Ανδόρρα: Σε σκέψεις για συνεργασία με την καταλανική τηλεόραση για την Eurovision

Ο Γενικός Διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης της Ανδόρρας, Xavier Mujal, δήλωσε πως είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με την καταλανική τηλεόραση για την ενδεχόμενη συμμετοχή της χώρας στην Eurovision.

Σε άρθρο της El Nacional, ο Mujal δήλωσε ανοικτός στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας μεταξύ του RTVA  και του TV3 για να επιστρέψει η Ανδόρρα στον διαγωνισμό.

Θα το εκτιμήσουμε πριν επιστρέψουμε στον διαγωνισμό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο κανάλια συνεργάστηκαν για την Eurovision, αφού το 2004 το TV3 βοήθησε στην διοργάνωση του εθνικού τελικού της χώρας. Ο Agustí Mas, μέλος της αποστολής της Ανδόρρας, εξήγησε πως η υποστήριξη της καταλανικής τηλεόρασης το 2004 εκτιμήθηκε πολύ όταν έκανε το ντεμπούτο της η χώρα στην Eurovision. Μάλιστα, δικαίωμα ψήφου είχαν και οι τηελεθεατές από την Καταλονία εκείνη την χρονιά για την επιλογή του εκπροσώπου.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί το Σχέδιο Β για την καταλανική τηλεόραση, εάν και εφόσον ναυαγήσουν τα σχέδια για συμμετοχή της στον ανα διετή διαγωνισμό Eurovision Choir, και κατ΄επέκτασην στις διοργανώσεις της EBU, συμπεριλαμβανομένου και της Eurovision. Βέβαια, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν και πότε θα ξεκινήσει ξανά αυτή η συνεργασία, αφού άμεσος στόχος της καταλανικής τηλεόρασης είναι η συμμετοχή της στο Eurovision Choir είτε από φέτος είτε από το 2021.

Η Ανδόρρα στην Eurovision

Η Ανδόρρα πρωτοεμφανίστηκε στον διαγωνισμό το 2004 και συμμετείχε ανελλιπώς μέχρι το 2009, ενώ κρατάει το ρεκόρ με την μοναδική χώρα που δεν έχει διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό, αφού δεν κατάφερε να προκριθεί ποτέ. Το 2009, η χώρα αποφασίζει να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό λόγω του ότι το κανάλι αδυνατούσε να καλύψει τα απαιτούμενα έξοδα για τον διαγωνισμό.

Θα θέλατε να δείτε την Ανδόρρα να επιστρέφει ξανά στον διαγωνισμό; Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι που έστειλε στον διαγωνισμό;

Πηγή: eurovoix.com/elnacional.cat

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *