Ελλάδα: Η συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για την Katerine Duska

Σε ειδική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η ΕΡΤ παρουσίασε την Katerine Duska στους εκπροσώπους του τύπου. Το EurovisionFun ήταν φυσικά εκεί και σας μεταφέρουμε όλα όσα ειπώθηκαν.

Το λόγο αρχικά έλαβε ο Παναγιώτης Τσολιάς δντης Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ. Ο κ Τσολιάς εξήγησε ότι μετά την πρώτη μετάδοση του Better Love, σειρά έχει σήμερα η παρουσίαση των συντελεστών της ελληνικής συμμετοχής. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Τσολιάς εκ μέρους της ΕΡΤ, τόνισε για μία ακόμα φορά ότι στόχος μας φέτος είναι η νίκη.

Στην συνέχεια το μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ και πρόεδρος της επιτροπής έργου για τον διαγωνισμό της Eurovision για την ελληνική δημόσια τηλεόραση, Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσίασε τα μέλη της επιτροπής και εξήγησε την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή του Better Love και της Katerine Duska. Ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε την Eurovision, ως την παγκόσμια γιορτή του ελαφρού τραγουδιού, ενώ αναφέρθηκε και στην ελληνική συμμετοχή ως επιτυχημένη, αφού η ποιότητα είναι δεδομένη.

Αμέσως μετά και εν μέσω χειροκροτημάτων τον λόγο έλαβε η εκπρόσωπος μας στην Eurovision 2019, Katerine Duska. Αφού ευχαρίστησε την ΕΡΤ για την επιλογή της, αλλά και την MINOS EMI για την απλόχερη στήριξη της, αναφέρθηκε στους συντελεστές του τραγουδιού (Leon of Athens, Έφη Γούση κ.α.). Δεσμεύθηκε ότι όλη η ελληνική αποστολή θα δώσει το καλύτερο της εαυτό για το ύψιστο δυνατό αποτέλεσμα στο Τελ Αβίβ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της MINOS EMI, Μαργαρίτα Μάτσα, χαιρέτησε την ανανέωση της ομάδας της ΕΡΤ που ασχολείται με τον διαγωνισμό και χαρακτήρισε ως ευχάριστη έκπληξη την επιλογή της Katerine Duska. Αποκάλυψε αυτό που και εμείς γράψαμε σε προηγούμενο μας άρθρο, ότι δηλαδή η Katerine ήταν προσωπική επιλογή του κ. Παπαδημητρίου. Στόχος της ελληνικής αποστολής φέτος για την κα Μάτσα δεν είναι αποκλειστικά η νίκη, αλλά να ξαναμπεί η Ελλάδα δυναμικά στο παιχνίδι της Eurovision. Τέλος, ανέφερε ότι θεωρεί τη Eurovision ως μία μεγάλη ευκαιρία για την Katerine Duska να πετάξει στο εξωτερικό.

Ο Leon of Athens ακολούθως ευχαρίστησε όλους όσους τους επέλεξαν για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διαγωνισμό, χαρακτηρίζοντας ως αλλαγή την επιλογή τους. Η Κατερίνα Γούση σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ, αλλά και υπεύθυνη για το στήσιμο της συμμετοχής μας στο Τελ Αβίβ, αποκάλυψε ότι η εμφάνιση μας στη Eurovision 2019 θα έχει θεατρικό χαρακτήρα όπως και το βίντεο κλιπ.

Τέλος η διευθύντρια των διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ, Μαρία Κουφοπούλου, ευχαρίστησε τους Έλληνες φανς του διαγωνισμού που είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στην ελληνική συμμετοχή. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Δρόσο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, που έχει τόσο ψηλά στην ατζέντα του τη Eurovision. Αποκάλυψε ότι στην συνάντηση των αρχηγών αποστολών τις προηγούμενες ημέρες στο Τελ Αβίβ, εισέπραξε πολύ θετικό feedback από τις υπόλοιπες αποστολές για το τραγούδι μας. Αναφέρθηκε και στην φετινή διοργάνωση των ισραηλινών, στην Madonna που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί και ζήτησε από όλους να είναι δίπλα στην ΕΡΤ σε αυτό το ταξίδι.

Την συνέντευξη έκλεισε ο κ. Παπαδημητρίου, που δήλωσε για μία ακόμα φορά ότι η επιλογή στο πρόσωπο της Katerine υποδεικνύει το άνοιγμα στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας, που παρουσιάζουν εκπληκτικά πράγματα και χρήζουν της προσοχής μας.


Το λόγο έλαβαν στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι που απηύθυναν ερωτήσεις κυρίως όπως καταλαβαίνετε στην Katerine Duska. Ανάμεσα σε όσα σημαντικά ειπώθηκαν, η Katerine φάνηκε γνώστρια του όσα συμβαίνουν στην Eurovision, δεν θεωρεί ότι η συμμετοχή της έρχεται να αλλάξει την εικόνα της Eurovision, αφού στον διαγωνισμό χωράνε όλα τα είδη της μουσικής. Δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία που θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ για τα γυρίσματα της καρτποστάλ μας. Νοιώθει πολύ αισιόδοξη και πίστη για το τελικό αποτέλεσμα, αν και όλα θα κριθούν πάνω στην σκηνή του διαγωνισμού. Αγαπημένες της συμμετοχές ανέφερε τις Ολλανδία,  Ιταλία και την Πορτογαλία, ενώ αγαπάει πολύ φυσικά και την Τάμτα με την οποία υποστηρίζονται!

Ο κ. Παπαδημητρίου σε σχετική ερώτηση για το γιατί η ΕΡΤ δεν διοργανώνει εθνικό τελικό για την επιλογή της συμμετοχής μας απάντησε ότι η προσέλκυση καλλιτεχνών με τα χαρακτηριστικά της Katerine Duska θα ήταν πολύ δύσκολη, αλλά πιστεύουν ότι στο μέλλον ο τελικός είναι πιθανός.

Σε ερώτηση του EurovisionFun για την παρουσία της χώρας μας στα promo parties μετά από πολλά χρόνια, η Katerine Duska απάντησε ότι είναι πολύ χαρούμενο για αυτό και ότι θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις φωνητικές της ικανότητες.

Όπως έχουμε ξαναγράψει σε προηγούμενα άρθρα μας η ΕΡΤ φαίνεται ότι επιτέλους παίρνει στα σοβαρά το project αυτό που λέγεται Eurovision και βάζει τα δυνατά της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Τελ Αβίβ.

Τι λέτε, θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη στο φετινό διαγωνισμό;

 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *