Σερβία: Γνωρίστε το «Kruna» της Nevena Božović

Η Nevena Božović θα είναι η φετινή εκπρόσωπος για την χώρα της Σερβίας στον διαγωνισμό Eurovision 2019. H συμμετοχή ονομάζεται «Kruna» ( Κορώνα) και πρόκειται για μία δυναμική και ερωτική μπαλάντα. Την σύνθεση υπογράφουν ο Darko Dimitrov και η ίδια, ενώ τους στίχους έχει γράψει η Nevena.

Ποια είναι η Nevena Božović ;

Η Nevena έχει γεννηθεί στις 15 Ιουνίου του 1994 και ασχολείται με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Το 2007, σε ηλικία μόλις 13 ετών λαμβάνει μέρος στην  Junior Eurovision με το τραγούδι  “Piši Mi” (Write to Me), τερματίζοντας στην 3η θέση. Έκτοτε, συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός της χώρας, ενώ το 2010 έλαβε μέρος στο The Voice της Σερβίας καταφέρνοντας να φτάσει ως τον τελικό. Το μεγάλο βήμα για την σκηνή της Eurovision έγινε το 2013, με το συγκρότημα Moje 3 και το τραγούδι “Ljubav Je Svuda”, το οποίο ωστόσο τερμάτισε στην 11η θέση του ημιτελικού, στερώντας από την Σερβία μία θέση από τον τελικό εκείνης της χρονιάς. Ωστόσο, η Nevena κατάφερε να ξεχωρίσει και να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στην χώρα της, ενώ το 2015 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής για την επιλογή της συμμετοχής της Σερβίας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Nevena Božović – Kruna

Pogled mili
Jedini dušu smiri
O volim te

Noć je duga
Bez tebe tuga
Ruku mi daj
Nikad ne puštaj

Everything for you
I give myself to you…

Neka me svet čuje sad
Životom branim te ja
Neka nas svi vide sad
Svako nek zna, da zauvek
Tvoja sam ja

Kruna je tvoja
LJubavi moja
Želim da znaš
Da tebi pripada

Everything for you
I give myself to you…

Neka me svet čuje sad
Životom branim te ja
Neka nas svi vide sad
Svako nek zna, da zauvek
Volim te ja

Με εθνικό τελικό στην Eurovision 2019:

Η δημόσια τηλεόραση της χώρας, RTS, διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά τον εθνικό τελικό της χώρας, Beovizija 2019. Έξι συμμετοχές προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς και στον μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στις  3 Μαρτίου, το τηλεοπτικό κοινό και η κριτική επιτροπή έκριναν από κοινού το αποτέλεσμα. Μέτα το τέλος της ψηφοφορίας, νικήτρια του Beovizija 2019, αναδείχθηκε η Nevena Božović, η οποία πήρε την πρώτη θέση στη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής, αλλά φαίνεται πως το τηλεοπτικό κοινό είχε διαφορετική άποψη, καθώς της έδωσε 5708 ψήφους και την 3η θέση. Ωστόσο, μετά τον συμψηφισμό των βαθμολογιών η Nevena αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς και είναι αυτή που θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ με την σημαία της Σερβίας.

Η Σερβία στον διαγωνισμό της Eurovision

Από το 1961 μέχρι και το 1991, η Σερβία συμμετείχε στον διαγωνισμό ως μέρος της Γιουγκοσλαβίας, ενώ το 2004 και  το 2005 ως μέρος της Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Ενώ το 2006 είχε αποφασιστεί το Μαυρoβούνιο και η Σερβία να συμμετάσχουν κανονικά από κοινού στον διαγωνισμό, κατά την διάρκεια του εθνικού τελικού παρατηρήθηκε κατευθυνόμενη ψηφοφορία από την κριτική επιτροπή, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συμμετοχή της χώρας. Η χώρα ψήφισε κανονικά εκείνη την χρονιά και υποσχέθηκε πως του χρόνου θα επιστρέψουν καλύτεροι από ποτέ. Και έτσι έγινε. Το 2007 πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά ο διαχωρισμός των δύο κρατών και η Σερβία με την Marija Šerifović και το “Μolitva” κερδίζει την πρώτη θέση. Έκτοτε έχει απουσιάσει μόνο το 2014 από τον διαγωνισμό, ενώ μόνο το 2009, το 2013 και το 2017 δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Πέρσι, η χώρα εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Sanja Ilić & Balkanika με το τραγούδι ” Nova Deca”, κατακτώντας την 19η θέση στον τελικό.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του Eurovisionfun

  • Άγγελος Ν. 3
  • Αναστασία Μ. 5
  • Αποστόλης Μ. 6
  • Απόστολος Μπ. 8
  • Βάσος Α. 7
  • Γιάννης Α. 7
  • Γιώργος Σ. 6
  • Δημήτρης Φ. 3
  • Θάνος Κ. 8
  • Νικόλας Σ. 2
  • Πασχάλης Μ. 4
  • Σοφία Τ. 4
  • Στέλλα Γ. 6

Μ.Ο. 5,30

Πως βαθμολογείτε την συμμετοχή της Σερβίας ;

Η Σερβία έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στο πρώτο μέρος (θέσεις 1-9) του Πρώτου Ημιτελικού που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *