τραγουδιστής της μπάντας The Giant Leap.

Πιστεύετε πως μπορεί να σπάσει την μέτρια ιστορία της χώρας στον διαγωνισμό, ανοίγοντας τις πόρτες για μεγάλα ονόματα της φινλανδικής μουσικής βιομηχανίας να λάβουν μέρος στην Eurovision;

Πηγή: esckaz.com

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *