Ελλάδα: Συμφώνησε η Katerine Duska – Είναι η εκπρόσωπος μας στην Eurovision 2019

Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες μας, η Katerine Duska (Κατερίνα Ντούσκα) πριν από λίγη ώρα έδωσε το τελικό οκ και έτσι θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τον προσεχή Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Με την Katerine Duska στο Τελ Αβίβ

Όπως σας ενημερώσαμε ήδη από χθες, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου που είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής της ΕΡΤ για το project Eurovision 2019, ανέλαβε ο ίδιος να κάνει την σχετική πρόταση, στην διευθύνουσα σύμβουλο της MINOS EMI, Μαργαρίτα Μάτσα, αλλά και στην ίδια την καλλιτέχνιδα.

Η τελική συμφωνία έγινε πριν από λίγη ώρα και έτσι η Katerine Duska που γεννήθηκε στον Καναδά και έγινε γνωστή από το ιδιαίτερο μουσικό της ύφος και χροιά της φωνής της θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Τελ Αβίβ. Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε ότι η ίδια θα γράψει το τραγούδι, το οποίο θα ανακοινωθεί φυσικά εν ευθέτω χρόνο.

Ποια είναι η Katerine Duska;

Η Katerine Duska γεννήθηκε και μεγάλωσε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής. Σπούδασε και ερμήνευσε άριες και lieder των Verdi, Mozart και Schubert αλλά και πιο μοντέρνο ρεπερτόριο. Τελικά όμως, την κέρδισαν οι πιο σύγχρονες επιρροές.

Ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά. Πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013, μέσα από την επιτυχία «One In A Million».

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Embodiment», σε στίχους και μουσική της ίδιας. Ο πιο μπάσος τόνος της μας ταξιδεύει στις μαύρες φωνές περασμένων δεκαετιών!

Καλή επιτυχία Κατερίνα! Καλή επιτυχία Ελλάδα!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. tbww
    tbww says:

    Μπράβο πολύ καλή επιλογή! Τώρα είναι απαραίτητο ένα δυνατό ,πρωτότυπο και ποιοτικό τραγούδι ώστε ν μην έχουμε περσινά αποτελέσματα

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *