Ουκρανία: Η Maruv νικήτρια του Vidbir 2019 και εκπρόσωπος της χώρας στο Τελ Αβίβ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο μεγάλος τελικός του Vidbir 2019, της διαδικασίας μέσω της οποίας η Ουκρανία, κλήθηκε να επιλέξει  τη συμμετοχή της για την επερχόμενη Eurovision που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ.

Σε έναν εθνικό τελικό με ένταση και με την ουκρανορωσική διαμάχη στο προσκήνιο, νικήτρια του Vidbir 2019 αναδείχθηκε η Maruv και είναι αυτή η εκπρόσωπος της χώρας στο Τελ Αβίβ με το Siren Song.

Η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια του show, ανακοίνωσε, ότι ο νικητής του Vidbir δεν θα πάρει αυτομάτως το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ, αλλά θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί, χωρίς να επεξηγεί τι σημαίνει αυτό. Ωστόσο από ότι φαίνεται η Maruv θα ταξιδέψει κανονικά στο Ισραήλ με τη σημαία της Ουκρανίας.

 

Το show

Το show άρχισε στις 19:00 ώρα Ελλάδος. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Sergey Pritula, ενώ η διοργάνωση έλαβε χώρα στο Palace of Culture KPI, το Μέγαρο Μουσικής Κιέβου.

Οι συμμετέχοντες

Συνολικά 8 συμμετοχές διαγωνίστηκαν απόψε για την εκπροσώπηση της χώρας στο Τελ Αβίβ. Οι συμμετοχές εμφανίστηκαν με την εξής σειρά:

1. Freedom Jazz – Cupidon

2. YUKO – Galyna Guliala

3. MARUV – Siren Song

4. Brunettes Shoot Blondes – Houston

5. KAZKA – Apart

6. ANNA MARIA – My Road

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους:

  • Jamala – Νικήτρια της Eurovision Song Contest 2016
  • Andriy Danylko – Ηθοποιός, κωμικός που υποδύεται την Verka Serduchka
  • Yevhen Filatov (Eugene Filatov) – Μουσικός παραγωγό

Τα αποτελέσματα

Τηλεοπτικό κοινό και κριτική επιτροπή, με αναλογία 50%-50%, συναποφάσισαν για το μεγάλο νικητή του Vidbir 2019 και είναι η Maruv με το Siren Song.

 

Οι καλεσμένοι

Καλεσμένος της βραδιάς ήταν ο φετινός εκπρόσωπος τη Γαλλίας, Bilal Hassani, ερμηνεύοντας τη φετινή συμμετοχή της χώρας του Roi.

Η Ουκρανία στην Eurovision

Η Ουκρανία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό το 2003. Από το σύστημα θέσπισης των Ημιτελικών, καταφέρνει να βρεθεί κάθε χρόνο στο μεγάλο Τελικό. Έχει κερδίσει δύο φορές το τρόπαιο της Eurovision, το 2004 με τη Ruslana και το Wild Dances και το 2016 με τη Jamala και το τραγούδι, 1944. Πέρσι, ο Mélovin, διαγωνίσθηκε με το τραγούδι Under the Ladder, φέρνοντας την Ουκρανία στη 17η θέση με 130 βαθμούς.

 

Update: Από ότι φαίνεται η Maruv θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ γι αυτό πιθανόν να ερωτήθηκε σε ποια χώρα ανήκει η Κριμαία.

 

Ποια η γνώμη σας για τη Maruv και το Siren Song; Θα καταφέρει η Ουκρανία να βρεθεί για άλλη μια φορά στο μεγάλο Τελικό;

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *