Σουηδία: Τα αποτελέσματα της Δεύτερης Ευκαιρίας – Η σειρά εμφάνισης για τον τελικό του Melodifestivalen 2019

Μετά και την ολοκλήρωση των τεσσάρων ημιτελικών σειρά είχε απόψε η φάση της Δεύτερης Ευκαιρίας, με σκοπό την πρόκριση ακόμη τεσσάρων υποψηφίων στον τελικό.  Tο σόου πραγματοποιήθηκε στην πόλη Νικόμπινγκ  , ενώ τον ρόλο της παρουσίασης ανέλαβαν η κωμικός Marika Carlsson, ο εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovison 2011, Eric Saade, η τραγουδίστρια και ηθοποιός, Sarah Dawn Finer και ο παρουσιαστής Kodjo Akolo.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις αποψινές μονομαχίες:

Duel 1: Andreas Johnson – «Army of Us» vs Anna Bergendahl – «Ashes to Ashes»

1. Andreas Johnson – «Army of Us»

Πρώτος στην σκηνή ο βετεράνος του Melodifestivalen Andreas Johnson, ο οποίος φέτος πραγματοποιεί την έβδομη συμμετοχή του στο Melodifestivalen, με καλύτερη του θέση την δεύτερη το 2007. Χωρίς πολλές αλλαγές σε σύγκριση με την εμφάνιση του στον δεύτερο ημιτελικό, επιχειρεί να εντυπωσιάσει το κοινό και να κερδίσει αυτήν την μονομαχία που θα τον στείλει στον τελικό του επόμενου Σαββάτου.

2.Anna Bergendahl – «Ashes to Ashes»

Δεύτερη συμμετοχή είναι αυτή της Anna Bergendahl, η οποία εκπροσώπησε την χώρα το 2010. Η συγκεκριμένη συμμετοχή αποτελεί την μοναδική απουσία της χώρα από τον μεγάλο τελικό. Μετά από χρόνια απουσίας η Anna επιστρέφει με μία συμμετοχή που μπορεί να μην πέρασε απευθείας στον τελικό αλλά ήδη μπορεί να χαρακτηριστεί μία από τις μεγάλες επιτυχίες της χώρας, καθώς με το τέλος του πρώτου ημιτελικού παρέμεινε για αρκετές μέρες στην κορυφή των Itunes Charts της χώρας. Στην σημερινή της εμφάνιση, η ίδια έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και το κοινό την αποθέωσε με πολύ δυνατό χειροκρότημα καθ’ όλη την διάρκεια της εμφάνισης της.

Νικητής Πρώτης Μονομαχίας: Anna Bergendahl

Duel 2: Vlad Reiser – «Nakna i regnet» vs Nano – « Chasing Rivers»

1.Vlad Reiser – «Nakna i regnet»

Επόμενη συμμετοχή ο διάσημος youtuber της Σουηδίας Vlad Reiser, με καταγωγή από την Λευκορωσία πραγματοποιεί το τραγουδιστικό του ντεμπούτο στον θεσμό. Για πολλούς η πρόκριση του από τον δεύτερο ημιτελικό αποτέλεσε έκπληξη, ωστόσο η συμμετοχή του στο youtube έχει ξεπεράσει τις 600.000 προβολές και για πολλούς είναι σίγουρη η αποψινή πρόκριση στον τελικό.

2.Nano – « Chasing Rivers»

Αντίπαλος του Vlad στην δεύτερη μονομαχία για απόψε βρίσκεται ο γνωστός σε όλους τους fans του διαγωνισμού Nano. Το 2017 κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού, αλλά λόγω των διεθνών επιτροπών περιορίστηκε στην δεύτερη θέση του τελικού. Φέτος αν και επιστρέφει με μία παρόμοια συμμετοχή, εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό της Σουηδίας.

Νικητής Δεύτερης Μονομαχίας: Nano – « Chasing Rivers»

Duel 3: Martin Stenmarck – «Låt skiten brinna» vs Lisa Ajax –  «Torn»

1.Martin Stenmarck – «Låt skiten brinna»

Την αυλαία της τρίτης μονομαχίας για απόψε ανοίγει ο Martin Stenmarck, ο οποίος εκπροσώπησε την Σουηδία το 2005 στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι “Las Vegas”. Με αρκετές συμμετοχές στον διαγωνισμό, φέτος επέστρεψε και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την φάση της δεύτερης ευκαιρίας. Για πολλούς δημοσιογράφους αυτή η μονομαχία αποτελεί την πιο δύσκολη και το αποτέλεσμα κρίνεται ιδιαίτερα αμφίρροπο.

2.Lisa Ajax –  «Torn»

H δεύτερη συμμετοχή της τρίτης μονομαχίας έρχεται από την νεαρή Lisa Ajax, που μετά το 2016 και το 2017 επιστρέφει με μία ιδιαίτερα ερμηνευτική μπαλάντα, την οποία εκτελεί άψογα. Σε μία λιτή εμφάνιση, που από πολλούς παρομοιάζεται με αυτήν του περσινού δεύτερου νικητή  Felix Sandman, ερμηνεύει με όλη της ψυχή την μπαλάντα ” Torn”, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προοριζόταν για την Loreen το 2017 αντί του Statement.

Νικητής Τρίτης Μονομαχίας: Lisa Ajax –  «Torn»

Duel 4: Rebecka Karlsson –  «Who I Am» vs Arvingarna – « I Do»

1.Rebecka Karlsson –  «Who I Am»

Περνώντας στο τελευταίο ζευγάρι της βραδιάς, η Rebecka πραγματοποιεί μία καλύτερη εμφάνιση φωνητικά σε σύγκριση με αυτή του ημιτελικού της και ευελπιστεί να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

2.Arvingarna – « I Do»

Έχοντας ήδη κερδίσει το Melodifestivalen το 1993, το συγκρότημα κατάφερε να κάνει την έκπληξη στον τελευταίο ημιτελικό και να κερδίσει τις καρδιές του κοινού της Σουηδίας. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και την δεύτερη θέση στα Itunes Charts της χώρας μόλις μία θέση πίσω από το μεγάλο φαβορί John Lundvik.

Νικητής Τέταρτης Μονομαχίας: Arvingarna – « I Do»

Με το τέλος της διαδικασίας παρουσιάστηκε και η σειρά εμφάνισης για τον μεγάλο τελικό του επόμενου Σαββάτου:

  1. Jon Henrik Fjällgren – «Norrsken (Goeksegh)»
  2. Lisa Ajax – «Torn»
  3. Mohombi – «Hello»
  4. Lina Hedlund – «Victorious»
  5. Bishara – «On My Own »
  6. Anna Bergendahl – «Ashes to Ashes»
  7. Nano – «Chasing Rivers»
  8. Hanna Ferm & LIAMOO – «Hold You»
  9. Malou Prytz – «I Do Me»
  10. John Lundvik – Too Late for Love »
  11. Wiktoria – «Not with Me»
  12. Arvingarna- «I Do»

 

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου για να μάθουμε μαζί τον επόμενο εκπρόσωπο της Σουηδίας για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *