Η συνέντευξη της Κατερίνας Ντούσκα στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Στο Δεύτερο Πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή “Η κατάλληλη ώρα” ακούσαμε πριν λίγο την Κατερίνα Ντούσκα στην πρώτη επίσημη συνέντευξή της.

Ο Φώτης Απέργης, παρουσιαστής της εκπομπής στο Δεύτερο Πρόγραμμα είχε καλεσμένη την Κατερίνα Ντούσκα. Η εκπομπή ξεκίνησε με το τραγούδι της Fire Away. Στη συνέχεια ο παρουσιαστής καλωσόρισε την Κατερίνα Ντούσκα, η οποία δήλωσε ότι δεν περίμενε ότι θα είναι η επόμενη εκπρόσωπος της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Ήταν τελείως απρόσμενο, ήταν το τελευταίο πράγμα που θα περίμενα να ακούσω. Το πρώτο πράγμα που είπα ήταν γιατί σκεφτήκατε εμένα;

Δεν είμαι συμβατική επιλογή. Δεν έχει πάει ποτέ ένας καλλιτέχνης από τον χώρο μου, διέκρινα όμως μια λογική. Μου είπε (ο κύριος Παπαδημητρίου) ότι είμαστε νέα επιτροπή και θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Το πίστευε πάρα πολύ και με έπεισε πριν πειστώ μόνη μου. Το σκέφτηκα πολύ καιρό, μου πήρε σχεδόν ένα μήνα να πω το ναι. Δεν είναι απλή απόφαση, αλλά απαιτεί πολλή ευθύνη, είναι πολύ απαιτητικό όλο αυτό.

Δεν βλέπουμε γυναίκες τραγουδοποιούς να μας εκπροσωπούν και για μένα ήταν τιμή.

Μετά ακούσαμε το τραγούδι Won’t Leave. Αμέσως μετά η Κατερίνα Ντούσκα είπε ότι νιώθει σιγουριά πως μπορεί να αντεπεξέλθει.

Πώς θα είναι το τραγούδι

Είναι ένα mid tempo ποπ τραγούδι. Έχει όμως παλμό και δύναμη. Εννοείται ότι έχει μελωδικότητα.

Στο Λονδίνο ξεκινήσαμε από ένα ντέμο, το οποίο εγκρίθηκε από την επιτροπή εδώ. Είμαι πολύ περήφανη για το τελικό αποτέλεσμα. Το τραγούδι έγραψα εγώ με τον Leon of Athens και τον David Sneddon που έχει συνεργαστεί με τραγουδιστές όπως η Lana Del Rey. Το τραγούδι όμως δεν έχει σχέση με το ύφος της Lana Del Rey.

Όταν σχολιάστηκε από τον παρουσιαστή αν ο Leon είναι σύντροφός της, η Κατερίνα Ντούσκα δήλωσε ότι είναι συνεργάτης και δεν θέλει να μιλά για την προσωπική της ζωή.

Το τραγούδι ήταν στα σκαριά, αλλά με αφορμή τη Eurovision εξελίχθηκε. Νιώθω ότι είναι ένα κομμάτι πολύ αισιόδοξο. Είναι σαν μια μεγάλη αγκαλιά. Αντί να πω κάτι πιο εσωστρεφές όπως συνήθως προτίμησα αυτό.

Ακούσαμε και το τραγούδι Slow και μετά ρωτήθηκε αν θα υπάρχει κάποιο εύρημα στο τραγούδι.

Θα υπάρχουν ευρήματα; Πώς θα είναι το βίντεο;

Δεν θα το έλεγα εύρημα ακριβώς. Νιώθω ότι είναι ένα τραγούδι λιτό, εύπεπτο και μπορεί να ταυτιστεί με αυτό ο καθένας.

Δεν θα είμαι μόνη στη σκηνή. Αυτό που ετοιμάζουμε είναι προς την κατεύθυνση να έχουμε χορευτές και φωνητικά μαζί. Το βίντεο έχει σκηνικά, τίποτα το ψηφιακό.

Είμαι νοσταλγικός άνθρωπος και με γοητεύει να ψάχνω αναφορές και να πηγαίνω βαθιά.

Τι πιστεύει για τη Eurovision

Νομίζω ότι δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με το πολιτικό κομμάτι. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη ισχύ έχει για να είμαι ειλικρινής.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει τόσο φανατικό κοινό ή ότι παίζονται και στοιχήματα.

Αφού ακούσαμε και το τραγούδι Θα περάσουν οι μέρες, η τραγουδίστρια ρωτήθηκε για την ελληνική μουσική.

Τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβάνω και ελληνικά τραγούδια στις εμφανίσεις μου. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει, αλλά πάντα με τον τρόπο που θέλω.

Μετά τους τίτλους ειδήσεων και το τραγούδι One In A Million, η τραγουδίστρια ρωτήθηκε για το πώς έγινε γνωστή.

Το Youtube είναι πλέον ο τρόπος που λειτουργούν οι καλλιτέχνες. Δεν χτυπάς πλέον πόρτες σε εταιρείες. Πρέπει να έχεις έτοιμο υλικό. Ο καλλιτέχνης έχει και αυτός ρόλο πλέον. Αυτό είναι ένα από τα πιο παλιά μου τραγούδια. Ξεκίνησα να γράφω μουσική στα 18. Στίχους γράφω από την εφηβεία μου.

Τα πρώτα χρόνια της Κατερίνας Ντούσκα

Οι γονείς μου ήταν δύο Έλληνες που έφυγαν αρκετά νέοι για τον Καναδά. Εκεί γεννήθηκα εγώ και ο αδερφός μου και μεγαλώσαμε μέχρι την εφηβεία μας.

Το σχολείο μας ήταν τρίγλωσσο. Ήμασταν κοντά στην ελληνική κουλτούρα, νιώθαμε Έλληνες. Αυτό είναι συχνό με παιδιά Ελλήνων της διασποράς. Υπάρχει έντονη ανάγκη να αποτελεί μέρος της ταυτότητάς τους η καταγωγή.

Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήταν ένας άλλος κόσμος. Δεν μου πήρε χρόνο όμως να προσαρμοστώ. Η Ελλάδα έχει κάτι το ξεχωριστό που σε ξελογιάζει. Ο Καναδάς είναι χώρα που σου παρέχει ασφάλεια, οργανωμένη, υπάρχει μια τάξη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η λογική. Απ’ την άλλη δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Στην Ελλάδα υπάρχει μια ωραία αταξία. Δύσκολα ρουτινιάζει κανείς.

Ήρθα στο Λύκειο και βομβαρδίστηκα με το σύστημα των πανελλαδικών. Προσπαθούσα να αντεπεξέλθω και νιώθω πολύ τα παιδιά που δεν τους δίνεται η δυνατότητα να βρουν τον εαυτό τους. Δεν πρέπει η τέχνη να είναι χόμπι. Στη νομική δεν ήμουν καθόλου ευτυχισμένη. Μια σημαντική απόφαση ήταν να κάνω στροφή στην πορεία μου.

Ακούσαμε και τη διασκευή του Από μέσα πεθαμένος και μετά ρωτήθηκε για τη φωνή της.

Στην εφηβεία μου υπήρχε ήδη αυτή η χροιά. Στο γυμνάσιο στο Μόντρεαλ ήμουν η τραγουδίστρια του σχολείου. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν εύρος. Ο καλλιτέχνης πρέπει να εκφράζει αυτό που αισθάνεται. Η μουσική με οδηγεί από μόνη της στο να δοκιμάζω πράγματα.

Μετά το Somebody, ρωτήθηκε για το τι απαντά σε όσους λένε ότι η φωνή της μοιάζει με της Amy Winehouse.

Είναι αστείο. H Amy έχει αφήσει ένα έργο που ονειρεύεται κάθε καλλιτέχνης να αφήσει. Μπορεί να μοιάζει η φωνή αλλά δεν μπορεί να συγκρίνεται. Οι φωνητικές χορδές μπορούν να παράγουν 70 διαφορετικούς ήχους. Σίγουρα υπάρχει φυσική χροιά στον καθένα. Μπορείς να καλλιεργήσεις πολύ τη φωνή σου. Εγώ νιώθω ότι η φωνή μου έχει αλλάξει πάρα πολύ μέσα σε έξι χρόνια.

Στη συνέχεια συζήτησαν για τον Διονύση Σαββόπουλο και τη Μαρία Φαραντούρη που μίλησαν και οι δύο με πολύ καλά λόγια για την Κατερίνα Ντούσκα.

Ο επόμενος δίσκος και τα σχέδια της τραγουδίστριας

Το Embodiment, ο πρώτος μου δίσκος γράφτηκε μέσα σε πολλά χρόνια. Ήταν μια συλλογή του εαυτού μου σε πολύ μεγάλο εύρος. Μετά τον Μάη θα προχωρήσουμε με τον επόμενο δίσκο.

Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο πέρα από την παρουσίασή μας στο Τελ Αβίβ.

Η πρώτη μετάδοση του τραγουδιού της Κατερίνας Ντούσκα, Better Love θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση της ΕΡΤ.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα όσα αφορούν την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2019

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *