Ισραήλ: Ακούστε το Home του Kobi Marimi

Κυκλοφόρησε πριν λίγο το “Home“, το τραγούδι που θα ερμηνεύσει για την διοργανώτρια χώρα του διαγωνισμού, το Ισραήλ, ο Kobi.

Το Home είναι μια δημιουργία των Ohad Shragai και Inbar Vaizman.

 

Με την ανακοίνωση και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ, ολοκληρώθηκε απόψε το παζλ των 41 συμμετοχών που θα συμμετάσχουν φέτος στον 64o Διαγωνισμό της Eurovision.

 

Λίγα λόγια για τον Kobi

O 27χρονος Kobi Marimi είναι Ισραηλινός τραγουδιστής και ηθοποιός. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, καθώς επίσης και στη Νέα Ισραηλινή Όπερα, όπου το 2017 χάρη στην ερμηνεία του στον ρόλο του Natan στην παράσταση “Messiah now” κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού στο Φεστιβάλ μουσικού θεάτρου του Ισραήλ.
Στις 12 Φεβρουαρίου αναδείχτηκε μεγάλος νικητής του HaKokhav HaBa L’Eurovizion, το αντίστοιχο Rising Star του Ισραήλ, μέσω του οποίου τα τελευταία χρόνια το Ισραήλ επιλέγει τον καλλιτέχνη που θα συμμετάσχει στην ESC, κερδίζοντας έτσι και το πολύ τιμητικό εισιτήριο να εκπροσωπήσει την χώρα του μέσα στο Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ στον θεσμό της Eurovision:

Η χώρα του Ισραήλ έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον Διαγωνισμό το 1973 όπου και κατέκτησε την τέταρτη θέση. Μόλις λίγα χρόνια μετά, το 1978 και το 1979 κατάφερε και πήρε δύο συνεχόμενες νίκες, με τα A-Ba-Ni-Bi και το Hallelujah αντίστοιχα.
20 χρόνια μετά την πρώτη του νίκη, το 1998 κέρδισε ξανά το μεγάλο βραβείο με το αγαπημένο και διαχρονικό Diva που ερμήνευσε η Dana International.
Την διοργάνωση στο Τελ Αβίβ έφερε και πάλι πέρσι η Netta με το Toy, αφού κατάκτησε την πρώτη θέση στη Λισαβόνα το 2018.

 

Το Ισραήλ φέτος ως διοργανώτρια χώρα διαγωνίζεται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό.

Πώς σας φαίνεται το Home; Θα καταφέρει ο Kobi να διαδεχτεί επάξια τη Netta;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *