Ιταλία: Τα αποτελέσματα της Terza Serata του Sanremo 2019

Απόψε το 69ο Φεστιβάλ του Sanremo συνεχίστηκε με την Terza Serata. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις μισές από τις φετινές συμμετοχές για δεύτερη φορά, ενώ η ψηφοφορία επαναλήφθηκε όπως και χθες. Οι σημερινοί guests ήταν η Alessandra Amoroso, o Antonello Venditti, o Raf, o Umberto Tozzi, η Ornella Vanoni, η Serena Rossi, ο Paolo Cevoli και ο Fabio Rovazzi.

Οι διαγωνιζόμενοι

Σήμερα λοιπόν ερμήνευσαν για δεύτερα φορά τις συμμετοχές τους οι εξής:

(μπορείτε να δείτε τις ερμηνείες της Terza Serata κάνοντας κλικ στους τίτλους των τραγουδιών)

Mahmood – Soldi

Το προσωπικό μου αγαπημένο τραγούδι του φετινού Sanremo. Διαφορετικό, έξυπνο και αρκετά αποτελεσματικό. O Mahmood απόψε είναι λίγο αγχωμένος. Εντυπωσιακό το πλάνο με την ορχήστρα να χτυπάει παλαμάκια. Μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό του Ariston.

Enrico Nigiotti – Nonno Hollywood

Ένα πολύ δυνατό τραγούδι γεμάτο συναίσθημα. Θερμή υποδοχή για τον Enrico Nigiotti από το κοινό. Η ερμηνεία πολύ συναισθηματική. Πολύ μεγάλο χειροκρότημα στο τέλος, θεωρώ πως θα πάει καλά απόψε.

Anna Tatangelo – Le nostre anime di notte

Ένα κλασικό ιταλικό τραγούδι που θυμίζει παλιότερα φεστιβάλ Sanremo. H Anna Tatangelo έχει ερμηνεύσει και καλύτερα τραγούδια κατά τη γνώμη μου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το συγκεκριμένο κομμάτι είναι κακό. Μεγάλο χειροκρότημα στο τέλος.

Ultimo – I tuoi particolari

Το μεγάλο φαβορί του φετινού Sanremo και όχι άδικα. Πολύ θερμή υποδοχή από το κοινό του Ariston. Απόψε τραγουδά χωρίς το πιάνο. Η φωνή του πολύ σταθερή και στην οθόνη φαίνονται οι στίχοι του τραγουδιού.  Το μεγαλύτερο χειροκρότημα μέχρι στιγμής και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον δούμε πολύ ψηλά το Σάββατο στον μεγάλο τελικό.

Francesco Renga – Aspetto che torni

Προσωπικά δεν μου κάνει κάποια αίσθηση σαν τραγούδι. Καλή ερμηνεία, αλλά χλιαρή σχετικά αντίδραση απ’το κοινό.

Irama – La ragazza col cuore di latta

Ακόμα ένα τραγούδι που έχει ξεχωρίσει και αναμένεται να πάει καλά σύμφωνα με τα στοιχήματα. Μια πολύ συναισθηματική ερμηνεία από τον Irama και την γκόσπελ χορωδία. Πολύ μεγάλη αντίδραση από το κοινό, θα μπορέσει άραγε να απειλήσει τον Ultimo;

Patty Pravo & Briga – Un po’ come la vita

Περίμενα περισσότερα από την Patty Pravo, αλλά δυστυχώς αυτό είναι απογοητευτικό. Το κοινό δεν ενθουσιάστηκε και τόσο.

Simone Cristicchi – Abbi cura di me

Ένα πολύ όμορφο τραγούδι που κέρδισε τις εντυπώσεις την πρώτη βραδιά και ανέβηκε αρκετά στα στοιχήματα. Θεωρώ πως απόψε ήταν ακόμα καλύτερος και πολύ εκφραστικός. Πιστεύω θα πάει πολύ καλά, πιθανόν να τον δούμε και στο super final το Σάββατο. Το μεγαλύτερο χειροκρότημα από το κοινό με διαφορά, ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος!

Boomdabash – Per un milione

Τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα τραγούδια. Θα μπορούσε άνετα να γίνει ραδιοφωνικό χιτ. Δεν ξέρω τι τύχη θα έχει στο Sanremo, αλλά φαίνεται να άρεσε στο κοινό.

Motta – Dov’è l’Italia

Ένα πολύ ωραίο τραγούδι στο στιλ του τραγουδιστή. Δυστυχώς το indie pop δεν φαίνεται να πιάνει τόπο στο Φεστιβάλ. Ο Motta πάντως είναι άνετος στη σκηνή.

Zen Circus – L’amore è una dittatura

Ιταλικό ποπ-ροκ, γνώριμο στιλ στο Sanremo. Το τραγούδι δεν είναι κακό, αλλά κατά τη γνώμη μου κουράζει κάπως μέχρι να φτάσει στην κορύφωση που είναι πραγματικά επική. Μέτριο χειροκρότημα από το κοινό.

Nino D’Angelo & Livio Cori – Un’altra luce

Επίσης κάτι πολύ διαφορετικό που προσωπικά μου αρέσει αρκετά. Αρκετά βελτιωμένο συγκριτικά με την πρώτη βραδιά. Ζεστή αντίδραση από το κοινό.

Τα αποτελέσματα

Και τα σημερινά αποτελέσματα κρίθηκαν κατά 40% από το κοινό30% από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που παρακολουθούν το διαγωνισμό από την οροφή του Teatro Ariston και 30% από τη δημοσκοπική επιτροπή που αποτελείται από 300 fans σε όλη τη χώρα, οι οποίοι ψήφισαν από τα σπίτια τους με έναν ηλεκτρονικό τρόπο.

Οι διοργανωτές δεν μας έδωσαν τα αποτελέσματα της τριπλής ψηφοφορίας, η οποία θα επαναληφθεί και αύριο, αλλά μόνο τα αποτελέσματα της επιτροπής τύπου:

*Στη μπλε ζώνη είναι όσα προηγήθηκαν στη βαθμολογία, στην κίτρινη όσα είναι στη μέση και στην κόκκινη  όσα υπολείπονται

Οι Ultimo, Irama και Simone Cristicchi βρέθηκαν στη μπλε ζώνη και τις δύο βραδιές, πράγμα που δείχνει ότι έχουν ήδη ένα προβάδισμα σε σχέση με άλλους υποψήφιους. Εκεί έχουμε δει και τη Loredana Berte και τον Daniele Silvestri. Φαίνεται ότι σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα φαβορί…

Το Sanremo 2019 συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή, στις 21.45 με την Quarta Serata του Φεστιβάλ.

Για τα αποτελέσματα της δεύτερης βραδιάς μπορείτε να ανατρέξετε στο προηγούμενο μας άρθρο.

Πως σας φάνηκε η τρίτη βραδιά του φεστιβάλ;

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *