Λιθουανία: Με τον Jurijus και το “Run with the Lions” στην Eurovision 2019!

H μόνη βαλτική χώρα που δεν έχει καταφέρει ακόμη να νικήσει στο διαγωνισμό, η Λιθουανία, επέλεξε πριν από λίγο τoν Jurijus και το Run with the lions, προκειμένου να την εκπροσωπήσει στην Eurovision 2019.

Το Show

Μετά από δύο μήνες περίπου, το Eurovizija Atranka 2019, έλαβε τέλος σήμερα με τον τελικό του. Οχτώ τραγούδια διαγωνίσθηκαν με το αποτέλεσμα να κρίνεται από την ψήφο του κοινού και της τριμελούς ειδικής κριτικής επιτροπής, η οποία απαρτίζονταν από:

  • Ramūnas Zilnys (Ειδικός επί της μουσικής του LRT),
  • Vytautas Bikus (συνθέτης), και
  • Jonas Nainys (παραγωγός και DJ).

Παρουσιαστές και της τελικής βραδιάς του Eurovizija Atranka 2019 ήταν οι Gabrielė Martirosianaitė και Giedrius Masalskis. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης της Λιθουανίας (LRT).

Οι συμμετέχοντες

Οι οχτώ καλλιτέχνες που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Eurovija Atranka 2019 ήταν οι εξής:

(Μπορείτε να ακούσετε τις συμμετοχές κάνοντας κλικ στον τίτλο του τραγουδιού)

* Ο Alen Chicco πήρε την θέση της Monika Marija μετά την απόφαση της τελευταίας, να αποσύρει την συμμετοχή της Criminal από τον τελικό και να διαγωνισθεί μόνο με το Light On.

Τα αποτελέσματα

Ο τελικός νικητής κρίθηκε από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής, με αναλογία 50-50, όπως και σε όλες τις προηγούμενες βραδιές του Eurovizija Atranka 2019.

Η Λιθουανία στον Διαγωνισμό της Eurovision

Η Λιθουανία φέτος γιορτάζει την 20η συμμετοχή της στο διαγωνισμό. Το ντεμπούτο της έγινε το 1994, αλλά δεν ήταν και το πιο επιτυχημένο, αφού βρέθηκε στην τελευταία θέση (25η), με 0 βαθμούς! Η καλύτερη της θέση ήρθε στην Αθήνα το 2006, όταν οι LT United με το We Are The Winners, κατέλαβαν την 6η θέση της τελικής βαθμολογίας. Η μοναδική φορά που η Λιθουανία βρέθηκε ξανά στην δεκάδα, ήταν το 2016 όταν ο Donny Montell στην δεύτερη του εμφάνιση στο διαγωνισμό κατέκτησε την 9η θέση.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω η Λιθουανία είναι η μοναδική βαλτική χώρα που δεν έχει κερδίσει ακόμα το διαγωνισμό. Πέρσι την χώρα εκπροσώπησε η γλυκύτατη Ieva, με το When We’re Old, κατακτώντας την αξιοπρεπέστατη 12η θέση, στον μεγάλο τελικό.

 

Θα καταφέρει η Λιθουανία στο Τελ Αβίβ να κατακτήσει την πρώτη της νίκη;

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *