Σουηδία: Ακούστε αποσπάσματα από τα τραγούδια του Τέταρτου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2019

Πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας έδωσε στην δημοσιότητα μονόλεπτα αποσπάσματα από τις συμμετοχές του τέταρτου και τελευταίου του Melodifestivalen 2019, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην  Sparbanken Arena στο Λινσέπινγκ της Σουηδίας.

Από τον πρώτο ημιτελικό η Wiktoria και ο Μohombi προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό . Οι Malou Prytz και Hanna Ferm & LIAMOO κατάφεραν να πάρουν τα δύο εισιτήρια για τον τελικό στο Friends Arena στις 9 Μαρτίου από τον δεύτερο ημιτελικό, ενώ το προηγούμενο Σάββατο από τον τρίτο ημιτελικό νικητές αναδείχθηκαν οι Lina Hedlund  και Jon Henrik Fjällgren. Μέχρι στιγμής στον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας θα συναντήσουμε τον Νano,  Anna Bergendahl,Andreas Johnson, Jan Malmsjö, Martin Stenmarck και Rebecka Karlsson.

Τα μεγάλα ονόματα

Anton Hagman επιστρέφει στο Melodifestivalen μετά την συμμετοχή του το 2017, όταν κατάφερε να περάσει στον τελικό από την δεύτερη ευκαιρία και να αποκλείσει την μεγάλη νικήτρια της Eurovision, Loreen.  Η Lisa Ajax συμμετέχει για τρίτη φορά στον θεσμό, μετά από μία 7η και μία 9η θέση το 2016 και 2017 αντίστοιχα. Το συγκρότημα  Arvingarna έχουν λάβει μέρος στο Melodifestivalen το 1993, καταφέρνοντας να κερδίσουν και να εκπροσωπήσουν την χώρα κατακτώντας την 7η θέση στον διαγωνισμό της Eurovision. Έκτοτε έχουν λάβει μέρος ακόμη τρεις φορές το 1995, 1999 και το 2002. Επόμενη συμμετοχή του τέταρτου ημιτελικού αποτελεί  η Ann-Louise Hanson, η οποία μέχρι και σήμερα κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες συμμετοχές στο Melodifestivalen (13!).  Τελευταία συμμετοχή για τους φετινούς ημιτελικούς αποτελεί αυτή του John Lundvik, ο οποίος πέρσι κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να τερματίσει στην τρίτη θέση, ενώ φέτος υπογράφει και την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Eurovision 2019.

Οι συμμετοχές

  1. Pagan Fury – “Stormbringer” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ
  2. Anton Hagman – “Känner dig” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ
  3. Lisa Ajax – “Torn” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ
  4. Arvingarna – “I Do” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ
  5. Bishara – “On My Own” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ
  6. Ann-Louise Hanson – “Kärleken finns kvar” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ
  7. John Lundvik – “Too Late for Love” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Η διαδικασία

Δύο τραγούδια θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Melodifestivalen 2018 που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου. Τα τραγούδια που θα κατακτήσουν την τρίτη και την τέταρτη θέση θα συμμετάσχουν στο second chance στις 2 Μαρτίου, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν 4 ημιτελικοί.

  • Α’ Ημιτελικός: 2 Φεβρουαρίου 2019 – Scandinavium στο Γκέτεμποργκ
  • Β’ Ημιτελικός: 9 Φεβρουαρίου 2019 – Malmö Arena στο Μάλμε
  • Γ’ Ημιτελικός: 16 Φεβρουαρίου 2019 – Tegera Arena στο Λέξαντ
  • Δ’ Ημιτελικός: 23 Φεβρουαρίου 2019 – Sparbanken Arena στο Λινσέπινγκ
  • Γύρος Δεύτερης Ευκαιρίας: 2 Μαρτίου 2019 – Nyköpings Arenor Rosvalla στο  Νικόμπινγκ

Μεγάλος Τελικός: 9 Μαρτίου 2019 – Friends Arena στη Στοκχόλμη

Φέτος, το Melodifestivalen έχει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας του κοινού. Για τις αλλαγές αυτές μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό μας άρθρο.

Ποια δύο τραγούδια πιστεύετε θα πάρουν την απευθείας πρόκριση για τον τελικό της 9ης Μαρτίου;

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *