Melodifestivalen 1ος ημιτελικός: Wiktoria και Μohombi απευθείας στον τελικό!

Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Melodifestivalen, ίσως του πιο δημοφιλούς εθνικού τελικού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο πρώτος ημιτελικός έλαβε χώρα Scandinavium του Γκέτεμποργκ με παρουσιαστές της βραδιάς τους  Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson και Eric Saade.

Τα τραγούδια

  1. Nano“Chasing Rivers”
  2. High15“No Drama”
  3. Wiktoria“Not with Me”
  4. Zeana feat. Anis don Demina“Mina bränder
  5. Arja Saijonmaa“Mina fyra årstider”
  6. Mohombi“Hello” 
  7. Anna Bergendahl “Ashes to Ashes”

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις εμφανίσεις των σημερινών υποψηφίων:

Nano“Chasing Rivers”

Την αυλαία του πρώτου ημιτελικού ανοίγει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση Nano. Έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στο τηλεοπτικό κοινό το 2017, φέτος ευελπιστεί να καταφέρει να κερδίσει το εισιτήριο για την σκηνή της Eurovision. Μία αρκετά παρόμοια συμμετοχή με αυτή του 2017, με 5 άτομα στα φωνητικά επί σκηνής και ένα παιχνίδι στις κάμερες με γρήγορες αλλαγές και ένα μικρό παιδί που θυμίζει έντονα τον Νano. Πολύ καλός στα φωνητικά και μία συμμετοχή που σίγουρα θα καταφέρει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του ημιτελικού.

High15“No Drama”

Δεύτερη συμμετοχή για απόψε είναι το γυναικείο συγκρότημα Ηigh15, το οποίο λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό. Τέσσερα κορίτσια ντυμένα με έντονα χρώματα και έντονο φωτισμό σε neon χρώματα. Εκτελούν μία απλή χορογραφία σε ένα απλό ποπ τραγούδι που δύσκολα θα καταφέρει να ξεχωρίσει, καθώς και η τοποθέτηση τους ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές συμμετοχές δεν θα τις ευνοήσει ιδιαίτερα.

Wiktoria“Not with Me”

Επόμενη στην σειρά είναι η Wiktoria, η οποία μετά από δύο επιτυχημένες προσπάθειες στο Melodifestivalen το 2016 και 2017, επιστρέφει για να κατακτήσει την πρωτιά. Αυτή την φορά κάνει την διαφορά και ερμηνεύει μία μπαλάντα, φορώντας ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα και καταφέρνει να εντυπωσιάσει φωνητικά. Ενώ το πρώτο μισό είναι πολύ λιτό σκηνικά, στην μέση του τραγουδιού εμφανίζεται μία περιμετρική βροχή, η οποία την κατακλύζει στην κορύφωση του τραγουδιού. Σίγουρα μία εντυπωσιακή εμφάνιση και εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες συμμετοχές της.

Wiktoria Melodifestivalen 2019

Zeana feat. Anis don Demina“Mina bränder

Τέταρτη συμμετοχή για απόψε είναι το τραγούδι Mina bränder ( Οι φωτιές μας), εξ΄ολοκλήρου στα σουηδικά και αρκετά ανεβαστικό. Με αρκετές λάτιν επιρροές καταφέρνει να ξεχωρίσει και να ξεσηκώσει το κοινό της αρένας. Ο dj και μουσικός Anis don Demina έχει εμφανιστεί ξανά στην σκηνή του Melodifestivalen, καθώς πέρσι έπαιζε το σαξόφωνο στην συμμετοχή των Samir & Viktor, η οποία τερμάτισε στην τέταρτη θέση του τελικού.

Arja Saijonmaa“Mina fyra årstider”

Επόμενη στην σκηνή είναι η 74 ετών κυρία Arja Saijonmaa με καταγωγή από την Φινλανδία.  Το 1987 έλαβε μέρος στο Melodifestivalen και κατέκτησε την δεύτερη θέση με το τραγούδι Högt över havet. Μαζί της επί σκηνής βρίσκεται ένας άνδρας που παίζει μπουζούκι, μιας και η ίδια έχει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και την ελληνική μουσική καθώς έχει διασκευάσει αρκετά τραγούδια του δικού μας Μίκη Θεοδωράκη στα σουηδικά.

Mohombi“Hello” 

Συνεχίζουμε με την εμφάνιση στο Melodifestivalen, ενός καλλιτέχνη που έχει καταφέρει να γίνει γνωστός σε αρκετές χώρες του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια. Με συνεργασίες όπως αυτή με τον Pitbull και την Nicole Scherzinger κατάφερε να καταξιωθεί στην εγχώρια μουσική σκηνή της χώρας. Το 2005 έλαβε μέρος στο  Melodifestivalen μαζί με τον αδερφό του ως δίδυμο Avalon, χωρίς να καταφέρουν να κατακτήσουν κάποια καλή θέση. Μετά από χρόνια απουσίας επιστρέφει με μία δυνατή συμμετοχή και με την καλλιτεχνική επιμέλεια της πολύ έμπειρης Sacha Jean Baptiste, θα επιχειρήσει να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Anna Bergendahl “Ashes to Ashes”

Η τελευταία συμμετοχή για τον πρώτο ημιτελικό είναι αυτή της Anna Bergendahl, η οποία εκπροσώπησε την χώρα το 2010 στο Όσλο σε ηλικία 18 ετών και έμεινε στην ιστορία ως η μοναδική συμμετοχή της Σουηδίας που δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Μετά από χρόνια απουσίας η Anna επιστρέφει με ένα ιδιαίτερο τραγούδι και καταφέρνει να μετατρέψει την σκηνή του Melodifestivalen κυριολεκτικά σε δάσος. Πολύ καλή φωνητικά και σίγουρα η τελευταία θέση στην σειρά εμφάνισης θα βοηθήσει αρκετά ώστε η Anna να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του αποψινού ημιτελικού.

 

Αποτελέσματα

Μόνο το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Η ψηφοφορία έχει δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο προκρίνονται τα πέντε πρώτα τραγούδια σε ψήφους. Στο δεύτερο γύρο, τα δύο τραγούδια που συγκεντρώνουν συνολικά τις περισσότερες ψήφους προκρίνονται απευθείας στον τελικό του Melodifestivalen, ενώ το τρίτο και το τέταρτο, θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, στο Andra Chansen. Το πέμπτο σε ψήφους τραγούδι, αποχαιρετά και αυτό το διαγωνισμό.

Μετά τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στον τελικό προκρίνεται και ερμηνεύει ξανά η Wiktoria.

Στην δεύτερη ευκαιρία προκρίνονται οι Nano και Anna Bergendahl.

Η δεύτερη συμμετοχή που περνάει στον τελικό είναι ο Mohombi.

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο με τον δεύτερο ημιτελικό του Melodifestivalen, στο  Malmö.

 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *