Ισλανδία: Με τους ανατρεπτικούς Hatari στην Eurovision!

ΟιHatari αναδείχθηκan οι μεγάλοi νικητές του Söngvakeppnin 2019 και θα έχουν την τιμή να εκπροσωπήσουν την Ισλανδία στον διαγωνισμό της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ!

Παρουσιαστές της βραδιάς, όπως και στους δύο ημιτελικούς ήταν οι Fannar Sveinsson και Benedikt Valsson

 

Συνολικά 5 τραγούδια συμμετείχαν στον τελικό της Ισλανδίας στην πρώτη φάση του τελικού με την εξής σειρά:

  • Friðrik ÓmarHvað ef ég get ekki elskað?

  • Kristina Skoubo Bærendsen – Mama said

  • Tara Mobee – Fighting for love

  • Hera Björk – Moving on

  • Hatari – Hatrið mun sigra 

Κατά τη διάρκεια του televoting και λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στη σκηνή εμφανίστηκε η αγαπημένη στο Ισλανδικό και όχι μόνο, κοινό, Yohanna που ερμήνευσε το “Is it true?” που είχε φέρει την ιδιαίτερα τιμητική 2η θέση το 2009 για την Ισλανδία, ενώ αμέσως μετά εμφανίστηκε ο συμπαθής περσινός εκπρόσωπος Ari Ólafsson που τραγούδησε το “Our Choise“, ενώ χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό όταν ερμήνευσε το πολυαγαπημένο “Grande Amore“, την συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision 2015 μαζί με άλλους δύο Ισλανδούς καλλιτέχνες.

Η κατάταξη των πέντε διαγωνιζόμενων καθορίστηκε κατά 50-50% από την βαθμολογία κριτικής επιτροπής και κοινού. Μέλος της κριτικής επιτροπής αποτέλεσε και η  Ελένη Φουρέιρα.

 

Τα δύο τραγούδια που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία προχώρησαν στην δεύτερη φάση του τελικού.

Αυτά ήταν:

  • Hatari – Hatrið mun sigra
  • Friðrik Ómar – Hvað ef ég get ekki elskað?

 

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας του κοινού τα δύο υποψήφια τραγούδια παρουσιάστηκαν ξανά ζωντανά στη σκηνή.

 

Αμέσως μετά, στη σκηνή εμφανίστηκε η αγαπημένη πλέον στο κοινό των eurofans, η “δική μας” Ελένη Φουρέιρα που τραγούδησε το “Fuego”, το τραγούδι με το οποίο κατάφερε να φέρει στην Κύπρο την 2η θέση στον Διαγωνισμό του 2018, καθώς επίσης και το “Tomame”.

 

Tο τελικό αποτέλεσμα ανακοίνωσε ο “Mr Eurovision”, Jon Ola Sand, με μεγάλους νικητές τους Hatari που αναδείχθηκαν με 100% televoting και αποθεώθηκαν από το ισλανδικό κοινό.

Η Ισλανδία στον διαγωνισμό της Eurοvιsion

Η Ισλανδία ανήκει στις χώρες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κατακτήσουν τη νίκη στον Διαγωνισμό, ενώ μετράει 31 συμμετοχές, έχοντας κάνει το ντεμπούτο της το 1986.
Μέχρι σήμερα, το καλύτερο της αποτέλεσμα παραμένει η ιδιαίτερα τιμητική 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στην οποία έχει βρεθεί δύο φορές, το 1999 με την Selma και το “All out of luck”, καθώς επίσης και το 2009 με την συμπαθή Yohanna και το αγαπημένο “Ιs it true?”

Από το 2015 μέχρι το 2018 η χώρα μετράει τέσσερις συνεχείς αποκλεισμούς και μένει να δούμε αν φέτος θα είναι η χρονιά που θα σπάσει αυτό το αρνητικό σερί.


Πώς σας φαίνεται η συμμετοχή της Ισλανδίας; Θα καταφέρουν οι Hatari να φέρουν και πάλι την Ισλανδία στον Μεγάλο Τελικό;

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *