Ηνωμένο Βασίλειο: Το BBC απαγόρευσε τις σημαίες της Ε.Ε. στο κοινό του Eurovision: You Decide!

Χθες, το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Eurovision: You Decide, επέλεξε τον 21χρονο Michael Rice και την μπαλάντα του Bigger Than Us, προκειμένου να εκπροσωπήσει την χώρα στον 640 Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Αν κάτι διαφοροποιούσε τον φετινό εθνικό τελικό σε σχέση με τον περσινό, ήταν η απουσία των σημαιών της Ε.Ε. από το κοινό που βρισκόταν στο studio. 

Η εξήγηση στο παραπάνω ήταν ότι το BBC δεν επέτρεπε να κυματίζει καμία άλλη σημαία πριν της βρετανικής, παρά το γεγονός ότι έξω από το studio μια μη κυβερνητική οργάνωση που υποστηρίζει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., μοίραζε σημαίες της Ένωσης.

Το ίδιο ακριβώς έπραξε και στο περσινό Eurovision: You Decide, η EU Flag Mafia, όπως ονομάζεται η εν λόγω μη κυβερνητική οργάνωση. Φέτος, όμως το BBC προκειμένου να μην επαναληφθούν οι περσινές εικόνες όπου η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων κρατούσε σημαίες της Ε.Ε. φρόντισε να μην υπάρχει καμία άλλη σημαία στο κοινό, πλην της επίσημης σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου ή όπως οι ίδιοι την ονομάζουν, The Union Flag. Στόχος όπως είπαμε να μην υπάρξουν και φέτος εικόνες όπως αυτές του παρακάτω βίντεο:

Σε επίσημη απάντηση του το BBC για την ενέργεια του αυτή, τόνισε ότι έγινε για λόγους ασφαλείας και αφαιρέθηκαν κατά την είσοδο των θεατών που είχαν εξασφαλίσει εισιτήριο, όλες οι σημαίες πλην της βρετανικής. Αυτό φυσικά είναι αντίθετο με τους κανονισμούς της EBU, που επιτρέπει στον διαγωνισμό της Eurovision, οι παρευρισκόμενοι να κρατούν πέρα από τις επίσημες σημαίες των κρατών, τις σημαίες της Ε.Ε., αλλά και τις σημαίες της LGBT κοινότητας.

Εκπρόσωπος της EU Flag Mafia δήλωσε μετά το πέρας του Eurovision: You Decide:

Δεν έχουμε θέματα με την Union Flag, είμαστε Βρετανοί, αλλά οι ενέργειες του BBC είναι σαφής προπαγάνδα και εναντίον του κώδικα δεοντολογίας της Eurovision.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την χθεσινή του νίκη ο Michael Rice πιστεύει ότι μπορεί να ανατρέψει τα άσχημα αποτελέσματα του Ηνωμένου Βασιλείου στο διαγωνισμού. Το ίδιο πάντως δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι συμπατριώτες του, που δεν συγκινήθηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η χώρα τους επέλεγε την συμμετοχή της στην Eurovision, αφού κάτι λιγότερο από 7% των τηλεθεατών συντονίστηκε με το BBC 2, για να παρακολουθήσει το Eurovision: You Decide.

Παρακάτω δείτε την στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, αλλά και τον Michael Rice να ερμηνεύει μετά την νίκη του, το Bigger Than Us:

πηγή: inews

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *