Ελλάδα: Η ανακοίνωση της επιτροπής της ΕΡΤ βάζει φρένο (;) στην ανεξέλεγκτη φημολογία

Μέσα από το EurovisionFun είχατε την δυνατότητα να ενημερωθείτε προτού γραφεί οπουδήποτε αλλού, για τα έξι άτομα που απαρτίζουν την επιτροπή της ΕΡΤ, για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας μας στην Eurovision 2019. Η ανακοίνωση των ονομάτων αυτών ξεκαθαρίζει πάρα πολλά πράγματα και θεωρίες και θα λέγαμε ότι βάζει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Τα σενάρια φαντασίας για Καλομοίρα, Αγέρη, Έλενα Τσαγκρινού κλπ

Αυτή τη χρονιά και έχοντας ήδη μια σημαντική εμπειρία στην κάλυψη των Eurovision δρώμενων στη χώρα μας, αποφασίσαμε να μην αναπαράγουμε κάθε φήμη και όλη την ονοματολογία που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες, αφού ουδεμία σχέση έχει αυτή με την πραγματικότητα. Προτιμήσαμε να σας μεταφέρουμε όσα πραγματικά έχουν βάση και ισχύουν και σε πολλές περιπτώσεις να έρθουμε και σε πλήρη αντίθεση με όσα τα περισσότερα ΜΜΕ μετέδιδαν.

Κάθε αναγνώστης με στοιχειώδη λογική, αλλά και κάθε υποτυπωδώς νοήμων άνθρωπος που παρακολουθεί τις εξελίξεις, μπορεί πλέον εύκολα να αντιληφθεί ότι όλο το παιχνίδι των τελευταίων ημερών, αποσκοπεί καθαρά στα κλικαρίσματα, την λίγο μεγαλύτερη τηλεθέαση και όχι στην ενημέρωση των αναγνωστών, τηλεθεατών κλπ

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Το χορό των φημών ξεκίνησε στα μέσα του Νοεμβρίου το όνομα της Καλομοίρας. Το όνομα της ενεπλάκη στο διαγωνισμό, αφού πολλά μέσα την ήθελαν να κάνει ραντεβού στην ΕΡΤ για να συζητήσει το ενδεχόμενο να σηκώσει την ελληνική σημαία στο Τελ Αβίβ. Μάλιστα τα δημοσιεύματα αυτά ήθελαν το κλίμα μεταξύ ΕΡΤ και της ίδιας να είναι πολύ θετικό και η συμφωνία να είναι κοντά. Τι κι αν η διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ κα Μαρία Κουφοπούλου το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Αίγυπτο, τι και αν δεν υπήρχε γενικός διευθυντής στην ΕΡΤ, τι και αν δεν υπήρχε καν Δ.Σ., τι και αν η αρμόδια επιτροπή συστάθηκε την περασμένη Δευτέρα, η Καλομοίρα βρέθηκε στην ΕΡΤ για να συζητήσει (με ποιους;), την πιθανότητα να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2019. Φυσικά κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι όντως η Καλομοίρα συζήτησε για την επιστροφή της στο διαγωνισμό, παρότι όλοι οι εμπλεκόμενοι το διέψευσαν κατηγορηματικά.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της Τάμτας από το ΡΙΚ, αλλά και το αποκλειστικό ρεπορτάζ μας για τις προθέσεις της PANIK και της MINOS EMI, να απέχουν από τις διαδικασίες της ΕΡΤ για την Eurovision 2019. Σειρά όμως τώρα είχαν νέα δημοσιεύματα φημών (ενώ φυσικά τα άρθρα για την Καλομοίρα εξαφανίστηκαν), όπου ήθελαν την Έλενα Τσαγκρινού της PANIK και τον Κώστα Αγέρη της MINOS EMI να βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΡΤ. Τι και αν ακολούθησε η ξεκάθαρη δήλωση της PANIK στο EurovisionFun ότι δεν έχουν προτείνει κανέναν καλλιτέχνη και ότι σε μία πρώτη συζήτηση με την ΕΡΤ ξεκαθάρισαν στην ΕΡΤ ότι δεν τους ενδιαφέρει η φετινή ελληνική εκπροσώπηση στο Τελ Αβίβ, τα άρθρα με τους “πηγαίους” τίτλους συνεχίστηκαν και το αστείο ότι κάποιοι συνεχίζουν πάλι να τα πιστεύουν.

Η επιτροπή της ΕΡΤ ξεκαθαρίζει το τοπίο

Πάμε τώρα στο σήμερα. Η ανακοίνωση των ονομάτων της επιτροπής της ΕΡΤ για το project Eurovision 2019, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, με πολλούς εξ αυτών να μην είναι καν στην ελληνική δημόσια τηλεόραση, την στιγμή που υποτίθεται γινόταν όλες οι συναντήσεις με τους φερόμενους εκπρόσωπους μας, αρχικά ακυρώνει εξ αρχής τις φανταστικές αυτές συναντήσεις.

Ας δούμε όμως και ποιοι την απαρτίζουν και ποιο είναι το μουσικό αποτύπωμά τους. Για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε στην Ελλάδα και ξέρουμε ποιο είδος υπηρετεί. Ο Πέτρος Αδάμ που είναι μουσικός παραγωγός, παρουσίαζε διάφορες εκπομπές στο Kosmos 93,6, το τέταρτο ραδιόφωνο της δημόσιας ραδιοφωνίας, που μεταδίδει τζαζ, ρέγκε, φολκ και έθνικ μουσική. Ο Φώτης Απέργης είναι δημοσιογράφος, ενώ έχει επιμεληθεί και μουσικές εκπομπές. Ανάμεσα στα έργα που έχει γράψει για την Ελευθεροτυπία είναι οι βιογραφίες σημαντικών ανθρώπων του ελληνικού πνεύματος, όπως ο Κάρολος Κουν, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας. Η Μαρία Κουφοπούλου και η Σοφία Δρανίδου είναι διευθυντικά στελέχη των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ.

Τελειώνοντας πάμε στο δεύτερο πιο γνωστό πρόσωπο μετά τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον μουσικό παραγωγό Γιάννη Πετρίδη. Ο Γιάννης Πετρίδης είναι πραγματικά μία από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Η εκπομπή του “Από τις 4 στις 5” μεταδίδονταν αδιάλειπτα για 39 έτη, κάτι που παγκοσμίως δεν κατάφερε κανείς. Έχει συνεργασθεί με διάφορες εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ από το 2017 επέστρεψε στη δημόσια ραδιοφωνία. Έχει μία από τις μεγαλύτερες ατομικές συλλογές δίσκων, ενώ είναι και ο μοναδικός Έλληνας που έχει δικαίωμα ψήφου στο Rock and Roll Hall Of Fame.

Μας ρωτάτε τελευταία γιατί δεν γράφουμε και για τα υπόλοιπα ονόματα καλλιτεχνών που έχουν ακουστεί και έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά το διαδίκτυο; Την απάντηση νομίζουμε ότι πλέον την έχετε όλοι. 

Η Μαριέττα Φαφούτη φαβορί αυτή την στιγμή να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2019

Η μοναδική πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή η ΕΡΤ στρέφει το ενδιαφέρον της στην Μαριέττα Φαφούτη, που είναι η καλλιτέχνιδα στην οποία αναφέρθηκε η επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίαση της. Αν η Μαριέττα Φαφούτη αρνηθεί τότε η ελληνική δημόσια τηλεόραση θα στραφεί και προς άλλους καλλιτέχνες, θέλοντας όμως να κρατήσει το στίγμα και την ταυτότητα της επιλογής Φαφούτη.

Είναι η PANIK και η MINOS EMI εκτός παιχνιδιού;

Θεωρητικά και σύμφωνα και με όσα μας είπαν ναι. Αν όμως η ΕΡΤ προτείνει κάποιον καλλιτέχνη που ανήκει στο δυναμικό τoυς και εφόσον καλύψει οικονομικά όλα τα έξοδα, τότε πολύ δύσκολα θα μπορεί η Χ δισκογραφική να αρνηθεί μια τέτοια ευκαιρία στον καλλιτέχνη της. Δεν πρόκειται όμως να μπουν στην διαδικασία των προτάσεων, όπως καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε σε διάφορα μέσα.

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν στο EurovisionFun και έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά, γιατί μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΡΤ η φημολογία δεν πρόκειται να κοπάσει.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *