Ελλάδα: Η ΕΡΤ ανακοίνωσε την Katerine Duska για την Eurovision 2019

Πριν από λίγο η ΕΡΤ επισημοποίησε αυτό για το οποίο σας είχαμε ήδη ενημερώσει από τις 14 Ιανουαρίου. Η Katerine Duska θα είναι η εκπρόσωπος μας στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο στο Τελ Αβίβ. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στη σκηνή του EXPO Tel Aviv θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Μαζί με την επίσημη ανακοίνωση της Katerine Duska είχαμε και  την ανακοίνωση της επιστροφής του Γιώργου Καπουτζίδη και της Μαρίας Κοζάκου στο τιμόνι του σχολιασμού της μετάδοσης του διαγωνισμού, μετά την περσινή τους απουσία.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για Duska, Καπουτζίδη & Κοζάκου

Η επίσημη ανακοίνωση όπως σας ενημερώσαμε αποκλειστικά από το απόγευμα, έγινε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, από τον πρόεδρο της επιτροπής για τον διαγωνισμό, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.  Μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική σύνδεση στο δελτίο με την Katerine, η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο, για την τελική ηχογράφηση της συμμετοχής μας. Μάλιστα προς μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη όλων μας, η Katerine αποκάλυψε ότι συνθέτης του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό, εκτός από την ίδια είναι και ο Leon of Athens, σπουδαίος μουσικός της νέας γενιάς.

Το δελτίο τύπου της ΕΡΤ αναφέρει:

Η ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντούσκα (Katerine Duska) θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στη φετινή, 64η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου 2019.

Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ’ αυτήν όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της κας. Κατερίνας Ντούσκα.

Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η κα. Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται.

Τις βραδιές των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα περιγράψουν για την ΕΡΤ η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο κος Παπαδημητρίου ανέφερε ότι η επιλογή της Katerine Duska σηματοδοτεί μία στροφή της ΕΡΤ στους καλλιτέχνες νέας γενιάς, που εκπροσωπούν την εναλλακτική σύχρονη ευρωπαϊκή μουσική σκηνή.

Πως έγινε η επιλογή της Katerine Duska

Η επιτροπή της ΕΡΤ που συστάθηκε για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2019, στην πρώτη κι όλας συνεδρίαση της, έθεσε τις κατευθύνσεις που θα ακολουθούσε. Παρά τα όσα γράφονταν και λέγονταν στα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ, οι περισσότερες δισκογραφικές εταιρείες της χώρας επέλεξαν να μην εμπλακούν με την ελληνική εκπροσώπηση στον φετινό διαγωνισμό. Οι όποιες προτάσεις της επιτροπής της ΕΡΤ ήταν σε καλλιτέχνες και όχι δισκογραφικές, αφού και το οικονομικό κόστος ανέλαβε να το φέρει εις πέρας η ελληνική δημόσια τηλεόραση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Παπαδημητρίου, δεν άργησε να απευθύνει την πρώτη επίσημη πρόταση, στην 33χρονη τραγουδίστρια Katerine Duska, που ανήκει στο δυναμικό της MINOS EMI.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Katerine απάντησε θετικά και μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, αλλά και το πέρας των σοβαρών πολιτικών εξελίξεων των προηγούμενων ημερών, η ΕΡΤ αποφάσισε να προβεί στην ανακοίνωση της σήμερα.

Ποια είναι η Katerine Duska;

Η Katerine Duska γεννήθηκε και μεγάλωσε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής. Σπούδασε και ερμήνευσε άριες και lieder των Verdi, Mozart και Schubert αλλά και πιο μοντέρνο ρεπερτόριο. Τελικά όμως, την κέρδισαν οι πιο σύγχρονες επιρροές.

Ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά. Πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013, μέσα από την επιτυχία «One In A Million».

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Embodiment», σε στίχους και μουσική της ίδιας. Ο πιο μπάσος τόνος της μας ταξιδεύει στις μαύρες φωνές περασμένων δεκαετιών!

Το τραγούδι μας για τον διαγωνισμό είναι μία σύνθεση της ίδιας της Katerine. Εξάλλου το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει και ο νέος της δίσκος, που περιλαμβάνει δικά της κομμάτια.

Εμείς να ευχηθούμε για μία ακόμα φορά καλή επιτυχία και να ελπίσουμε ότι η Katerine θα σταματήσει το σερί των κακών αποτελεσμάτων της χώρας μας στον διαγωνισμό!

 

1 reply
  1. eurovisionfreaque
    eurovisionfreaque says:

    Καλή επιτυχία Κατερίνα καλή επιτυχία Ελλάδα! Είναι θετικό που φέτος πάμε με κάτι διαφορετικό που έχει από ότι φαίνεται άποψη. Ας δούμε λοιπόν τι θα κάνουμε και φέτος.
    Παιδιά συγχαρητήρια για όλη την κάλυψη σας, αποδείχθηκε ότι μόνο εσείς ξέρατε τι γράφετε!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *