Ελλάδα: Όλα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για το ενδεχόμενο η ΕΡΤ να επιστρέψει στη διαδικασία του εθνικού τελικού

Στην ειδική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στην οποία η ΕΡΤ παρουσίασε επισήμως στους εκπροσώπους του τύπου την Katerine Duska, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου απάντησε και στο ερώτημα αν υπάρχει η πρόθεση η ελληνική δημόσια τηλεόραση να επιστρέψει στην διαδικασία επιλογής εκπροσώπου μέσω εθνικού τελικού.

Η απάντηση του κ. Παπαδημητρίου δείχνει την σωστή στόχευση που έχει η ΕΡΤ στο εν λόγω θέμα:

Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως αν προτείνει η ΕΡΤ σε έναν καλλιτέχνη σαν την Katerine, τη Eurovision αυτός να δεχθεί αμέσως, αν δεν υπάρχουν πρώτα κάποια εχέγγυα ποιότητας και κάποιο παρελθόν σε αυτό το πράγμα. Αν λοιπόν ανοίξει ο διαγωνισμός έτσι όπως έχει προχωρήσει, νομίζω ότι θα μπορούσε ίσως στο μέλλον να βασιστούμε πάνω στην εμπιστοσύνη καλλιτεχνών που εμείς θα θέλαμε. Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως όταν κάνεις έναν ανοιχτό διαγωνισμό έρχονται όλοι. Θα έλεγα ότι έρχονται όλοι εκτός από αυτούς που ενδεχομένως θα ήθελες εσύ, γιατί είναι πιο εκλεκτικοί και πιο δύσκολοι. Θα πρέπει να τους πείσεις και εσύ για την ποιότητα σου, για τον τρόπο σκέψης σου και για το τι στηρίζεις. Νομίζω όμως ότι στο μέλλον πράγματι κάποια στιγμή θα μπορούσε να γίνει ξανά έτσι.

Ουσιαστικά αυτό που υποστηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι ότι στο νέο αυτό ξεκίνημα της ΕΡΤ ως προς τον διαγωνισμό της Eurovision, για να γίνει πράξη η προσέλκυση καλλιτεχνών σε έναν εθνικό τελικό όπως της Katerine Duska, θα πρέπει πρώτα αυτοί οι καλλιτέχνες να εμπιστευθούν την ΕΡΤ και να αντιληφθούν ότι οι προθέσεις της είναι ειλικρινείς και σοβαρές. Η επιλογή της Katerine είναι ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *