Φινλανδία: Με το “Look Away” οι DJ Darude και Sebastian Rejman στην Eurovision 2019

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το UMK 2019, ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας για την Eurovision 2019. Κοινό και διεθνείς κριτικές επιτροπές επέλεξαν το τραγούδι που θα ερμηνεύσουν στο Τελ Αβίβ, οι DJ Darude και Sebastian Rejman.

Το show

Με το Look Away με την ομόφωνη γνώμη του τηλεοπτικού κοινού και των διεθνών κριτικών επιτροπών, θα ταξιδέψουν στις αποσκευές τους ο DJ Darude και ο ερμηνευτής Sebastian Rejman ελπίζοντας να φέρουν και πάλι την Φινλανδία στο μεγάλο τελικό, όπως κατάφερε πέρσι η Saara Aalto με τα τέρατα της.

Το UMK 2019  έλαβε χώρα στο Logomo και παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η τραγουδίστρια και εκπρόσωπος της Φινλανδίας στο Διαγωνισμό το 2013 Krista Siegfrids και ο τηλεπαρουσιαστής, δημοσιογράφος και παραγωγός Mikko Silvennoinen. Καλεσμένη της βραδιάς ήταν η νικήτρια της Eurovision 2013, Emmelie De Forest.

Τα τρία τραγούδια που διεκδίκησαν το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ ήταν τα εξής:

  1. Release Me – που υπογράφουν οι Ville Virtanen, Jaakko Manninen, Brandyn Burnette
  2. Superman – που υπογράφουν οι Ville Virtanen, Chris Hope, Thom Bridges
  3. Look Away – που υπογράφουν οι Sebastian Rejman, Ville Virtanen

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα καθορίστηκαν κατά 50% από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού και 50% από τις διεθνείς κριτικές επιτροπές. Οι χώρες που ψήφισαν στο UMK 2019 ήταν:

  1. Ηνωμένο Βασίλειο
  2. Ιρλανδία
  3. Ισπανία
  4. Ισραήλ
  5. Νορβηγία
  6. Σουηδία
  7. Δανία
  8. Τσεχία

Η ψηφοφορία για το κοινό ήταν δωρεάν μέσω της εφαρμογής Yle.fi. ενώ τα έσοδα από τη ψηφοφορία μέσω τηλεφώνων θα δοθούν στον οργανισμό, Finnish Red Nose Day.

Η βαθμολογία των κριτικών επιτροπών:

Η τελική βαθμολογία μετά την ενσωμάτωση και την βαθμολογία του κοινού:

 

H Φινλανδία στον Διαγωνισμό της Eurovision

Η Φινλανδία έχει συμμετάσχει 52 φορές στο διαγωνισμό, κερδίζοντας τον μία και μοναδική φορά στην Αθήνα, με το κλασσικό πλέον Hard Rock Hallelujah. Έχει έρθει τελευταία δέκα φορά και μάλιστα τις τρεις φορές με μηδέν βαθμούς! Στα 52 χρόνια ιστορίας της στο διαγωνισμό έχει βρεθεί μόλις 12 φορές στο τοπ10. Από το 2004 που ξεκίνησε το σύστημα των ημιτελικών έχει σχεδόν ισοπαλία σε προκρίσεις και αποκλεισμούς, αφού οχτώ φορές προκρίθηκε και εφτά φορές αποκλείστηκε στον ημιτελικό. Πέρσι στη Λισαβόνα η Saara Aalto προκρίθηκε στον δύσκολο πρώτο ημιτελικό, αλλά στον τελικό κατέλαβε την 25η θέση.

DJ Darude Look Awaya

Η Φινλανδία φέτος αγωνίζεται στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η τύχη της στο διαγωνισμό;

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *