Σουηδία: Τα Itunes charts και οι προβολές στο YouTube δύο βδομάδες πριν το Melodifestivalen!

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε και ο τέταρτος ημιτελικός του Melodifestivalen 2019 και πλέον γνωρίζουμε και τις 28 φετινές συμμετοχές του διαγωνισμού. Ήδη 8 συμμετοχές έχουν προκριθεί για τον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Στοκχόλμη το Σάββατο 9 Μαρτίου, ενώ το επόμενο Σάββατο θα πάρουν το εισιτήριο ακόμη τέσσερις συμμετοχές από τον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα τραγούδια που περνούν απευθείας στον τελικό δεν είναι διαθέσιμα ούτε στις μουσικές πλατφόρμες ( Itunes, Spotify), ούτε στο Youtube. Χθες ωστόσο με την ολοκλήρωση και του τελευταίου ημιτελικού, το επίσημο κανάλι του Melodifestivalen στο Youtube, ανέβασε τις live εμφανίσεις όλων των συμμετοχών, ενώ τα τραγούδια κυκλοφόρησαν επίσημα και  στις studio εκδοχές τους.

Itunes Charts

Στην πρώτη θέση στα charts της χώρας από χθες το βράδυ έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει ο John Lundvik με το “Too Late for Love” και έτσι έχει περιορίσει στην δεύτερη θέση την Anna Bergendahl. Η συμμετοχή της βρίσκεται από το τέλος του πρώτου ημιτελικού στην πρώτη θέση των charts και έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην χώρα. Στην τρίτη θέση κατάφερε να βρεθεί χθες το ντουέτο των  Hanna Ferm & LIAMOO από τον δεύτερο ημιτελικό, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Lina Hedlund με το “Victorius”. Στην έκτη θέση συναντάμε το συγκρότημα Arvingarna και στην έβδομη θέση το μεγάλο φαβορί από τον πρώτο ημιτελικό Wiktoria. Την πρώτη δεκάδα των charts κλείνουν ο Bishara στην ένατη και η  Lisa Ajax στην δέκατη θέση. Ο Jon Henrik Fjällgren βρίσκεται στην 13η θέση ενώ ο Mohombi στην 14η.

Youtube

Ρίχνοντας μια ματιά στις προβολές των live εμφανίσεων από το επίσημο κανάλι του Melodifestivalen, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε το προβάδισμα του νεαρού Bishara, καθώς μέσα σε 17 ώρες κατάφερε να φτάσει τις 75.000 προβολές. Ακολουθούν οι Hanna Ferm & LIAMOO με 66.000 προβολές και ο John Lundvik με σχεδόν 60.000, ενώ η Wiktoria κατάφερε να φτάσει στις 50.000 μέσα σε λίγες ώρες. Να τονίσουμε ότι οι συμμετοχές που δεν πέρασαν απευθείας στον τελικό ήταν διαθέσιμες εδώ και καιρό στο youtube, με αποτελέσματα να έχουν αυξήσει εδώ και καιρό τις προβολές τους. Έτσι, η Anna Bergendahl έχει 327.000 προβολές, ο Nano 278.000, ενώ ο Vlad Reiser 564.000 προβολές.

Συμπεράσματα

Τόσο οι προβολές στο Youtube όσο και τα Charts της χώρας μπορούν να δείξουν πως πολλές φορές ο κανόνας του Melodifestivalen για τις συμμετοχές που περνούν απευθείας στον τελικό, ο οποίος τους απαγορεύει οποιαδήποτε προβολή σε όλα τα μέσα μπορεί να μην είναι πάντα τόσο βοηθητικός. Επομένως, μεγάλη κερδισμένη προς το παρόν αναδεικνύεται η Anna Bergendahl, η οποία εδώ και 4 εβδομάδες βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των charts και το ερχόμενο Σάββατο θα ερμηνεύσει για μία ακόμη φορά την συμμετοχή της ” Ashes to Ashes”. Η πρώτη και μοναδική φορά ωστόσο που συμμετοχή από τον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας κατάφερε να κερδίσει τον διαγωνισμό ήταν το 2013 με τον Robin Stjernberg. Όσον αφορά τις συμμετοχές που έχουν ήδη κερδίσει μία θέση στον τελικό, ο John Lundvik, οι Hanna Ferm & LIAMOO και η Wiktoria φαίνεται να έχουν το ξεκάθαρο προβάδισμα και ίσως ανάμεσα τους βρίσκεται και ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας στο Ισραήλ.

Μπορείτε να δείτε όλες τις φετινές συμμετοχές του Melodifestivalen εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για τον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας στις 2 Μαρτίου στο Nyköpings Arenor Rosvalla στο  Νικόμπινγκ της Σουηδίας. Ενώ το Σάββατο 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο Μεγάλος Τελικός στο Friends Arena στη Στοκχόλμη.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *