Ιταλία: “Έχασα από 30 δημοσιογράφους και 8 ανθρώπους που δεν γνωρίζουν από μουσική”. Αιχμηρές δηλώσεις από τον Ultimo

Μπορεί το φετινό Φεστιβάλ του Sanremo να είχε ως κεντρικό του θέμα την αρμονία, κάτι που κάθε βραδιά μας υπενθύμιζε ο Claudio Baglioni, τα αναπάντεχα όμως αποτελέσματα έφεραν γκρίνια και αιχμηρές δηλώσεις από τους συμμετέχοντες. Ο Ultimo ,που ενώ κέρδισε την τηλεψηφοφορία βρέθηκε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Mahmood, αλλά και Ιταλοί πολιτικοί αναφέρονται με αιχμηρό τρόπο στα τελικά αποτελέσματα του Φεστιβάλ. Μάλιστα κάποιοι δεν διστάζουν να προτείνουν αλλαγή των κανονισμών του ιστορικού φεστιβάλ την επόμενη χρονιά, θεωρώντας ότι η απόσταση μεταξύ του κοινού και των επιτροπών των ειδικών μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Έντονα ενοχλημένος ο Ultimo από την νίκη του Mahmood

Αρχικά ήταν οι πολύ έντονες αποδοκιμασίες μέσα στο Teatro Ariston, τόσο στην ανακοίνωση της τελικής τριάδας, όπου βρέθηκε εκτός ένα από τα μεγάλα φετινά φαβορί η Loredana Berte, αλλά και στην συνέχεια στην ανακοίνωση του νικητή, ένα αποτέλεσμα που δεν ανέμενε σχεδόν κανείς.

Ο Ultimo που έλαβε σχεδόν το 45% των ψήφων του κοινού στην τελική ψηφοφορία και ήταν σταθερά μπροστά στην προτίμηση του κοινού κάθε βραδιά του Φεστιβάλ (εκτός της βραδιάς των ντουέτων, όπου πρώτοι ήταν οι Il Volo), έδειξε την ξεκάθαρη δυσαρέσκειά του στην συνέντευξη τύπου των νικητών, όπου επιτέθηκε εναντίον των δημοσιογράφων θεωρώντας τους βασικούς υπεύθυνους για την ήττα του.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του Sanremo, οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το Φεστιβάλ από την οροφή του Teatro Ariston ψηφίζουν σε όλες τις βραδιές, έχοντας σταθερά το 30% των ψήφων, ενώ 20% έχει η ειδική κριτική επιτροπή και το υπόλοιπο 50% το τηλεοπτικό κοινό.

Για να αντιληφθείτε καλύτερα όλα τα παραπάνω, δείτε τα ποσοστά που έλαβαν στο τηλεοπτικό κοινό ο Mahmood και ο Ultimo στις 4 εμφανίσεις τους:

  • Στην πρώτη τους εμφάνιση ανάμεσα σε 24 διαγωνιζόμενους έλαβαν ο Mahmood το 1,74% και ο Ultimo 17,99%
  • Στην δεύτερη τους εμφάνιση ανάμεσα σε 12 διαγωνιζόμενους έλαβαν ο Mahmood το 4,32% και ο Ultimo 27,92%
  • Στην τρίτη τους εμφάνιση στη βραδιά των ντουέτων, ανάμεσα σε 24 διαγωνιζόμενους έλαβαν ο Mahmood 2,27% και ο Ultimo 14,44%
  • Στην τελευταία εμφάνιση έλαβαν στον πρώτο γύρο 3,49% ο Mahmood, ποσοστό που τον έφερνε στην 7η θέση και 19,25% ο Ultimo που ήταν πρώτος μεταξύ των 24 συνυποψηφίων του, ενώ στον superfinal έλαβε 20,95% ο πρώτος, όντας τρίτος μεταξύ των τριών φιναλίστ του superfinal και 48,80% ο δεύτερος, που ήταν με διαφορά πρώτος.

Χθες, μέσα από τα κοινωνικά του δίκτυα ο Ultimo επανήλθε με ακόμη πιο αιχμηρές δηλώσεις, κατηγορώντας για μία ακόμα φορά τους ανθρώπους που απαρτίζουν την επιτροπή των δημοσιογράφων και την ειδική κριτική επιτροπή.

Αν ένας καλλιτέχνης έχει περισσότερες από τρεις φορές όσες ψήφους έχει ο άλλος, η διαφορά αυτή δεν μπορεί να ανατραπεί από 8 άτομα που απαρτίζουν την ειδική κριτική επιτροπή και 30 δημοσιογράφους … Δεν καταλαβαίνω πώς αυτή η διαφορά άνω του 30% ανατρέπεται από δημοσιογράφους και οκτώ άτομα, την κριτική επιτροπή, που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική. Αυτό δεν είναι το φεστιβάλ που επιλέγει ο λαός, αλλά οι δημοσιογράφοι. Επομένως, μην αφήνετε τους ανθρώπους να ψηφίζουν και να ξοδεύουν χρήματα για 4 βράδια. Αισθάνομαι ένοχος και λυπάμαι για τους ανθρώπους που ψήφισαν. Δεν θα μιλήσω γι ‘αυτό πια. Κλείνω αυτή τη σελίδα και ελπίζω να ανοίξω άλλες χιλιάδες.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Grazie per i bei messaggi. Ora però è ora di voltare pagina e far parlare i fatti. Di far parlare la musica. Di far parlare LA GENTE. A fine mese uscirà ‘Fateme cantà’. Una canzone in dialetto romano. “Fateme cantà, nun c’ho voja de sta co sta gente che me parla ma nun dice ‘gnente”

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ultimo (@ultimopeterpan) στις

Οι πολιτικοί της Ιταλίας προτείνουν αλλαγή του συστήματος ψηφοφορίας του Sanremo

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και σχόλια από πολιτικούς της χώρας, που δεν είδαν με καλό μάτι την νίκη ενός καλλιτέχνη με αιγυπτιακή καταγωγή (ο πατέρας του Mahmood είναι Αιγύπτιος). Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Matteo Salvini, ήταν ο πρώτος που έδειξε την δυσαρέσκεια του από την νίκη του Mahmood, δηλώνοντας υποστηρικτής του Ultimo, αλλά και της λαϊκής ψήφου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ηγέτης του κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, ο οποίος επιτέθηκε στις ελίτ, όπως τις χαρακτήρισε, εννοώντας τις κριτικές επιτροπές και πρότεινε ο νικητής του Sanremo 2020, να προκύψει μόνο από την ψηφοφορία του κοινού. Βέβαια σε αντίθεση με τον Matteo Salvini, αυτός έδωσε την ψήφο του, στον Simone Cristicchi.

Περισσότερα από την γνώμη για τα αγαπημένα τραγούδια του καθενός, βλέπω ότι υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το νικητή του Sanremo, γιατί η κριτική επιτροπή και η αίθουσα Τύπου ανέτρεψαν εντελώς το αποτέλεσμα του televoting. Δεν κέρδισε αυτό που ήθελε η πλειοψηφία των ψηφοφόρων από το σπίτι, αλλά αυτό που ήθελε η μειοψηφία της κριτικής επιτροπής.

Και ποιες είναι οι ειδήσεις;

Όλο και περισσότερο το λαϊκό συναίσθημα διαφέρει από τα αποτελέσματα των “ειδικών”και αυτό φάνηκε και στο Sanremo

Προσφέρω τα συγχαρητήριά μου στον Mahmood, στον Ultimo και σε όλους τους άλλους. Και ευχαριστώ το φεστιβάλ του Sanremo γιατί φέτος έχει γνωστοποιήσει στα εκατομμύρια των Ιταλών την άτακτη απόσταση μεταξύ ανθρώπων και “ελίτ”. Μεταξύ των ευαισθησιών των απλών πολιτών και εκείνων των “ειδικών”.
Για το επόμενο έτος, ίσως, ο νικητής θα μπορούσε να επιλεγεί μόνο από το κοινό, δεδομένου ότι οι Ιταλοί χρεώνονται με 51 σεντς για να καταθέσουν την άποψη τους!

Ο νικητής μου είναι ο Cristicchi, για τη μουσική που μου έδωσε σε αυτές τις μέρες και απόλαυσα μεταξύ των ταξιδιών και εργασιακών δεσμεύσεων μου από την Πεσκάρα στο Μιλάνο, μέσω της Μπολόνια, της Βιτσέντζα και της Πάντοβα.

Οι Il Volo υποστηρίζουν τον Mahmood

Σε αντίθεση με τον Ultimo, οι Il Volo που κατέλαβαν την δεύτερη θέση στο φετινό φεστιβάλ του Sanremo, φάνηκαν πιο υποστηρικτικοί στον Mahmood. Εμφανίσθηκαν στο Dopo Festival, την ειδική εκπομπή της RAI, που μεταδίδονταν κάθε βράδυ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, τραγούδησαν το Soldi μαζί με τον Mahmood και έκαναν και φωτογράφηση μαζί του, για το δημοφιλέστερο περιοδικό της Ιταλίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε η αρμονία για την οποία μας μιλούσε όλη την εβδομάδα ο Claudio Baglioni, είναι οριστικά παρελθόν!

Παρακάτω δείτε την συμμετοχή του Ultimo στο Sanremo 2019:

Πιστεύετε ότι θα ήταν καταλληλότερη επιλογή για τον διαγωνισμό της Eurovision,  το τραγούδι του Ultimo;

πηγή:tv.fanpage.it

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] στο φετινό σύστημα ψηφοφορίας είναι αρκετές. Αφενός μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στο Sanremo 2019, αφαιρείται ολοκληρωτικά η επιτροπή των ειδικών, που […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *