Melodifestivalen 4ος ημιτελικός: John Lundvik και Bishara απευθείας στον τελικό!

Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος και τελευταίος ημιτελικός του Melodifestivalen, ίσως του πιο δημοφιλούς εθνικού τελικού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο τέταρτος ημιτελικός έλαβε χώρα Sparbanken Arena στο Λινσέπινγκ της Σουηδίας με παρουσιαστές της βραδιάς τους Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson και Eric Saade.

Οι συμμετοχές

  1. Pagan Fury – “Stormbringer”
  2. Anton Hagman – “Känner dig”
  3. Lisa Ajax – “Torn”
  4. Arvingarna – “I Do”
  5. Bishara – “On My Own”
  6. Ann-Louise Hanson – “Kärleken finns kvar”
  7. John Lundvik – “Too Late for Love”

Αναλυτικότερα:

Pagan Fury – “Stormbringer”

Την αυλαία για τον τέταρτο και τελευταίο ημιτελικό ανοίγει το συγκρότημα Pagan Fury, το οποίο φέτος πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση στον διαγωνισμό. Με έναν ιδιαίτερο ροκ έθνικ ήχο και μια έντονα σκοτεινή και μυστηριώδη σκηνική παρουσία, καταφέρνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και ίσως να βρεθούν στις πρώτες θέσεις του αποψινού ημιτελικού.

Anton Hagman – “Känner dig”

Δεύτερη συμμετοχή για απόψε είναι αυτή του Anton Hagman, ο οποίος μετά το 2017 ξανά επιστρέφει στον θεσμό. Το 2017 ήταν αυτός που κατάφερε να αποκλείσει την νικήτρια του διαγωνισμού Loreen, ενώ φέτος κάνει την διαφορά και επιστρέφει με ένα τραγούδι εξ ολοκλήρου στα σουηδικά.

Lisa Ajax – “Torn”

Επόμενη στην σκηνή η μόλις 20 ετών Lisa, η οποία το 2016 κατάφερε να προκριθεί απευθείας στον τελικό και να κατακτήσει την 7η θέση, ενώ το 2017 μέσα από τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας τερμάτισε στην 9η θέση. Φέτος, επιστρέφει με μία δυνατή μπαλάντα και ίσως την πιο λιτή σκηνική παρουσία του φετινού διαγωνισμού.

Arvingarna – “I Do”

Το συγκρότημα  Arvingarna έχουν λάβει μέρος στο Melodifestivalen το 1993, καταφέρνοντας να κερδίσουν και να εκπροσωπήσουν την χώρα κατακτώντας την 7η θέση στον διαγωνισμό της Eurovision. Έκτοτε έχουν λάβει μέρος ακόμη τρεις φορές το 1995, 1999 και το 2002. Φέτος πραγματοποιούν την επιστροφή τους στον θεσμό με ένα ανεβαστικό τραγούδι, ενώ η σκηνική τους παρουσία επικεντρώνεται σε ένα LED πάτωμα αλλά και σε αρκετά πυροτεχνήματα.

Bishara – “On My Own”

O μόλις 16 ετών Bisharo φέτος καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να βρεθεί στην σκηνή του Melodifestivaleb. Το τραγούδι αν και αποτελεί μία σύνθεση του περσινού εκπροσώπου της χώρας Benjamin Ingrosso, δύσκολα θα καταφέρει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του αποψινού ημιτελικού.

Ann-Louise Hanson – “Kärleken finns kvar”

Επόμενη συμμετοχή του τέταρτου ημιτελικού αποτελεί  η Ann-Louise Hanson, η οποία μέχρι και σήμερα κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες συμμετοχές στο Melodifestivalen (13!). Κατά την διάρκεια της φετινής 14ης της εμφάνισης, ερμηνεύει για ένα αγαπημένο της πρόσωπο που δεν βρίσκεται στην ζωή. Στην σκηνή την πλαισιώνουν και τρεις γυναίκες στα φωνητικά καθισμένες σε πολυθρόνες.

John Lundvik – “Too Late for Love”

Τελευταία συμμετοχή για τους φετινούς ημιτελικούς αποτελεί αυτή του John Lundvik, ο οποίος πέρσι κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να τερματίσει στην τρίτη θέση. O John επιστρέφει  με έντονη  gospel διάθεση και τέσσερα άτομα στα φωνητικά επί σκηνής. Φέτος υπογράφει και την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Eurovision 2019 και αν καταφέρει να κερδίσει και στον τελικό του Melodifestivalen θα αποτελέσει την πρώτη φορά που εκπρόσωπος της Σουηδίας συμμετέχει ταυτόχρονα και με άλλη χώρα.

 

Αποτελέσματα

Μόνο το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Η ψηφοφορία έχει δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο προκρίνονται τα πέντε πρώτα τραγούδια σε ψήφους. Στο δεύτερο γύρο, τα δύο τραγούδια που συγκεντρώνουν συνολικά τις περισσότερες ψήφους προκρίνονται απευθείας στον τελικό του Melodifestivalen, ενώ το τρίτο και το τέταρτο, θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, στο Andra Chansen. Το πέμπτο σε ψήφους τραγούδι, αποχαιρετά και αυτό το διαγωνισμό.

Μετά τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στον τελικό προκρίνεται και ερμηνεύει ξανά o John Lundvik .

Στην δεύτερη ευκαιρία προκρίνονται οι Lisa Ajax  και Arvingarna  .

Απευθείας στον τελικό επίσης προκρίνεται o Bishara .

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο για την φάση της Δεύτερης Ευκαιρίας!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *