Ελβετία: Με τον Luca Hänni και το She got me στο Τελ Αβίβ!

Ογερμανόφωνος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας,  SRF, ανακοίνωσε σήμερα, πως ο 24χρονος Luca Hänni, θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στο Τελ Αβίβ με το τραγούδι She got me.

 

Λίγα λόγια για τον Luca Hänni

Ο Luca Hänni γεννήθηκε στη Βέρνη. Είναι τραγουδιστής, συνθέτης και μοντέλο. Έγινε γνωστός μέσα από το Deutschland sucht den Superstar 2012, τη γερμανική εκδοχή του Pop Idol, όπου και στέφθηκε νικητής. Τα τραγούδια του κάνουν μεγάλη επιτυχία σε Αυστρία, Ελβετία και Γερμανία. Το 2017 ανακοίνωσε τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής της Ελβετίας, δίνοντας τους 12 βαθμούς στον Salvador Sobral.

Η Ελβετία στην Eurovision

Η Ελβετία είναι η πρώτη χώρα που κατάφερε να κερδίσει το Διαγωνισμό 1956, με την αείμνηστη Lys Assia και το τραγούδι Refrain. Έχει στεφθεί άλλη μια φορά νικήτρια το 1988, με την Céline Dion, η οποία ερμήνευσε το Ne partez pas sans moi. Από το σύστημα θέσπισης των ημιτελικών έχει καταφέρει να προκριθεί μόνο τρεις φορές στο μεγάλο Τελικό, τις χρονιές 2005, 2011, 2013.

 

Η Ελβετία διαγωνίζεται στο πρώτο μισό του Δεύτερου Ημιτελικού στις 16 Μαΐου.

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή του Luca Hänni; Θα καταφέρει να φέρει την πρόκριση στην Ελβετία μετά από μια σειρά αποκλεισμών;

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *