Ουκρανία: Δραματικές οι εξελίξεις για τη Eurovision 2019 – Αποσύρεται η χώρα από το Διαγωνισμό

Μεαμείωτο ενδιαφέρον παρατηρούν όλοι οι φαν, και όχι μόνο, του φετινού διαγωνισμό τις δραματικές εξελίξεις γύρω από την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη Eurovision 2019. Ένας εθνικός τελικός με ένταση που δεν έχει υπάρξει παρόμοιος του και με δυσάρεστα γεγονότα που δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα μέσα σε έναν μουσικό Διαγωνισμό.

Μπορεί η Maruv με το Siren Song να κέρδισε την εθνική επιλογή, Vidbir 2019, όμως δε θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ καθώς δεν συμφώνησε να ακυρώσει τις εμφανίσεις της στη Ρωσία, αλλά και να αποδεχθεί μία σειρά από άλλους όρους που θέτει η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας.

Έτσι, η δημόσια τηλεόραση της χώρας, άρχισε να προσεγγίζει τους υπόλοιπους υποψήφιους του Vidbir 2019, προκειμένου να βρει τον εκπρόσωπο της χώρας.

Πρώτος τους επιλαχών ήταν οι Freedom Jazz, οι οποίες κατατάχθηκαν δεύτερες, πίσω από τη Maruv στον τελικό του Vidbir 2019. Όμως, η απάντηση τους ήταν αρνητική. Σειρά είχε το συγκρότημα KAZKA που τερμάτισε στη τρίτη θέση του Vidbir 2019 αλλά η απάντηση του εν λόγω συγκροτήματος ήταν επίσης αρνητική, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Επιπροσθέτως, την απάντηση τους έδωσαν και οι Brunettes Shoot Blonde (4η θέση στο Vidbir), μέσα από την προσωπική τους σελίδα στο Facebook, λέγοντας:

Φίλοι! Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα με την ερώτηση – αν η UA:PBC έχει προσεγγίσει τους Brunettes Shoot Blondes σήμερα. Θέλουμε να ενημερώσουμε εκ των προτέρων πως: εάν λάβουμε πρόταση για τη συμμετοχή στη Eurovision 2019, θα την απορρίψουμε. Η μπάντα μας δεν κέρδισε την Εθνική Επιλογή, αυτό το ταξίδι δεν είναι δικό μας. Ζητάμε από τους οπαδούς μας να κατανοήσουν την απόφασή μας. Έχουμε πολλά άλλα σχέδια για να σας συναντήσουμε! Σας καλούμε όλους για τις εαρινές συναυλίες μας στη Γερμανία, την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία, καθώς και για μια σόλο συναυλία μας στο Κίεβο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Από την άλλη η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της  Εθνικής Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνικής Εταιρείας της Ουκρανίας (UA: PBC)  Victoriia Sydorenko, παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν διαπραγματεύονται με κανένα από τους συμμετέχοντες του Vidbri 2019. Συγκεκριμένα δήλωσε στο Radio Liberty:

Αυτή τη στιγμή δεν διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με κανέναν. Εξετάζουμε όλες τις επιλογές για περαιτέρω λύση αυτής της κατάστασης και διεξάγουμε διαβουλεύσεις. Ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, σεβόμαστε την επιλογή του κοινού και, φυσικά, τα αποτελέσματα της εθνικής επιλογής και της εμπιστοσύνης του κοινού. Δεδομένου ότι η MARUV δε συμφώνησε να υπογράψει τη σύμβαση, προσφέραμε μια τέτοια συμφωνία στους συμμετέχοντες που πήραν τη δεύτερη θέση και συνεπώς, στην τρίτη θέση όταν απορρίφθηκε η προηγούμενη.

Πρόσθεσε ότι τα συγκροτήματα Freedom Jazz και KAZKA αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη Eurovision 2019 όταν προσκλήθηκαν τηλεφωνικά, ενώ δε δέχθηκαν να γνωρίσουν ούτε καν τους όρους της σύμβασης. Επίσης ,δήλωσε ότι η UA:PBC θα πρέπει να έχει επιλέξει στο εκπρόσωπο της στο Τελ Αβίβ, έως την πρώτη εβδομάδα του Μάρτη.

Οι εξελίξεις βέβαια δε σταματούν εκεί. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας ανέθεσε στην Κρατική Επιτροπή Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας να βελτιώσει τους κανονισμούς για την επιλογή του αντιπροσώπου της Ουκρανίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Vyacheslav Kyrylenko υπενθύμισε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ουκρανικού λαού δεν υποστηρίζει το γεγονός ότι η Ουκρανία θα εκπροσωπηθεί στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από έναν καλλιτέχνη που περιόδευσε στην επικράτεια του επιτιθέμενου κράτους, δηλαδή της Ρωσίας, ή δεν αναγνωρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. 

Όπως σημειώνεται από τους αξιωματούχους, η κυβέρνηση δεν μπορεί και ποτέ δεν παρεμβαίνει στις δραστηριότητες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αλλά οφείλουν να διεξάγουν διάλογο μαζί τους σε πολλά ζητήματα μέσω της επιτροπής της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.

Από την άλλη, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας διοργανώνει δημοσκόπηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, για τη συμμετοχή της Ουκρανίας ή όχι, στη Eurovision 2019:

Τελικά, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον προσεχή διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2019 στο Τελ Αβίβ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UA:PBC Zurab Alasania ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρση της Ουκρανίας από τη Eurovision 2019 μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook:

Ωστόσο, η Χώρα θα μεταδώσει κανονικά το φετινό Διαγωνισμό.

Με την απόσυρση της Ουκρανίας 17 χώρες μόνο συνεχίζουν να διαγωνίζονται στον Πρώτο Ημιτελικό στις 14 Μαΐου.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα όσα αφορούν την Eurovision 2019.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *