Λευκορωσία: 113 τραγούδια κατατέθηκαν για τον εθνικό τελικό

H Λευκορωσία ήταν μία από τις χώρες που άργησε να κάνει ανακοινώσεις για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, οι διαδικασίες όμως προχωράνε πολύ γρήγορα. Ήδη η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για τον εθνικό τελικό έληξε και κατατέθηκαν 113 τραγούδια, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας, BTRC, υποβλήθηκαν 113 τραγούδια. Στην Λευκορωσία δεν υπάρχει ο περιορισμός της εθνικότητας, έτσι κατατέθηκαν συμμετοχές και από μη Λευκορώσους καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα υπάρχουν τραγούδια με ερμηνευτές από την Ρωσία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καζακστάν, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, ΗΠΑ. Καναδά, Νιγηρία και φυσικά την Λευκορωσία.

Η επόμενη φάση είναι οι ζωντανές auditions, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στο studio  “600 meters” της BTRC. Μία επιτροπή ειδικών θα επιλέξει τους φιναλίστ του εθνικού τελικού, που αναμένεται να διεξαχθεί 1 Μαρτίου, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι και η Angelika Pushnova, με το τραγούδι Stop Breathing, σε σύνθεση του Έλληνα δημιουργού Γιώργου Καλπακίδη και στίχους του Νίκου Σόφη.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *