Σουηδία: Ανακοινώθηκαν τα αναλυτικά αποτελέσματα του Melodifestivalen 2019

Νικητής του Melodifestivalen 2019 και εκπρόσωπος της Σουηδίας στο διαγωνισμό της Eurovision είναι φυσικά ο John Lundvik, η νίκη του όμως δεν φαινόταν τόσο εύκολη από την αρχή, με βάση τα αναλυτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο.

Προτού δούμε τα αποτελέσματα, καλό θα είναι να σας υπενθυμίσουμε το φετινό σύστημα ψηφοφορίας, για να μπορέσετε και εσείς να αντιληφθείτε καλύτερα τα αποτελέσματα του κοινού.

Σε ηλικιακά group η τηλεψηφοφορία στο Melodifestivalen

Φέτος δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσεις μέσω sms, αφού όπως τόνισαν οι παραγωγοί του Melodifestivalen οι ψήφοι μέσω sms ήταν ελάχιστοι. Ο μοναδικός τρόπος να ψηφίσεις ήταν μέσω τηλεφώνου ή της ειδικής εφαρμογής.

Για την ψηφοφορία μέσω της εφαρμογής απαιτούνταν να δηλώσεις την ηλικία σου. Οι τηλεθεατές ήταν χωρισμένοι σε εφτά κατηγορίες ως εξής:

  • Η πράσινη 3 έως 9 ετών
  • Η τυρκουάζ 10 έως 15 ετών
  • Η μπλε 16 έως 29 ετών
  • Η μωβ 30 έως 44 ετών
  • Η ροζ 45 έως 59 ετών
  • Η κόκκινη 60 έως 74 ετών
  • Η πορτοκαλί 75 και άνω

Οι αλλαγές στην ψηφοφορία

Η όγδοη κατηγορία ήταν οι ψήφοι μέσω τηλεφώνου, όπου δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η ηλικία. Κάθε κατηγορία είχε 43 βαθμούς στους ημιτελικούς (12, 10, 8, 6, 4, 2, 1) και 58 στον τελικό (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1). Στο γύρο της δεύτερης ευκαιρίας έδινε 1 βαθμό στο τραγούδι που στην κάθε μονομαχία προτιμά, σε περίπτωση δε ισοψηφίας (4-4), προκρίνονταν το τραγούδι που είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους. Μια ακόμα αλλαγή ήταν ότι οι διεθνείς κριτικές επιτροπές στον τελικό μειώθηκαν από ένδεκα σε οχτώ, προκειμένου ο αριθμός τους να είναι ίδιος με τα ηλικιακά group και είχαν και αυτές στη διάθεση τους 58 βαθμούς, όπως ακριβώς και τα group του κοινού. Κάθε χρήστης της εφαρμογής μπορούσε να δώσει μέχρι πέντε καρδιές (ψήφοι) σε κάθε τραγούδι.

Τα αποτελέσματα του Melodifestivalen 2019

Όπως θα δείτε και στα αναλυτικά αποτελέσματα που παρατίθενται παρακάτω, καμία αλλαγή δεν θα υπήρχε στο Melodifestivalen 2019, παρά μόνο το ότι η Rebecka Karlsson στον 3ο Ημιτελικό θα είχε προκριθεί απευθείας, αφού είχε 8.000 περισσότερες ψήφους από την Lina Hedlund, που προκρίθηκε απευθείας τελικά. Η Rebecka Karlsson τελικά δεν τα κατάφερε να προκριθεί ούτε στο γύρο δεύτερης ευκαιρίας, αφού ηττήθηκε από τους Arvingarna.

Στα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας είναι η μεγάλη πτώση σε ψήφους της Wiktoria, από τον ημιτελικό στον τελικό. Αυτό ίσως να οφείλεται στην αντικειμενικά μέτρια φωνητικά απόδοση της στον τελικό, αλλά ίσως και στο ότι η επανάληψη του τρικ με τον “καταρράκτη” νερού, να μην εντυπωσίασε τους τηλεθεατές την δεύτερη φορά.

Στο γύρο της δεύτερης ευκαιρίας την πιο εύκολη πρόκριση πέτυχε η Anna Bergendahl, αφού όπως βλέπετε και παρακάτω κέρδισε και στις οχτώ κατηγορίες της ψηφοφορίας του κοινού.

Αυτό που επίσης έχει σημασία είναι ότι ο John Lundvik παρότι κέρδισε με το νέο σύστημα ψηφοφορίας τον 4ο Ημιτελικό, έλαβε λιγότερες ψήφους από τον Bishara. Στον τελικό βέβαια ο John Lundvik είχε 500.000 ψήφους περισσότερες από τον νεαρό Bishara.

Τέλος, υπάρχει όντως απόκλιση στις βαθμολογίες των νεαρότερων ηλικιών, από ότι σε αυτές των μεγαλύτερων. Βλέπουμε πχ ότι ο Bishara έλαβε τις περισσότερες ψήφους του στις μικρές ηλικίες, ενώ ο Lundvik στους μεσήλικες. Αντίθετα Anna Bergendahl και Arvingarna πήραν τις περισσότερες ψήφους τους στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *