Μαυροβούνιο: Γνωρίστε το “Heaven” των D-Mol

Μέσα από την διοργάνωση του εθνικού τελικού Montevizija 2019, το Μαυροβούνιο επέλεξε να συμμετάσχει στην Eurovision 2019 που διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ με το συγκρότημα D-Mol και το τραγούδι Heaven.

Ποιοι είναι οι D-Mol;

Το συγκρότημα D-Mol αποτελείται από την Tamara Vujačić , την Mirela Ljumić, τον Željko Vukčević, την Ivana Obradović, την Emel Franca και τον Rizo Feratović. Το συγκρότημα πρωτοσυστάθηκε στο ιδιωτικό μουσικό σχολείο του Daniel Alibabic, ο οποίος είναι ο μέντορας του συγκροτήματος, ενώ ήταν μέλος των No Name που εκπροσώπησαν την τότε Σερβία και Μαυροβούνιο στην Eurovision το 2005.

Το τραγούδι αποτελεί σύνθεση του Dejan Božović και στίχους του Adis Eminić.

D-mol – Heaven

Life
Life was once so lonely
Heartbreak was the only
Thing you left for me

My life
My life was so empty
And love was the furthest
Furthest thing from me

Fallin’
I’m in heaven
Fallin’
I’m in heaven
Fallin’
Straight into your heart
Fallin’
I’ll catch you while you’re
Fallin’
I hear your heart
Callin’
Into my arms

I’m in heaven

There’s no
Place I’d rather be
As the candle glow flees
But with you right here

I got used to
Feelin’ naked
Walkin’ blind
With hanging heart

I was ready
To give up but
Now you came
Into my life

I’m in heaven
Fallin’

Με εθνικό τελικό για την Eurovision 2019

Το δημόσιο κανάλι της χώρας, RTCG, ανακοίνωσε πως θα επιλέξει την συμμετοχή της χώρας μέσα από εθνικό τελικό που διεξήχθη στις 9 Φεβρουαρίου. Δικαίωμα υποβολής συμμετοχής είχαν όλοι οι συνθέτες ανεξαρτήτως εθνικότητας, ενώ μια ειδική επιτροπή αξιολόγησε τις συμμετοχές βάσει ειδικών κριτηρίων. Από τις συνολικά 27 συμμετοχές που στάλθηκαν, οι 5 επικρατέστερες πέρασαν στον τελικό του Montevizija 2019.

Στον τελικό, οι 5 συμμετοχές κρίθηκαν από τρεις διαφορετικές κριτικές επιτροπές αλλά και το τηλεοπτικό κοινό, ενώ οι 2 επικρατέστερες προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο (Superfinal), όπου το τηλεοπτικό κοινό είχε την απόφαση κατ’ αποκλειστικότητα, ψηφίζοντας το συγκρότημα D-Mol και το τραγούδι Heaven ως την επόμενη συμμετοχή της χώρας.

To Μαυροβούνιο στην Eurovision

Από το 1961 μέχρι και το 1991, το Μαυροβούνιο συμμετείχε στον διαγωνισμό ως μέρος της Γιουγκοσλαβίας, ενώ από το 2004 μέχρι το 2005 ως μέρος της Σερβίας και Μαυροβουνίου. Οι συμμετοχές του 1983, 1984 και 2005 προέρχονταν από το Μαυροβούνιο.

Ενώ το 2006 είχε αποφασιστεί το Μαυρoβούνιο και η Σερβία να συμμετάσχουν κάτω από την σημαία της Σερβίας και Μαυροβουνίου, κατά την διάρκεια του εθνικού τελικού παρατηρήθηκε κατευθυνόμενη ψηφοφορία από την κριτική επιτροπή του Μαυροβουνίου, κάτι που προκάλεσε δυσανασχέτηση στους παρόντες με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συμμετοχή της χώρας.

Από το 2007, οι δύο χώρες διαγωνίζονται ως δύο ξεχωριστά κράτη, με το Μαυροβούνιο να σημειώνει μια μέτρια πορεία στον διαγωνισμό. Χωρίς να έχει καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό από το 2007 μέχρι και το 2009, η χώρα αποφασίζει να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό για επιστρέψει ξανά το 2013. Το παράδοξο δε, είναι ότι το Μαυροβούνιο είχε κληρωθεί να εμφανιστεί στην 1η θέση του Πρώτου Ημιτελικού για τρία χρόνια συνεχόμενα.

Η πρώτη ιστορική πρόκριση της χώρας ήρθε το 2014, ενώ προκρίθηκε για δεύτερη και μοναδική φορά στον Μεγάλο Τελικό του 2015. Μετά από δύο απευθείας αναθέσεις, η χώρα αποφασίζει να επιστρέψει στην διαδικασία του εθνικού τελικού το 2018, χωρίς όμως ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ φέτος αποφάσισε να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.

Η καλύτερη θέση του Μαυροβουνίου στον διαγωνισμό είναι η 13η που επιτεύχθη το 2015, ενώ η χειρότερη είναι η 22η (στον ημιτελικό) το 2007.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του Eurovisionfun

  • Άγγελος Ν.1
  • Αναστασία Μ. 2
  • Αποστόλης Μ. 2
  • Απόστολος Μπ. 4
  • Βάσος Α. 4
  • Γιάννης Α. 2
  • Γιώργος Σ. 5
  • Δημήτρης Φ. 2
  • Θάνος Κ. 2
  • Νικόλας Σ. 1
  • Πασχάλης Μ. 2
  • Σοφία Τ. 4
  • Στέλλα Γ. 2

Μ.Ο3,33

Πως βαθμολογείτε την συμμετοχή του Μαυρβουνίου;

Το Μαυροβούνιο έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στο πρώτο μέρος (θέσεις 1-9) του Πρώτου Ημιτελικού που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Σε έναν μικρό, συμμαζεμένο τελικό με πέντε σχετικά αξιοπρεπή τραγούδια, κατάφεραν να επίλέξουν το πιο αδύναμο.
    Από τότε όποτε το ακούω μου αρέσει όλο και λιγότερο. Η κατάστση ήρθε κι απόγινε με την εξαιρετικά “αποστειρωμένη” βερσιόν του βιντεο κλιπ.

    #35/41

    2013 και 2016 οι αγαπημένες μου συμμετοχές από Μαυροβούνιο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *