Αυστραλία: Πέντε ακόμα (τουλάχιστον) χρόνια στη Eurovision, εξασφάλισε η δημόσια τηλεόραση της χώρας

Σύμφωνα με ότι ανακοίνωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας, SBS, η χώρα των καγκουρό εξασφάλισε την συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision τουλάχιστον μέχρι το 2023.

Μετά τον πρώτο εθνικό τελικό της Αυστραλίας, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες με νικήτρια την Kate Miller-Heidke και το τραγούδι της Zero Gravity, το SBS κατάφερε να εξασφαλίσει συμφωνία με την EBU, που επιτρέπει την Αυστραλία να συμμετέχει ως διαγωνιζόμενη χώρα μέχρι το 2023, χωρίς πλέον να απαιτείται ειδική πρόσκληση από την διοργανώτρια χώρα και το Reference Group του διαγωνισμού.

Ο εκπρόσωπος του SBS Josh Martin δήλωσε:

Η SBS είναι η έδρα του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στην Αυστραλία για 35 χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την πρόσκληση να γίνουμε πιο μόνιμο μέλος της οικογένειας της Eurovision Song Contest. Θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε το εκπληκτικό ταλέντο και την ποικιλομορφία της Αυστραλίας σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της μουσικής να φέρνει τους ανθρώπους μαζί – ακόμα και από τις πολικές αντίθετες πλευρές του πλανήτη.

Ο Paul Clarke, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Αυστραλίας και διευθυντής της Blink TV, δήλωσε:

Αυτή είναι μια θαυμάσια επιβεβαίωσε του τι έφερε η Αυστραλία στην Eurovision και λέμε” Thank You Europe! Για την απόφασή τους. Η Ευρώπη ξέρει ότι μπορεί πάντα να περιμένει σπουδαία μουσική και πάθος από την Αυστραλία.

Ο εκτελεστικός υπεύθυνος του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Jon Ola Sand συμπλήρωσε με χαρά:

Είμαστε ευτυχείς που η Αυστραλία έχει γίνει ένα πιο μόνιμο μέλος της Οικογένειας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Οι Αυστραλοί έχουν από καιρό μεγάλους οπαδούς της διοργάνωσης με μεγάλο αριθμό πιστών θεατών κάθε χρόνο και όταν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην 60ή επέτειο του διαγωνισμού, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο δημοφιλείς θα γίνουν οι καλλιτέχνες τους. Ήταν μια φυσική εξέλιξη για μας να συμφωνήσουμε με την ένταξή τους ως συμμετέχοντα για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς φέρνουν τόσα πολλά στο τραπέζι και προσβλέπουμε πολύ να τα υποδεχτούμε στο Τελ Αβίβ παράλληλα με τους 41 άλλους συναρπαστικούς συμμετέχοντες. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι μια φανταστική γιορτή της μουσικής.

Το 2019 θα είναι η πέμπτη συμμετοχή της Αυστραλίας στον διαγωνισμό, που μέχρι στιγμής η καλύτερη της θέση είναι η δεύτερη το 2016 με την Dami Im και το Sound of Silence.

Παρακάτω ακούστε την φετινή συμμετοχή της Αυστραλίας στην Eurovision:

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *