Ρουμανία: “Δεν έχουν το δικαίωμα να διαγωνίζονται στην Eurovision, όσοι πρεσβεύουν τις χριστιανικές αξίες” δηλώνει ο συνθέτης του Dear Father

Σκληρές δηλώσεις έκανε ο Mihai Alexandru, ο συνθέτης του Dear Father, του τραγουδιού με το οποίο συμμετείχε η Laura Bretan στον εθνικό τελικό της Ρουμανίας, Selectia Nationala. Σύμφωνα με όσα είπε, ορισμένες πρακτικές που έχουν επικρατήσει τελευταία στο διαγωνισμό, ουσιαστικά αφαιρούν το δικαίωμα από όσους καλλιτέχνες πρεσβεύουν χριστιανικές αξίες, να δηλώσουν συμμετοχή στη Eurovision.

Παρακαλώ να με συγχωρείτε, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Χάσαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να φέρουμε την επόμενη χρονιά, τη Eurovision στη Ρουμανία. Το ρουμανικό κοινό ψήφισε την Laura Bretan, δύο κριτές μας έδωσε το μεγαλύτερο βαθμό, η επίδοσή της ήταν άψογη και το συνολικό πακέτο, αλλά για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική, έπρεπε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Το περιμέναμε από την αρχή, υπήρχαν ενδείξεις. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Υπάρχει κάποιο είδος διάκρισης; Η Eurovision αποκλίνει από τη βασική ιδέα που μας ενώνει μέχρι τώρα, δηλαδή τη μουσική. Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι ουσιαστικά λένε στους χριστιανούς συμμετέχοντες ότι δεν έχουν το δικαίωμα να διαγωνισθούν, τουλάχιστον να το γνωρίζουμε από την αρχή. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να αποφευχθούν καταστάσεις όπως αυτή που ζήσαμε. 
Το δράμα συνεχίζεται στην Ρουμανία και μοναδικός υπαίτιος είναι η δημόσια τηλεόραση της χώρας, που έστησε έτσι την επιτροπή, χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Για όσα συνέβησαν μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο.
Ήδη η Ρουμανία από την τρίτη θέση των στοιχημάτων που ήταν πριν το Selectia Nationala, είναι τώρα στην 9η θέση, με πτωτική πορεία.
Θα τα καταφέρει η Ρουμανία να προκριθεί στον τελικό;
πηγή: activenews.ro
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *