Eurovision 2019: Κλειστά πέραν των 350 εστιατορίων στο Τελ Αβίβ

Σε δημοσίευμα της Jerusalem Post, αναφέρεται πως πέραν των 350 ιδιοκτητών εστιατορίων και καφετεριών στην φιλοξενούσα πόλη της Eurovision 2019 συναποφάσισαν να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

Η κινητοποίηση αυτή, καθοδηγούμενη από την μη κερδοσκοπική λαϊκή οργάνωση Restaurants Stronger Together (RTS), είναι η απάντηση των ιδιοκτητών στην υπερβολική φορολογία που υπεβλήθη από το κράτος του Ισραήλ.

Η λίστα συμπεριλαμβάνει πέραν των 350 εστιατορίων, τόσο εντός όσο και εκτός του Τελ Αβίβ, ενώ αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 1000 εστιατόρια και καφετέριες μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της RTS και ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Τελ Αβίβ, Tomer Moore, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Είμαστε σε διαμάχη ενάντια της κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών Moshe Kahlon, ούτως ώστε να βελτιώσουμε την κατάσταση της βιομηχανίας των εστιατορίων.

Δεν θέλουμε λεφτά από την κυβέρνηση, αλλά βοήθεια για να μειωθεί η υπερβολική φορολογία. Δυστυχώς, έχουμε συναντήσει πλήρη αντίθεση με όλα τα αιτήματά μας. Μας ανάγκασαν να πάρουμε δραστικά βήματα που μας βλάπτουν, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης έχουν ως σκοπό να καταργήσουν την φορολογία των φιλοδωρημάτων, καθώς και την αναδρομική αξιολόγηση της απασχόλησης των αλλοδαπών εργαζομένων, τις άδειες εργασίας για τους μάγειρες και τους καθαριστές, αλλά και τη μόνιμη εκπροσώπηση της βιομηχανίας εστιατορίων στην κυβέρνηση.

Tomer Moore, ιδιοκτήτης εστιατορίου και ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της RST (Εικόνα: Courtesy)

Την Τετάρτη που μας πέρασε, ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai, συναντήθηκε με ντόπιους ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών για να τους ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα που θα διευκολύνουν τη ρύθμιση του κλάδου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του διαγωνισμού.

Από τις 11 έως τις 19 Μαΐου, ο δήμος θα μειώσει τις νυχτερινές ώρες όπου απαγορεύεται ο θόρυβος. Στις πρωτεύοντες περιοχές της νυχτερινής ζωής της πόλης, η μουσική θα είναι δυνατή μέχρι τα μεσάνυχτα. Στο Eurovision Park, ο θόρυβος θα επιτραπεί μέχρι την 1 μετά τα μεσάνυχτα. Οι κανονισμοί θα διευθετηθούν ακόμη περισσότερο τα βράδια των ημιτελικών και του τελικού.

Επιπλέον, ο δήμος θα επιτρέψει την τοποθέτηση διανομέων μπύρας και τηλεοπτικών οθονών σε υπαίθριους χώρους που ανήκουν στις οργανώσεις.

Ο δήμαρχος της πόλης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών. Η φόρτωση περιττών φόρων στις πλάτες των εστιάτορων είναι σκανδαλώδης και η επιβολή της εισφοράς στους αλλοδαπούς εργαζόμενους είναι ανεύθυνη. Θα αποφασίσετε όπως κρίνετε κατάλληλα για τις δικαιολογημένες δηλώσεις διαμαρτυρίας σας.

Πηγή: The Jerusalem Post

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *