Αφιέρωμα του Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo στην Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των μουσικών αφιερωμάτων του Λευτέρη Κογκαλίδη, που διοργανώνει το «Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού» στο αμφιθέατρο «Ξανθίππη Χόιπελ» του ΜΟΜus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, στις 6:00 μμ αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σαν Ρέμο.

Θα προβληθούν όλα τα πρώτα βραβεία από το 1951, που άρχισε ο θεσμός, έως το 1972. Το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο υπήρξε το πρότυπο για το Φεστιβάλ της Γιουροβίζιον, λίγα χρόνια αργότερα, όταν το επέτρεψε η τεχνολογία.

Θα ακουστούν τραγούδια από διάσημες φωνές όπως Nilla Pizzi, Claudio Villa, Domenico Modugno, Renato Rascel, Luciano Tavoli, Tony Renis, Gigliola Cinquetti, Sergio Endrigo, Bobby Solo, Adriano Celentano, Nicola di Bari κ.ά. Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες περιλαμβάνονται οι Vola colomba, Volare, Piove, Romantica, Al di la, Non ho l’ eta, Dio come ti amo, Canzone per te, Zingara.

 

 

 

 

 

* Η πιο εύκολη είσοδος, για τους πεζούς, είναι από την πύλη της ΧΑΝΘ. Τα ΙΧ μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στον χώρο της ΔΕΘ μόνο από την Πύλη Εμπορίου (απέναντι από το ΑΠΘ) και να σταθμεύουν στον χώρο γύρω από το Μουσείο.
* Στο ισόγειο του Μουσείου λειτουργεί καφέ-μπαρ.

Η είσοδος πάντα ελεύθερη.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *