Ελβετία: Στις 7 Μαρτίου η ανακοίνωση της συμμετοχής

Αν και η Ελβετία μας έχει συνηθίσει να επιλέγει την συμμετοχή από τις αρχές Φεβρουαρίου, φέτος αποφάσισε να εντείνει περισσότερο την αγωνία μας.

Σε ερώτηση φίλου του διαγωνισμού στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, το δημόσιο κανάλι της χώρας αποκάλυψε πως θα μάθουμε την συμμετοχή της χώρας στις 7 Μαρτίου, μία ημέρα πριν την τελευταία μέρα υποβολής των συμμετοχών στην EBU.

Η Ελβετία στην Eurovision

Η Ελβετία αποτελεί μια ιστορική χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision. Η πρώτη διοργάνωση του θεσμού πραγματοποιήθηκε στην ελβετική πόλη Λουγκάνο, όπου πρώτη νικήτρια ήταν… η Ελβετία.

Σημειώνοντας μια αξιόλογη πορεία στον διαγωνισμό με αρκετές θέσεις στην τελική δεκάδα, η δεύτερη νίκη της χώρας ήρθε μετά από 30 χρόνια, όπου την χώρα εκπροσώπησε η τότε άγνωστη Celine Dion. Από την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004, η χώρα σημειώνει μια πτωτική πορεία, ενώ συγκαταλέγεται στις χώρες με τους περισσότερους αποκλεισμούς – από το 2004, έχει παρευρεθεί στον Μεγάλο Τελικό μόνο 4 φορές από τις 15 διοργανώσεις.

Το 2018, την χώρα εκπροσωπούν οι ZiBBZ και το τραγούδι Stones, που παρά τις υψηλές προσδοκίες, δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό.

Πιστεύετε ότι η αργοπορία της Ελβετίας θα την βοηθήσει να πετύχει την πρώτη της πρόκριση μετά από 4 συνεχόμενους αποκλεισμούς και να φέρει την χώρα πίσω στις δόξες τις;

Πηγή: escbubble

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *