Melodifestivalen 3ος ημιτελικός: Jon Henrik Fjällgren και Lina Hedlund απευθείας στον τελικό!

Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε ο τρίτος ημιτελικός του Melodifestivalen, ίσως του πιο δημοφιλούς εθνικού τελικού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο τρίτος ημιτελικός έλαβε χώρα στο Λέξαντ  με παρουσιαστές της βραδιάς τους Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson και Eric Saade.

Oι συμμετοχές του Τρίτου Ημιτελικού:

  1. The Lovers of Valdaro – “Somebody Wants”
  2. Dolly Style – “Habibi”
  3. Martin Stenmarck – “Låt skiten brinna”
  4. Lina Hedlund – “Victorious”
  5. Omar – “Om igen”
  6. Rebecka Karlsson – “Who I Am”
  7. Jon Henrik Fjällgren – “Norrsken”

Αναλυτικότερα:

The Lovers of Valdaro – “Somebody Wants”

Την αυλαία του τρίτου ημιτελικού ανοίγει το δίδυμο The Lovers of Valdaro, οι οποίοι κέρδισαν στο διαγωνισμό P4 Nästa στο τέλος Αυγούστου και έτσι κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε έναν από τους ημιτελικούς του Melodifestivalen. . Το δίδυμο ήταν οι πρώτοι διαγωνιζόμενοι που ανακοινώθηκαν για τον φετινό διαγωνισμό και με αρκετό ρυθμό και ανεβαστική διάθεση καταφέρνουν να ξεσηκώσουν την αρένα. Ωστόσο,  Μέχρι στιγμής κανένας καλλιτέχνης που συμμετείχε στο Melodifestivalen μέσω του P4 Nästa, δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε καν στο γύρο δεύτερης ευκαιρίας.

Dolly Style – “Habibi”

Δεύτερη συμμετοχή για απόψε το συγκρότημα, με ιδιαίτερη απήχηση στις νεότερες ηλικίες και την ιδιαίτερη εμφάνιση, Dolly Style. Το συγκρότημα πραγματοποιεί την τρίτη του εμφάνιση στον διαγωνισμό μετά το 2015 με το   “Hello Hi” και το “Rollercoaster” και είναι έτοιμο να πάρει για πρώτη φορά ένα εισιτήριο για μια θέση στον τελικό.

Martin Stenmarck – “Låt skiten brinna”

Ο επόμενος διαγωνιζόμενος είναι αρκετά γνωστός στο κοινό της Eurovision, καθώς εκπροσώπησε την χώρα το 2005 με το τραγούδι “Las Vegas”, κατακτώντας την 19η θέση στον τελικό. Έκτοτε έλαβε μέρος στο Melodifestivalen ακόμη δύο φορές το 2014 και το 2016 χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις του τελικού.

Lina Hedlund – “Victorious”

Μπορεί σε πολλούς fans το όνομα Lina Hedlund να μην είναι τόσο γνωστό αλλά μαζί με το συγκρότημα Alcazar έχει καταφέρει να βρεθεί αρκετές φορές στις πρώτες θέσεις του τελικού το 2009, 2010, 2014 όπου τερμάτισαν στην τρίτη θέση του τελικού με το τραγούδι “Blame it on the disco”. Αυτή αποτελεί την δεύτερη σόλο εμφάνιση της στον θεσμό, ενώ το 2002 έλαβε μέρος στο Melodifestivalen με την αδερφή της κατακτώντας την ένατη θέση στον τελικό.

Omar – “Om igen”

Πέμπτη συμμετοχή για απόψε ο Omar, ο οποίος το 2017 ως μέλος του συγκροτήματος FO&O κατέκτησε την προτελευταία θέση στον τελικό. Μετά την περσινή δεύτερη θέση του Felix, ο οποίος προερχόταν από το ίδιο συγκρότημα, ο Omar ευελπιστεί σε μία θέση στον μεγάλο τελικό του Melodifestivalen 2019. Ανάμεσα στους συνθέτες του τραγουδιού συναντάμε και τον εκπρόσωπο της χώρας το 2013, Robin Stjernberg.

Rebecka Karlsson – “Who I Am”

Επόμενη στην σκηνή είναι η νεαρή Rebecka, η οποία έγινε γνωστή στο κοινό της χώρας μέσα από την συμμετοχή στο Idol 2016 της Σουηδίας όπου και κατέκτησε την δεύτερη θέση. Μέσα από ένα δυναμικό και γεμάτο έμπνευση τραγούδι για κάθε γυναίκα ευελπιστεί να πάρει ένα από τα εισιτήρια για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Jon Henrik Fjällgren – “Norrsken”

Τον τρίτο ημιτελικό κλείνει ο Jon Henrik Fjällgren,ο οποίος με μία δεύτερη θέση το 2015 και μία τρίτη το 2017 σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα μεγάλα φαβορί του ημιτελικού. Μέσα από τον παραδοσιακό του ήχο και το ιδιαίτερο τηλεοπτικό κλίμα που δημιουργεί η σκηνοθεσία, ο Jon Henrik για πολλούς ίσως αποτελεί και το μεγάλο φαβορί για την νίκη του φετινού Melodifestivalen.

Αποτελέσματα

Μόνο το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Η ψηφοφορία έχει δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο προκρίνονται τα πέντε πρώτα τραγούδια σε ψήφους. Στο δεύτερο γύρο, τα δύο τραγούδια που συγκεντρώνουν συνολικά τις περισσότερες ψήφους προκρίνονται απευθείας στον τελικό του Melodifestivalen, ενώ το τρίτο και το τέταρτο, θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, στο Andra Chansen. Το πέμπτο σε ψήφους τραγούδι, αποχαιρετά και αυτό το διαγωνισμό.

Μετά τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας δεν κατάφεραν να περάσουν οι The Lovers of Valdaro και Omar.

Στον τελικό προκρίνεται και ερμηνεύει ξανά o Jon Henrik Fjällgren .

Στην δεύτερη ευκαιρία προκρίνονται οι Martin Stenmarck και Rebecka Karlsson .

Απευθείας στον τελικό επίσης προκρίνεται η Lina Hedlund.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *