Mihai Trăistariu: “Έχω στείλει αίτημα να εκπροσωπήσω τον Άγιο Μαρίνο”

Αν και λίγα 24ωρα έχουν περάσει από την αποχώρηση του Mihai Trăistariu από το Selecția Națională 2019, αλλά και τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που φαίνεται να έχουν έρθει στην επιφάνεια (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο γνωστός τραγουδιστής και πρώην εκπρόσωπος της Ρουμανίας στην Eurovision το 2006 παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μιλώντας για την πρόσφατη εμπειρία του αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Για ποιο λόγο αποχώρησε από το Selecția Națională;

Αποχώρησα για διάφορους λόγους. Ο κύριος λόγος όμως ήταν ότι η προεπιλογή τελείωσε στις 10 Δεκεμβρίου. Βασανίστηκα, όλοι μας συνεννοούμασταν με τους συναδέλφους να είμαστε έτοιμοι εγκαίρως, να δώσουμε τις σωστές εντυπώσεις. Έτσι, ηχογραφήθηκαν 126 τραγούδια, και στις 20 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν τα 24 τραγούδια που πέρασαν στον ημιτελικό. Μία μέρα μετά, ο Dan Bittman αποχώρησε. […]

Όλοι περιμέναμε, μετά την αποχώρηση, να μπει στην λίστα ο πρώτος επιλαχών, δηλαδή το 25ο τραγούδι. Το TVR μας άφησε με την αγωνία χωρίς να μας πει τι θα γίνει, και μετά ανακοίνωσαν τρεις ή τέσσερις μέρες μετά, ότι το τραγούδι του Bittman δεν θα αντικατασταθεί και ότι θα παραμείνουν 23 τραγούδια.

Συνεχίσαμε με τα δικά μας να ετοιμαστούμε για τους ημιτελικούς. Λοιπόν, δύο με τρεις μέρες αργότερα, όλοι ξυπνήσαμε και είδαμε ότι άλλαξαν γνώμη (όχι οι διοργανωτές) και ότι θα χρησιμοποιήσουν την wild card, η οποία στο τένις σημαίνει ότι κάποιος πάει από τον ημιτελικό στον τελικό. Αυτό σήμαινε wild card, όχι να πάρουμε κάποιον από το σπίτι όπως έκαναν. Έφεραν δύο τραγούδια από το σπίτι, που σημαίνει ότι προσπέρασαν τα 126 τραγούδια και μπήκαν κατευθείαν στον διαγωνισμό. Το οποίο ήταν άδικο για όλους μας. 

Παράλληλα, ο γνωστός τραγουδιστής ανέφερε πως υπάρχει μια αίτηση την οποία, εξ’ όσων γνωρίζει, υπέγραψαν ακόμη 6 διαγωνιζόμενοι που θα επιθυμούσαν να αποχωρήσουν. 

Τώρα, έχω πραγματικά αποχωρήσει, πραγματικά είμαι εκνευρισμένος. Αν δεν είναι και οι άλλοι, δεν είναι πλέον δικό μου πρόβλημα. Πιθανότατα χαίρονται που με απαλλάχθηκαν, δεν ξέρω. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος: δύο τραγούδια μπήκαν στον διαγωνισμό μέσω παρεμβάσεων, μέσω τηλεφώνων, σίγουρα έτσι μπήκαν μέσα. Δεν αμφισβητώ το ταλέντο της Bella Santiago, πραγματικά μου αρέσει η φωνή της, αλλά δεν είναι φυσικό να “έρχεσαι από το σπίτι” με την εταιρεία της να τηλεφωνεί για να έρθει και να μπει στον διαγωνισμό. Και μπήκε απευθείας μαζί με άλλους. Καλύτερα να την έστελναν απευθείας και χωρίς την προεπιλογή. Εμένα μου κόστισε 350 εκατομμύρια lei (γύρω στα 75 χιλιάδες ευρώ). Ξόδεψα τον χρόνο μου στους χορογράφους, στους χορευτές, στο makeup, πλήρωσα τα έξοδα των ανθρώπων μου. 

“Έχω στείλει αίτημα να εκπροσωπήσω τον Άγιο Μαρίνο”

Ενώ είναι απογοητευμένος με την στάση του δημόσιου καναλιού της Ρουμανίας, ο τραγουδιστής εκμυστηρεύθηκε πως έχει υποβάλει αίτηση να εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο το 2019.

Ειλικρινά, και το λέω για πρώτη φορά, το πρωί ξύπνησα υποφέροντας επειδή δεν μου αρέσει να χάνω και είδα ποιοι κανονισμοί είναι ακόμα σε ισχύ. Σε ποιες χώρες μπορώ να υποβάλω αίτηση. Έστειλα email στον Άγιο Μαρίνο, όπου και έχουν την προθεσμία μέχρι τις 22 (του μήνα). Και περιμένω απάντηση, αν και ξέρω από φήμες ότι έχουν ήδη επιλέξει τον εκπρόσωπό τους και δεν ψάχνουν άλλον. 

“Η Eurovision είναι σκοπός της ζωής μου και θα πάω με οποιαδήποτε χώρα”

Ο τραγουδιστής έκλεισε την συνέντευξή του αναφέροντας ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ξανά του χρόνου επειδή είναι πολύ παθιασμένος με τον διαγωνισμό και ελπίζει ότι κάποτε θα εκπροσωπήσει ξανά την Ρουμανία.

Δεν εγκαταλείπω την Eurovision έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν ξέρω αν θα επιστρέψω φέτος ή του χρόνου. Επίσης κοίταξα και στην Μολδαβία, αλλά πρέπει να είσαι πολίτης της χώρας ή να συνεργαστείς με κάποιον πολίτη ως ντουέτο. Έπρεπε να κάνω ντουέτο, αλλά δεν ξέρω τι να πω. Το θέμα είναι ότι δεν θα αφήσω την Eurovision. Είναι σκοπός της ζωής μου και θα πάω με οποιαδήποτε χώρα. Αν δω ότι δεν μπορώ να πάω με την Ρουμανία, θα πάω με άλλες χώρες. 

Ο Mihai εκπροσώπησε την Ρουμανία το 2006 με το τραγούδι Tornero, το οποίο έφερε την χώρα στην πολυπόθητη 4η θέση και άφησε την δική του ιστορία στον διαγωνισμό. Προσπάθησε κι άλλες φορές να εκπροσωπήσει την Ρουμανία, ενώ φέτος είχε προκριθεί στους 24 φιναλίστ του Selecția Națională με το τραγούδι Baya.

Πάντως, έχει γίνει γνωστό πως η χώρα του Άγιου Μαρίνου θα ανακοινώσει στις 21 Ιανουαρίου τον επόμενο εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision μέσω διάσκεψης τύπου (διαβάστε περισσότερα εδώ), και άρα δεν ισχύει η ημερομηνία την οποία αναφέρει ο Mihai.

Εν αγωνιωδώς περιμένουμε τις επόμενες εξελίξεις γύρω από το θέμα και ποιος τελικά θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος του Αγίου Μαρίνου. 

Πηγή: click.ro

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *