Γαλλία: Απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το διαγωνισμό, αν το Ισραήλ μεταδώσει τη mini σειρά που έχει εξαγγείλει!

Το δράμα φέτος φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το διαγωνισμό, αν η Ισραηλινή δημόσια τηλεόραση μεταδώσει τη mini σειρά που έχει ήδη εξαγγείλει και έχει ξεκινήσει γυρίσματα με τίτλο Douze Points. Την είδηση που μεταδίδει η Ynet επιβεβαίωσε και η EBU.

Η επίμαχη σειρά που αναμένεται να μεταδοθεί την εβδομάδα πριν από τον διαγωνισμό, αφορά ένα υποτιθέμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο Ισραήλ και έχει ως πρωταγωνιστές τους δύο τραγουδιστές που εκπροσωπούν την Γαλλία. Ο ένας είναι gay ομοφυλόφιλος και ο άλλος μουσουλμάνος, που έχει στρατολογηθεί από τον ISIS προκειμένου να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα τον διαγωνισμό. Περισσότερα για την σειρά μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο:

Η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ, ΚΑΝ, αρνείται να “κόψει” την σειρά, επικαλούμενη την ελευθερία του λόγου και του τύπου. Στο θέμα όμως αναφέρθηκε και η EBU, η οποία επιβεβαίωσε την είδηση και το γεγονός ότι είναι σε συζητήσεις και με τις δύο τηλεοράσεις (Ισραήλ και Γαλλίας), για την επίλυση του ζητήματος:

Η EBU γνωρίζει για την σειρά που παράγεται στις μέρες μας στο Ισραήλ (για την «KAN») και ασχολείται με μια εκδήλωση που μοιάζει με την Eurovision. Η EBU υπογραμμίζει τη σημασία που έχει για την ελευθερία έκφρασης και τη φήμη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η EBU βρίσκεται σε συζητήσεις με τον κεντρικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Eurovision 2019, KAN, σχετικά με την παραγωγή, για να εξασφαλίσει ότι το αποτέλεσμα θα λειτουργήσει και για τις δύο πλευρές.

Η Γαλλία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δήλωσε στην KAN ότι αν δεν αποσύρει τα σχέδιά της για την σειρά δεν θα συμμετάσχει στην Eurovision 2019. Η Γαλλία εκπροσωπείται από τον Bilal Hassani, τραγουδιστή με μαροκινή καταγωγή που είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει προηγούμενο αποχώρησης από το διαγωνισμό ακόμα και σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο από το σημερινό. Το 2012 η Αρμενία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το διαγωνισμό που θα πραγματοποιούνταν στο Μπακού, στις 7 Μαρτίου.

πηγή: YNET, Eurovoix

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *