Ελλάδα: Η ΕΡΤ ανακοίνωσε το κόστος της συμμετοχής μας στην Eurovision 2019

H ελληνική δημόσια τηλεόραση μέσω της Διαύγειας ανακοίνωσε το κόστος που θα επιβαρυνθεί, για την συμμετοχή μας στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερα μας άρθρα, ενώ πολλοί μάλιστα μας αμφισβητούσαν λέγοντας το αντίθετο, το κόστος της συμμετοχής μας στον φετινό διαγωνισμό θα καλυφθεί αποκλειστικά από την ελληνική δημόσια τηλεόραση.

Πιστεύουμε ότι αυτό κινείται στην σωστή κατεύθυνση, την στιγμή μάλιστα που η ΕΡΤ από την επαναλειτουργία της έχει δαπανήσει πολύ μεγαλύτερα ποσά, για τηλεοπτικά projects με πολύ χαμηλές τηλεθεάσεις, την στιγμή που ο Διαγωνισμός της Eurovision της φέρνει κάθε χρόνο τηλεθέαση που ξεπερνά το 50%.

Εκτός όμως από την εμπορική αξία του διαγωνισμού, το γεγονός ότι η ΕΡΤ καλύπτει μόνη της τα έξοδα, της επιτρέπει να κάνει την επιλογή του καλλιτέχνη που επιθυμεί, όπως και να μην εγκλωβίζεται σε καταστάσεις που βιώσαμε πέρσι, με την ακύρωση του ελληνικού τελικού, αμαυρώνοντας την εικόνα της στο εξωτερικό με το χειρότερο τρόπο.

Σύμφωνα λοιπόν με την ομόφωνη απόφαση του τελευταίου Δ.Σ. της ΕΡΤ, το συνολικό κόστος που θα καλύψει η ελληνική δημόσια τηλεόραση για την φετινή μας συμμετοχή στο διαγωνισμό, ανέρχεται στα 326. 855 Ευρώ, πλέον ΦΠΑ και λοιπών φόρων.

Αυτό περιλαμβάνει τα δικαιώματα μετάδοσης των δύο ημιτελικών και του τελικού, την εκπομπή παρουσίασης της ελληνικής συμμετοχής, δύο ακόμη εκπομπές για την παρουσίαση των 42 συμμετοχών, αλλά και τα έξοδα της ελληνικής αποστολής τον Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Μπορείτε να δείτε την απόφαση παρακάτω:

Απόφαση Δ.Σ. ΕΡΤ για το κόστος της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2019

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, κ. Ιωάννη Δρόσο και την αρχηγό της ελληνικής αποστολής, κα Μαρία Κουφοπούλου, το Better Love, το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Katerine Duska στο Τελ Αβίβ, θα δοθεί στη δημοσιότητα σε ειδική εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 6 Μαρτίου.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα όσα αφορούν την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2019

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *