Ιταλία: Οι προσβλητικές αντιδράσεις των δημοσιογράφων που εξόργισαν τους Il Volo (video)

Το 69ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo είναι παρελθόν, αλλά φαίνεται ότι αυτό που θα θυμόμαστε περισσότερο από την φετινή διοργάνωση θα είναι οι αντιδράσεις που προέκυψαν από τα απρόσμενα αποτελέσματα και όχι τόσο τα τραγούδια που συμμετείχαν. 

Μετά τις δηλώσεις του Ultimo για την ψηφοφορία των δημοσιογράφων και της ειδικής κριτικής επιτροπής, ήταν η σειρά των Il Volo να προβούν σε μία ανακοίνωση μέσα από τα κοινωνικά τους δίκτυα, για όσα πραγματικά απίστευτα ειπώθηκαν από μερίδα διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο φετινό φεστιβάλ.

Χρειαζόμασταν λίγες μέρες για να είμαστε σαφείς και να πούμε την ιστορία μας για το τι συνέβη.
Ορισμένοι δημοσιογράφοι (και είναι καλό να λένε μόνο λίγοι από αυτούς) μας έχουν προσβάλει. Χρησιμοποίησαν άσεμνους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι θεωρούμε ότι αποτελούν μία πραγματική μορφή εκφοβισμού. Η στάση τους ήταν μια προσβολή για εμάς αλλά και για όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους που εργάζονται με σοβαρό και επαγγελματικό τρόπο.
Στα 10 χρόνια μας έχουμε λάβει πολλές κριτικές σχετικά με τη μουσική μας, για το είδος που τραγουδάμε, έχουμε κατηγορηθεί ότι είμαστε αλαζονικοί.
Δεν έχουμε δώσει ποτέ σημασία σε όλα αυτά,  επειδή, ευτυχώς, έχουμε υποστηρικτές που μας στηρίζουν καθημερινά και αγαπούν αυτό που κάνουμε. Αλλά όταν βλέπουμε βίντεο που μαρτυρούν την κακία και την έλλειψη ανθρωπιάς εκ μέρους των ανθρώπων που μπορούν να είναι οι γονείς μας (πολλοί από τους οποίους είναι και οι παππούδες μας), μας ενοχλεί πολύ γιατί κάθε καλλιτέχνης πρέπει να έχει το δικό του χώρο για μουσική έκφραση. To να φωνάζει κάποιος «φυλακή» μόνο και μόνο επειδή εμείς κάνουμε ό, τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας είναι πολύ ασεβές προς εμάς, αλλά κυρίως υπάρχει θέμα με την ελευθερία της έκφρασης. Η μουσική πρέπει να είναι ελευθερία, όχι λόγος προσβολής!

Οι Piero Barone, Ignazio Boschetto, Gianluca Ginoble των Il Volo.

Ποιες ήταν όμως αυτές οι ενέργειες των δημοσιογράφων που ανάγκασαν και τους Il Volo να αναφερθούν σε αυτούς; Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετά video, στα οποία μερίδα των δημοσιογράφων, βρίζουν τόσο τους Il Volo, όσο και τον Ultimo και όπως θα δείτε είναι τόσο φανατισμένοι που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να έχουν δικαίωμα ψήφου:

Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε κάποιον κύριο μεγάλης μάλιστα ηλικίας να φωνάζει “Στη Φυλακή”, μετά το τέλος της ερμηνείας των Il Volo και αρκετούς γύρω του να γελούν και να τον χειροκροτούν:

Στο βίντεο που δημοσιεύει η ιταλική ιστοσελίδα illmessaggero βλέπουμε τον κέντρο τύπου να πανηγυρίζει μόλις οι Il Volo κατατάσσονται στην τρίτη θέση και κάποιος να φωνάζει “Σκατά”, αναφερόμενος σε αυτούς!

Ενδεικτικά παραθέτουμε και το επόμενο βίντεο, όπου μερίδα δημοσιογράφων και καθώς ο Ultimo εισέρχεται στο Teatro Ariston τον βρίζουν με πολύ χυδαίες εκφράσεις που φυσικά δεν μπορούμε να αναφέρουμε στο άρθρο μας.

Ενώ βλέπουν το φως όλο και περισσότερα τέτοια video η συζήτηση για την αλλαγή των κανονισμών του επόμενου Φεστιβάλ του Sanremo έχει ξεκινήσει, αφού όπως αντιλαμβάνεστε το να έχουν δικαίωμα ψήφου άνθρωποι με τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με ένα Φεστιβάλ που υποτίθεται έχει ως θέμα του την αρμονία.

Το EurovisionFun θα παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει με ό,τι νεότερο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *