Ουκρανία: Δεν θα ψηφίσει στη Eurovision 2019 – Αποχή και από την Eurovision 2020 αν νικήσει η Ρωσία!

Ειδική συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης της Ουκρανίας, Zurab Alasania και η επικεφαλής του ψυχαγωγικού τμήματος του καναλιού, Oleksandra Koltsova, με θέμα την αποχώρηση της χώρας από την Eurovision 2019, αλλά και τα βραχυπρόθεσμα σχέδια της Ουκρανίας όσο αφορά τον διαγωνισμό γενικότερα.

Δεν θα ψηφίσει στην Eurovision 2019

Ο Zurab Alasania δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιπλέον προστίμου από την EBU, αφού η αποχώρηση της Ουκρανίας έγινε πριν από την συνάντηση των αρχηγών αποστολής. Η μοναδική υποχρέωση της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης είναι η καταβολή του participation fee, για τα δικαιώματα μετάδοσης του διαγωνισμού.

Η Ουκρανία θα μεταδώσει και τους δύο ημιτελικούς, αλλά και τον τελικό ζωντανά, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ συμμετέχει στην ψηφοφορία, αν και σύμφωνα με τους κανονισμούς έχει το δικαίωμα (βλ. περίπτωση Σερβίας Μαυροβουνίου το 2006).

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης ξεκαθάρισε ότι θα προβληθεί κανονικά η συμμετοχή της ρωσικής συμμετοχής, όπως ακριβώς ορίζεται στους κανονισμούς.

Επιστροφή στη Eurovision 2020, εκτός αν νικήσει η Ρωσία

Ο Zurab Alasania ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία θα επιστρέψει το 2020 στο διαγωνισμό, εκτός αν η Ρωσία κερδίσει φέτος με τον Sergey Lazarev. Σε αυτή την περίπτωση η Ουκρανία θα παρατείνει την αποχή της για έναν ακόμα χρόνο, χωρίς αυτή τη φορά μάλιστα να μεταδώσουν τον διαγωνισμό.

Όσο αφορά την συνεργασία της δημόσιας τηλεόρασης με το STB, πρόθεση είναι να συνεχισθεί η συνεργασία, με την από κοινού διοργάνωση του Vidbir. Στην περίπτωση που η Ουκρανία δεν επιστρέψει ούτε το 2020 λόγω μιας πιθανής νίκης της Ρωσίας στο Τελ Αβίβ, τότε ο εθνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί και πάλι έχοντας ως τίτλο “The best song of Ukraine”, χωρίς βέβαια να δίνεται το δικαίωμα στο νικητή να εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision.

Τέλος, αμφότεροι δήλωσαν ότι οι κανονισμοί και οι όροι του Vidbir πρέπει να γίνουν πιο ξεκάθαροι, αφού αυτή η ασάφεια έφερε αυτό το αδιέξοδο.

πηγή: ESCKAZ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *