ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με μία ευρωπαϊκή μπαλάντα στην Eurovision 2019 η Katerine Duska!

Αισίως μπήκαμε στον Φεβρουάριο και όλοι αναμένουμε με αγωνία την ανακοίνωση της ΕΡΤ, όχι τόσο για τον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει, αφού όπως σας έχουμε εδώ και καιρό αποκαλύψει, αυτή είναι η Katerine Duska, αλλά για να ακούσουμε επιτέλους το τραγούδι που θα αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μπαλάντα το τραγούδι της Katerine Duska για την Eurovision

Οι πρώτες πληροφορίες δια στόματος μάλιστα κ. Μαρίας Κουφοπούλου, ήταν ότι η ελληνική συμμετοχή θα κινείται σε πιο pop ήχους και μάλιστα θα μας κάνει να λικνιζόμαστε. Ο πρόεδρος της επιτροπής έργου της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του ,ότι ο καλλιτέχνης, αλλά και το τραγούδι μας θα ανήκει στην independent μουσική σκηνή της Αθήνας.

To EurovisionFun είναι σε θέση να σας αποκαλύψει ότι το τραγούδι που τελικά θα ερμηνεύσει η Katerine Duska στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2019, είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μπαλάντα, κάτι που ουδέποτε έχει στείλει η χώρα μας στον διαγωνισμό.

Εύλογα τώρα θα ρωτήσετε μα δεν υποτίθεται ότι θα λικνιζόμασταν με το τραγούδι μας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι ίσως η επιτροπή της ΕΡΤ είχε περισσότερα τραγούδια υπόψιν της την στιγμή που έγινε η εν λόγω δήλωση και η μπαλάντα που τελικά επελέγη να προέκυψε στην πορεία.

Πότε θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΡΤ;

Οι προθέσεις της ΕΡΤ ήταν να ανακοινώσει τον καλλιτέχνη τουλάχιστον, μέχρι την Παρασκευή που μας πέρασε. Οι λόγοι που αυτό δεν έγινε ήταν καθαρά διαδικαστικοί, οικονομοτεχνικοί. Όπως σας έχουμε ενημερώσει φέτος η ΕΡΤ θα καλύψει στο μεγαλύτερο μέρος του, το project Eurovision. Αυτό σημαίνει ότι στο συμβόλαιο που θα υπογραφεί μεταξύ της ΕΡΤ και της MINOS EMI στην οποία ανήκει η Katerine Duska, θα πρέπει να αναγράφονται όλες οι πτυχές με κάθε λεπτομέρεια. Θα πρέπει να προβλεφθούν οι κωδικοί από τους οποίους θα αντληθούν τα ποσά τα οποία θα δαπανηθούν από την ΕΡΤ για την εκπροσώπηση μας, αλλά να γίνει και η ενταλματοποίηση τους. Μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, η οποία πρέπει να γίνει με τη δέουσα προσοχή, αφού όλα αυτά τα στοιχεία θα αναρτηθούν και στην Διαύγεια.

Η head of press της ελληνικής αποστολής, κα Ειρήνη Γιανναρά, σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε μαζί της, μας τόνισε ότι η ΕΡΤ θα ανακοινώσει το όνομα του καλλιτέχνη και τον τίτλο του τραγουδιού, μόλις διευθετηθούν όλες αυτές οι διαδικαστικού τύπου λεπτομέρειες, ελπίζοντας αυτή την εβδομάδα, χωρίς όμως να είναι και αυτό δεδομένο. Σίγουρα πάντως δεν έχουν σκοπό να εξαντλήσουν τα περιθώρια που έχουν από την EBU, μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Το τραγούδι θα το ακούσουμε σε μεταγενέστερο χρόνο και όχι με την ανακοίνωση του καλλιτέχνη. Η κα Γιανναρά μας υποσχέθηκε περισσότερες εκπλήξεις, από όμορφα πράγματα που ετοιμάζει η ΕΡΤ φέτος για τον διαγωνισμό, τα οποία θα ξεδιπλωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2019!

8 ΣΧΟΛΙΑ
    • Miltos
      Miltos says:

      Κοίτα μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει πάει στην διαγωνισμό τα τελευταία χρονια για την Ελλάδα είναι κάτι καινούριο και είναι ακριβώς το στυλ τις ερμηνεύτριας!!!

      Απάντηση
        • giorgos
          giorgos says:

          Αν είναι μπαλάντα, θα προτιμούσα κάτι σε electropop, σαν της Νορβηγίας το 2013.

          Σήμερα στην εκπομπή παιδιά από σπίτι στο open, ο δημοσιογραφός ανέφερε ότι το τραγούδι θα είναι dance και όχι μπαλάντα, τρέχα γύρευε δηλαδή…

          Απάντηση
          • Ilias
            Ilias says:

            Κατι τέτοιο ξαλλον ειναι στις επιρροές της εχει αναφερει κατα καιρους την electropop alternative pop καλλιτέχνες οπως η likky lee και η robyn (αν τις φραφω σωστα). Εχει αναφερει οτι ο επομενος δισκος της θα ειναι αρκετα πιο τολμηρος στην ποπ μουσικη.

          • όχι άλλο κάρβουνο
            όχι άλλο κάρβουνο says:

            Το Feed You My Love δεν το λες και μπαλάντα. Για χορευτικό το έχω πιο πολύ. Και μάλιστα το αγαπημένο μου dance κομμάτι στη γιουροβίζιον τα τελευταία 20 χρόνια ίσως. Μακάρι να πήγαινε η Ντούσκα με κάτι τέτοιο. Συμφωνώ.

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *