Βόρεια Μακεδονία: Με την Tamara Todevska και το Proud στο Τελ Αβίβ!

Πριν λίγο βγήκε στην δημοσιότητα το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Βόρεια Μακεδονία στην Eurovision 2019.

Πρόκειται για το “Proud” που θα ερμηνεύσει έπειτα από απευθείας ανάθεση η Tamara Todevska.

Το τραγούδι υπογράφουν οι γνωστοί από παλιότερες συμμετοχές της χώρας στον θεσμό, Darko Dimitrov, Robert Bibliov και Lazar Cvetkoski.

Λίγα λόγια για την Tamara Todevska:

Πρόκειται για μια γνώριμη τραγουδίστρια στην Eurovision, εφόσον έχει ξαναλάβει μέρος ως βασική ερμηνεύτρια το 2008 στο Βελιγράδι όπου μαζί με τους Vrcak και Αdrijan Gaxha ερμήνευσε το Let me love you που όμως δεν κατάφερε να προκριθεί.
Επιπλέον, είχε δύο συμμετοχές είχε στα φωνητικά, το 2004 και το 2014. Πρόκειται λοιπόν για την τέταρτη φορά που θα ανέβει στη σκηνή του διαγωνισμού.

Η Βόρεια Μακεδονία στην Eurovision:

Η χώρα που μέχρι και το 2018 συμμετείχε στον διαγωνισμό ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.), έκανε το ντεμπούτο της στον Διαγωνισμό ως ανεξάρτητο κράτος το 1998 με τον Vlado Janevski και το τραγούδι Ne Zori Zoro όπου και κατέλαβε την 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δύο χρόνια πριν, είχε προσπαθήσει να συμμετάσχει με την Kalliopi και το τραγούδι Samo ti, που όμως δεν κατάφερε να περάσει τον προκριματικό γύρο.

Παραμένει μία από τις χώρες που δεν έχουν πάρει ακόμα το πολυπόθητο Βραβείο, ενώ παράλληλα από το 2008 μέχρι και τον Διαγωνισμό του 2018 μετράει μόνο συνεχείς αποκλεισμούς, παίρνοντας μόνο μια πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό, το 2012, πάλι με την Kalliopi και το “Crno i belo”. 
H καλύτερη της θέση ήταν η 12η που κατέκτησε η Karolina με το Mojot Svet το 2006.

Φέτος η Βόρεια Μακεδονία διαγωνίζεται στο δεύτερο μισό του Δεύτερου Ημιτελικού.

Θα καταφέρει άραγε αυτή τη φορά η Tamara με το Proud να φέρει μετά από χρόνια την πρόκριση στον Τελικό για την χώρα της;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *