Eurovision 2019: Η αλλαγή στον τρόπο παρουσίασης της ψηφοφορίας! (Αποκλειστικό)

Εδώ και ημέρες μέσω του αρχηγού αποστολής της Τσεχίας, έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στον τελικό. Πριν από λίγο η EBU έστειλε στις δημόσιες ραδιοτηλεόρασεις αναλυτικά την αλλαγή που θα δούμε στις οθόνες μας τον Μάιο, μια αλλαγή που θα επιτείνει την αγωνία των τηλεθεατών ακόμα περισσότερο.

Συγκεκριμένα αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων της τηλεψηφοφορίας. Η ανακοίνωση της βαθμολογίας του televoting δεν θα γίνεται πλέον από την χώρα που συγκέντρωσε τους λιγότερους βαθμούς στην ψηφοφορία του κοινού, αλλά από την χώρα που βρίσκεται στην 26η θέση της βαθμολογίας των κριτικών επιτροπών.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μετά το τέλος της ανακοίνωσης της βαθμολογίας των κριτικών επιτροπών, οι παρουσιαστές του διαγωνισμού θα μας ανακοινώνουν πόσους βαθμούς συγκέντρωσε η κάθε χώρα στο televoting ξεκινώντας από την χώρα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών μέχρι να φθάσουμε σε αυτή που ήταν πρώτη. Οι παρουσιαστές θα ανακοινώνουν μόνο τους βαθμούς που έλαβε κάθε χώρα στην τηλεψηφοφορία, χωρίς όμως να αναφέρουν σε ποια θέση ήταν. Έτσι, μέχρι να ακούσουμε πόσους βαθμούς συγκέντρωσε στο televoting και η χώρα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησης των κριτικών επιτροπών δεν θα γνωρίζουμε τον νικητή. Αυτό γίνεται προκειμένου να είναι εξασφαλισμένη η αγωνία των τηλεθεατών μέχρι κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο. Την αναλυτική κατάταξη των χωρών στο televoting θα την γνωρίζουμε μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Πώς σας φαίνεται το νέος τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων;

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Καραγκιοζιλίκια λέω εγώ…
    Μια χαρά είναι η αγωνία των τηλεθεατών με το τρέχον σύστημα, όπως μια χαρά ήταν και με το προηγούμενο (το κλασσικό με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές γιουροφανς).

    Αλλά αυτά είναι τα αποτελέσματα της τακτικής της EBU εδώ και χρόνια: να προσπαθεί συστηματικά να μετατρέψει έναν, κατά βάσει, μουσικό διαγωνισμό, σε αποκλειστικά τηλεοπτικό πανηγυράκι.

    Απάντηση
  2. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Τα τελευταία 3-4 χρόνια, και κυρίως από τότε που ξεκίνησε το televoting, η διοργάνωση έχει ξεφτιλιστεί. Όταν είχαμε τον παραδοσιακό τρόπο ψηφοφορίας από τις χώρες που συμμετείχαν, ήταν πιο ουσιώδες και πιο ανταγωνιστικό. Έχω ξενερώσει πλέον

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *