Ιταλία: Ολοκληρώθηκε η Prima Serata του Sanremo 2019 – Ακούστε τα τραγούδια του Φεστιβάλ!

Άνοιξε απόψε η αυλαία στο Teatro Ariston και στο 69ο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Sanremo. Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η Prima Serata. Το ιστορικό Φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο το βράδυ, οπότε και θα γνωρίσουμε τον νικητή και ελπίζουμε αυτόν που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία το Μάιο στο Τελ Αβίβ, στην Eurovison 2019. Σήμερα είχαμε την δυνατότητα να ακούσουμε για πρώτη φορά τα 24 υποψήφια τραγούδια του Sanremo 2019.

Η σημερινή βραδιά

Μια σημαντική αλλαγή φέτος στο Sanremo είναι περιλαμβάνει μόνο μια κατηγορία. Η Nuove Proposte (νέοι καλλιτέχνες) αυτονομήθηκε και πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο ως ξεχωριστό φεστιβάλ. Οι δύο μάλιστα νικητές της κατηγορίας, βρίσκονται ανάμεσα στους 24 υποψηφίους του Φεστιβάλ του Sanremo 2019 και διαγωνίζονται και αυτοί για τον Χρυσό Λέοντα και το εισιτήριο στο Τελ Αβίβ.
Οι παρουσιαστές του Sanremo 2019 δίπλα φυσικά στον Claudio Baglioni είναι μία θαυμάσια κωμική ηθοποιός, η Virginia Raffaele και ο ηθοποιός, παρουσιαστής, συγγραφέας Claudio Bisio.
Οι guest stars απόψε ήταν οι  Giorgia, Andrea Bocelli με το γιο του Matteo, οι περσινοί παρουσιαστές του φεστιβάλ, ο ηθοποιό Pierfrancesco Favino, ο ηθοποιός Claudio Santamaria και ο ηθοποιός / σκηνοθέτης / συγγραφέας / μουσικός Rocco Papaleo.

Τα 24 τραγούδια του Sanremo 2019

Οι 24 καλλιτέχνες παρουσίασαν δημόσια για πρώτη φορά τα τραγούδια τους:

(Μπορείτε να δείτε την εμφάνιση τους κάνοντας κλικ στον τίτλο του τραγουδιού).

Francesco Renga – Aspetto che torni

Μια μελωδική αρχή όπως αρμόζει στο Φεστιβάλ του Sanremo. Ο Renga έχει ήδη κερδίσει το Φεστιβάλ το 2005, αυτή είναι η όγδοη συμμετοχή του. Συμπαθητικό τραγούδι που όμως δεν πιστεύουμε να καταφέρει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις.

Nino D’Angelo e Livio Cori – Un’altra luce

Μια σύμπραξη ενός 28χρονου που κάνει το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ και ενός 60άρη που συμμετέχει για έκτη φορά. Περίεργο τραγούδι, αρκετά ατμοσφαιρικό, αλλά δεν σου μένει μετά.

Nek – Mi farò trovare pronto

Άλλο ένα ρυθμικό τραγούδι από τον Nek. Είναι η τέταρτη συμμετοχή στο Φεστιβάλ στα 47 του χρόνια. Τελευταία φορά ήταν το 2015 όταν ήρθε δεύτερος πίσω από τους Il Volo. Αρκετά δυναμικός και με ροκ διάθεση. Νομίζω οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγάλες για τον Nek και μας απογοήτευση λίγο.


The Zen Circus – L’amore è una dittatura

Για πρώτη φορά στο Sanremo οι The Zen Circus με ένα τραγούδι με πολλούς στίχους σε στυλ απαγγελίας. Όμορφα γραφικά, αλλά το τραγούδι και η ερμηνεία δεν πείθουν.

Il Volo – Musica che resta

Οι νικητές του 2015 και τρίτοι στον διαγωνισμό της Eurovision εκείνης της χρονιάς επιστρέφουν στο Φεστιβάλ με ένα τραγούδι λιγότερο οπερετικό σε σχέση με το Grande Amore. Εντυπωσιακοί φωνητικά και φυσικά το τραγούδι τελειώνει με μία από τις γνωστές κορώνες των Il Volo.

Loredana Bertè – Cosa ti aspetti da me

11η συμμετοχή για την 68χρονη αδερφή της Mia Martini στο Φεστιβάλ. Η Loredana ξεσηκώνει το Teatro Ariston με ένα τραγούδι τελείως στα ιταλικά πρότυπα, αλλά με το στίγμα αυτής της μεγάλης καλλιτέχνιδος.

Daniele Silvestri – Argentovivo

Αυτό το τραγούδι θεώρησαν ως το καλύτερο οι δημοσιογράφοι που είχαν το προνόμιο να ακούσουν τα τραγούδια πριν την διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Πολύ ωραίος στίχος, αλλά αρκετά flat σαν μελωδία.

Federica Carta e Shade – Senza farlo apposta

Εδώ έχουμε την πιο μικρή διαγωνιζόμενη, μόλις 20 ετών. Βλέπουμε λίγο χρώμα για πρώτη φορά στη σκηνή του Teatro Ariston επιτέλους. Ένα αρκετά ραδιοφωνικό τραγούδι, αλλά χωρίς προοπτικές νομίζω στο Φεστιβάλ.

Ultimo – I tuoi particolari

Ο Ultimo ήταν ο νικητής πέρσι της κατηγορίας των νέων καλλιτεχνών και τώρα σύμφωνα με τα στοιχήματα είναι το πρώτο φαβορί για να κερδίσει την πρώτη θέση. Βλέπουμε τα ίδια εφέ που χρησιμοποιήθηκαν και στο Non mi avete fatto niente, με τους στίχους να αναγράφονται στις οθόνες μας. Ένα καθαρά ιταλικό κομμάτι που θα πάει πολύ καλά.

Paola Turci – L’ultimo ostacolo

Η έβδομη συμμετοχή της Paola Turci στο Φεστιβάλ. Μια όμορφη mid tempo μελωδία, ερμηνευμένη υπέροχα από την έμπειρη τραγουδίστρια. Θα μπορέσει να βρεθεί και πάλι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας όπως στις τελευταίες της συμμετοχές;

Motta – Dov’è l’Italia

Ένα ακόμα pop κομμάτι με μελωδία που σου μένει. Ο Motta δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κάποια μεγάλη επιτυχία, ίσως σήμερα το βράδυ βέβαια αλλάξει αυτό.

Boomdabash – Per un milione

Μια τελείως διαφορετική συμμετοχή, που σίγουρα δεν την ακούς και εύκολα στο Φεστιβάλ του Sanremo. Αρκετά ραδιοφωνικό και καλοκαιρινό. Παρ’ όλα αυτά δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Patty Pravo con Briga – Un po’ come la vita

Δέκατη συμμετοχή για την Patty Pravo που είναι ένας ζωντανός θρύλος της ιταλικής μουσικής, πρώτη για τον 30χρονο Briga. Το τραγούδι δεν είναι άσχημο, είναι μία ακόμα από τις γνωστές ιταλικές μπαλάντες που ακούμε συχνά σε αυτό το Φεστιβάλ.

Simone Cristicchi – Abbi cura di me

Ακόμα ένας πρώην νικητής του Sanremo, αφού έχει ήδη κερδίσει το 2007. Χαρακτηρίστηκε ως προσευχή και όχι άδικα. Μια μπαλάντα με σημαντικούς στίχους. Μεγάλο χειροκρότημα.


Achille Lauro – Rolls Royce

Αρκετά αντισυμβατική παρουσία ο Achille Lauro. Ρυθμικό το τραγούδι του, με ηλεκτρονικό ήχο. Άλλο ένα κομμάτι που σπάνια βλέπουμε στη σκηνή του Sanremo.

Arisa – Mi sento bene

Η Arisa έχει ήδη νικήσει το Φεστιβάλ το 2014. Επιστρέφει φέτος δηλώνοντας ότι έχει ως όνειρο να εκπροσωπήσει κάποια στιγμή την Ιταλία στο διαγωνισμό της Eurovision. Το τραγούδι της σε αντίθεση με την προηγούμενη συμμετοχή της δεν είναι μπαλάντα. Μια πραγματικά διαφορετική Arisa.


Negrita – I ragazzi stanno bene

Είναι η δεύτερη συμμετοχή του συγκροτήματος στο Sanremo. Ένα ροκ τραγούδι που στο είδος του δεν είναι άσχημο.

Ghemon – Rose viola

Ένας ακόμη καλλιτέχνης που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. Το τραγούδι του επίσης δεν είναι άσχημο, αλλά δεν ξεφεύγει από τα κλισέ του Sanremo.

Einar – Parole nuove

Ήταν ένας από τους δύο νικητές της κατηγορίας των νέων καλλιτεχνών και έτσι βρέθηκε εδώ. όμορφο pop κομμάτι που ταιριάζει με την ηλικία του. Αρκετά ραδιοφωνικό

Ex-Otago – Solo una canzone

Ντεμπούτο για το συγκρότημα στο φεστιβάλ. Ένα ποπ/ροκ τραγούδι που όμως δύσκολα θα μείνει στο αυτί του τηλεθεατή.

Anna Tatangelo – Le nostre anime di notte

Η Anna Tatangelo είναι νικήτρια της κατηγορίας των νέων καλλιτεχνών το 2002, Έχει σπουδαία καριέρα και έχει επίσης την τιμή να ερμηνεύει το τραγούδι υπ’ αριθ. 2000 στην ιστορία του Φεστιβάλ. Μια μπαλάντα που συχνά ακούμε στο φεστιβάλ.

Irama – La ragazza con il cuore di latta

Ένα από τα φαβορί έχουμε εδώ. Όμορφοι στίχοι, ωραία μελωδία και γκόσπελ φωνητικά. Θα πάει αρκετά καλά, ίσως τον δούμε και στη  Eurovision.

Enrico Nigiotti – Nonno Hollywood

Άλλη μία τυπική Sanremo μπαλάντα, από έναν καλλιτέχνη που ξεκίνησε την πορεία του και αυτός από την κατηγορία των νέων καλλιτεχνών του Sanremo

Mahmood – Soldi

Ήταν μαζί με τον Einar ο νικητής της φετινής κατηγορίας των νέων καλλιτεχνών. Πολύ ενδιαφέρον τραγούδι με κάποιους αραβικούς στίχους, ενώ έχει και πολύ ιδιαίτερη χροιά.

Αποτελέσματα

Τα σημερινά αποτελέσματα κρίθηκαν κατά 40% από το κοινό30% από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που παρακολουθούν το διαγωνισμό από την οροφή του Teatro Ariston και 30% από τη δημοσκοπική επιτροπή που αποτελείται από 300 fans σε όλη τη χώρα, οι οποίοι ψήφισαν από τα σπίτια τους με έναν ηλεκτρονικό τρόπο.

Οι διοργανωτές δεν μας έδωσαν τα αποτελέσματα της τριπλής ψηφοφορίας, η οποία θα επαναληφθεί και τις επόμενες δύο βραδιές του φεστιβάλ, αλλά μόνο τα αποτελέσματα της δημοσκοπικής επιτροπής:

*Στη μπλε ζώνη είναι όσα προηγήθηκαν στη βαθμολογία, στην κίτρινη όσα είναι στη μέση και στην κόκκινη  όσα υπολείπονται

Το Sanremo 2019 συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη, στις 21.35 με την Seconda Serata του Φεστιβάλ.

Πως σας φάνηκε η πρώτη βραδιά του φεστιβάλ, θεωρείται ότι υπάρχει κάποιο τραγούδι που θα μπορούσε να φέρει τη νίκη φέτος στην Ιταλία;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *