EBU: “Η Αυστραλία έχει ανεβάσει το επίπεδο του διαγωνισμού”

Ο επικεφαλής του Reference Group του Διαγωνισμού της Eurovision, Frank-Dieter Freiling, στην πρόσφατη συνέντευξη του στον Dr Eurovision, εκτός από τις απόψεις της ένωσης για την διατήρηση και επέκταση του κανόνα των Big5, μίλησε και για την παρουσία της Αυστραλίας στην Eurovision και πως αυτή βοήθησε, στην βελτίωση του επιπέδου του διαγωνισμού.

Ο κ. Freiling εξήγησε γιατί δεν είχε προσφερθεί στο Καζακστάν ακόμα η δυνατότητα συμμετοχής, όπως έγινε με το SBS της Αυστραλίας:

Η Αυστραλία είναι η εξαίρεση που προσφέραμε στους εαυτούς μας για την 60η επέτειο του διαγωνισμού. Καθορίσαμε μια δικαιολογία για την εξαίρεση αυτή που εξακολουθεί να ισχύει: Χαιρετίζουμε τις χώρες εταίρους που συμφωνούν με τις αξίες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και τις συμφωνούν.

Η Αυστραλία είναι πολύ πιο συνδεδεμένη με την Ευρώπη από ό, τι αντιλαμβάνονται πολλοί εξηγεί στην συνέχεια:

Η Αυστραλία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, ο εταίρος μας SBS έχει μεταδώσει την εκπομπή ζωντανά για περισσότερα από 20 χρόνια και υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα που παρακολουθεί τακτικά τον διαγωνισμό.

Ο κ. Freiling εξήγησε ότι κατά την άποψή του η εισαγωγή της Αυστραλίας στον διαγωνισμό είχε θετικό αντίκτυπο στον διαγωνισμό και συνέβαλε στην αύξηση της ποιότητας των συμμετοχών.

Έχουμε αποτολμήσει το πείραμα και λειτούργησε τέλεια. Κατά τη γνώμη μου βοήθησε να αυξηθεί σημαντικά η ποιότητα του διαγωνισμού επειδή η Αυστραλία την παίρνει πολύ σοβαρά με υψηλό γενικό πρότυπο, άριστους τραγουδιστές και ωραία μουσική.

Έτσι, παρατάσαμε αυτή την εξαίρεση για ένα ακόμη έτος, και φέτος η Αυστραλία θα κάνει μια εθνική επιλογή στο Κουίνσλαντ για πρώτη φορά. Θεωρούν τους εαυτούς τους ως μέρος της ευρωπαϊκής κοινότητας αξιών και πολιτισμού, επομένως τους θεωρούμε ότι αποτελούν μέρος της οικογένειας της Eurovision, ακόμη και αν ερμηνεύσουμε τους κανόνες με πολύ γενναιόδωρο τρόπο.

Υπήρξαν εικασίες σχετικά με το αν η EBU θα καλέσει επιπλέον έθνη στον διαγωνισμό με τον ίδιο τρόπο όπως η Αυστραλία, ο Δρ Freiling αμφισβήτησε αυτή την άποψη δηλώνοντας,

Για πολλές άλλες χώρες, όπως η Κορέα ή η Κίνα, αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν μοιράζονται τις ίδιες αξίες και την κατανόηση του πολιτισμού. Θέλουμε να επιμείνουμε στον πυρήνα αυτών των ευρωπαϊκών αξιών, γιατί αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει η EBU: να ξεπεραστούν τα σύνορα και να οικοδομηθούν γέφυρες στην Ευρώπη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλήρη συνέντευξη εδώ .

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *