Κύπρος: Γνωρίστε το “Replay” της Τάμτα

Η Τάμτα με το τραγούδι Replay θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision και κάπως έτσι η πολυαναμενόμενη συμμετοχή της στον Θεσμό, μετά από πολλά χρόνια αναμονής και έντονης φημολογίας γύρω από το όνομά της σχεδόν κάθε χρόνο από το 2007 μέχρι και τον περσινό διαγωνισμό είναι πλέον γεγονός!

Το Replay φέρει την υπογραφή του έμπειρου στον Θεσμό Alex P. στην σύνθεση, ενώ η γνωστή χορογράφος Sacha Jean-Baptiste έχει αναλάβει τη σκηνική του επιμέλεια.

Με απευθείας ανάθεση για την Κύπρο

Μετά την περσινή τεράστια επιτυχία της Ελένης Φουρέιρα με το Fuego, μια συμμετοχή που όχι μόνο κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν την μεγάλη νίκη, κατακτώντας την δεύτερη θέση στον Διαγωνισμό της Λισαβόνας, αλλά και να θεωρείται από ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των eurofans ως η “μεγάλη κερδισμένη” της 63ης Eurovision, το ΡΙΚ αποφάσισε να συνεχίσει την επιτυχημένη συνταγή του 2018 και να επενδύσει και αυτή τη φορά σε ένα πολύ μεγάλο όνομα της ελληνικής και κυπριακής pop σκηνής.

Μετά από τις έντονες φήμες που διαδίδονταν γύρω από το όνομά της ως εκπροσώπου της Κύπρου από το φθινόπωρο κιόλας του 2018 και αφού είχε ήδη δημοσιοποιηθεί από το ΡΙΚ ο τίτλος του τραγουδιού, λίγο πριν τα Χριστούγεννα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από το ΡΙΚ που επιβεβαίωνε τις φήμες.
Η Τάμτα με το “Replay” θα εκπροσωπούσε την Κύπρο!

You’ve got a problem, 2AM I’m in your head
Let’s just be honest tonight, yeah
Only I can solve it
You’re twisting, turning in your bed
Them sheets need my body tonight
That’s when you call me, that’s when you call me
Say you’re feeling lonely
Early in the morning, early in the morning
Time is moving slowly
We keep it undercover
I know you miss the taste
My heart beats like an 808
You need my love on replay
Replay, replay, replay, yeah
You need my love on replay
Replay, replay, replay, yeah
You’re stuck on me darlin’
Like a love song on repeat
Yeah, you’ve got a problem, alright, yeah, yeah
And I know I’m the one to blame
Because I make you scream my name
And baby, I’m all in tonight, mmm
That’s when you call me, that’s when you call me
Say you’re feeling lonely
Early in the morning, early in the morning
Time is moving slowly
We keep it undercover
I know you miss the taste
My heart beats like an 808
You need my love on replay
Replay, replay, replay, yeah
You need my love on replay
Replay, replay, replay, yeah
And I know I’m the one to blame
‘Cause I make you scream my name
Baby, I’m all in tonight, mmm yeah
That’s when you call me, that’s when you call me
That’s when you call me, that’s when you call me
Say you’re feeling lonely
Early in the morning, early in the morning
Time is moving slowly
We keep it undercover
I know you miss the taste
My heart beats like an 808
You need my love on replay (You need my love)
Replay, replay, replay, yeah (Yeah, yeah)
You need my love on replay

 

Tamta Replay Cyprus Eurovision 2019
Η εκπρόσωπος της Κύπρου, Τάμτα

Η Tamta Goguadze είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Από πολύ μικρή έδειξε την αγάπη της στο τραγούδι και την μουσική και συμμετείχε σε παιδικά μουσικά συγκροτήματα, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνου και μπαλέτο. Η Τάμτα έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Τιφλίδας.

Στα 21 της χρόνια μετακόμισε στην Ελλάδα και “συστήθηκε” πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό με την συμμετοχή της στο “Super Idol” το 2004. Εκεί ξεχώρισε και κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό κατακτώντας  τελικά την δεύτερη θέση. Χάρη στη θέση της αυτή υπέγραψε συμβόλαιο σε μεγάλη δισκογραφική εταιρία, ενώ κυκλοφόρησε και το πρώτο της single, ένα ντουέτο με τον νικητή του σόου Σταύρο Κωνσταντίνου, το “Είσαι το άλλο μου μισό“.

Η πρώτη της μεγάλη προσωπική επιτυχία ήρθε δύο χρόνια αργότερα, το 2006 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο το όνομά της και έκανε μεγάλη επιτυχία με το “Φταις“, μια διασκευή της τότε διεθνούς επιτυχίας “Faraway” της Gala.
Εκτός από τις φωνητικές της ικανότητες, η Τάμτα ως πρωτοεμφανιζόμενη κατάφερε να ξεχωρίσει και με την ξεχωριστή pop εικόνα της, ενώ οι συνεχείς αλλαγές στην εμφάνιση της όλα αυτά τα χρόνια την έχουν καθιερώσει ως ένα fashion icon στη χώρα μας.

H συνέχεια είναι γνωστή. Συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, τρία προσωπικά άλμπουμ και ένα best of, δεκάδες singles αρκετά εκ των οποίων έγιναν μεγάλες επιτυχίες, διακρίσεις σε Μουσικά Βραβεία της χώρας. Η Τάμτα διατηρεί από την αρχή της καριέρας της μέχρι και σήμερα το pop στοιχείο στη μουσική της.

Οι προκλήσεις για την Τάμτα όμως δε σταματούν στη μουσική, καθώς έχει παίξει σε μιούζικαλ (Cabaret και Rent), έχει συμμετάσχει ως guest σε ελληνικό σίριαλ, ήταν η πρέσβειρα γνωστής εταιρίας καλλυντικών στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού, είχε το ρόλο του κριτή σε τρία γεωργιανά και δύο ελληνικά X-Factor και πρόσφατα έβγαλε και τη δική της σειρά ρούχων.

Δύο φορές έφτασε πολύ κοντά στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision. Το 2007 συμμετείχε στον ελληνικό εθνικό τελικό με τη μπαλάντα “With Love“, και ήρθε τελικά τρίτη. Το 2015 επρόκειτο να συμμετάσχει ξανά στην διαδικασία επιλογής τραγουδιού για τον Διαγωνισμό, και με την υπογραφή του Alex P. ηχογράφησε το χορευτικό “Unloved“, ένα τραγούδι που η πλειοψηφία των φανς πίστευαν ότι θα ήταν το νικητήριο αν δεν έχανε την προθεσμία υποβολής του στην ΕΡΤ.

Alex P
Ο δημιουργός του “Replay”, Alex P.

Ο επιτυχημένος τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, γνωστός ως Alex P. είναι και φέτος ο κύριος δημιουργός του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο. Το “Replay” συνυπογράφουν και οι Teddy Sky, Viktor Svensson, Albin Nedler και Kristoffer Fogelmark.

Ο γεννημένος στη Σουηδία Alex P. ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 με το αγαπημένο στους Έλληνες και όχι μόνο, eurofans, ντουέτο των Antique, συνθέτοντας κάποια τραγούδια του άλμπουμ “Die for You”, ενώ στη συνέχεια συνέθεσε τραγούδια για την Άννα Βίσση, τον Γιώργο Σαμπάνη, τον Νίκο Γκάνο και την Έλενα Παπαρίζου, μετά την διάλυση των Antique. Παράλληλα έχει συνεργαστεί και με γνωστούς Σουηδούς καλλιτέχνες, ανάμεσα τους και η Loreen.

Η επιτυχία του ξεπερνά όμως τα όρια της Ελλάδας και της Σουηδίας, καθώς στο ενεργητικό του μετράει και συνεργασίες με παγκόσμιας κλάσης ονόματα μεταξύ αυτών την Jennifer Lopez, τον Marc Anthony, τη Nicki Minaj, τον Enrique Iglesias και πολλούς άλλους.

Τις φορές που συμμετείχε ως συνθέτης της Eurovision έχει να επιδείξει μόνο επιτυχίες. Το 2007 ο Σαρμπέλ πήρε την έβδομη θέση για την Ελλάδα με το “Yassou Maria”, το 2009 για λογαριασμό του Αζερμπαιτζάν η Aysel με τον Arash και το “Αlways” έφτασαν στην τρίτη θέση, το 2012 η Ήβη Αδάμου και το “La La Love” κατετάγη 16ο για την Κύπρο, αλλά το τραγούδι ήταν ένα από τα αγαπημένα των eurofans εκείνη τη χρονιά και φυσικά πέρσι το “Fuego” που απογειώθηκε σκηνικά από την Ελένη Φουρέιρα και έφερε στην Κύπρο την δεύτερη θέση, την καλύτερή της όλων των εποχών!

 

Η Κύπρος στη Eurovision

Η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στον Θεσμό το 1981 με το τραγούδι “Monica” από τους Island που έφτασε εκείνη τη χρονιά στην έκτη θέση με 69 βαθμούς και έκτοτε μετράει συνολικά 39 χρόνια δραστηριότητας στην Eurovision.

Τις χρονιές 1988, 2001 και 2014 δεν συμμετείχε.

Πολλά γνωστά ονόματα της κυπριακής και ελληνικής μουσικής σκηνής έχουν εκπροσωπήσει το νησί της Κύπρου, ανάμεσα τους η Άννα Βίσση, η Ελπίδα, η Αλέξια, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Γιάννης Σαββιδάκης, η Ευριδίκη, ο Άλεξ Παναγή, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, η Ήβη Αδάμου, οι ONE και φυσικά πέρσι η Ελένη Φουρέιρα.

Έχει καταφέρει να βρεθεί δέκα φορές στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ μία φορά κατέλαβε την τελευταία θέση (Ελπίδα, “Τώρα Ζω”, 1986, 20η θέση με τέσσερις βαθμούς).

Από την έναρξη των Ημιτελικών και μετά, η Κύπρος μετράει έξι αποκλεισμούς και οκτώ προκρίσεις στον Μεγάλο Τελικό, οι τέσσερις εκ των οποίων ήταν συνεχείς από το 2015 ως και το 2018.

Μετά την πρώτη θέση της Πορτογαλίας το 2017, πλέον η Κύπρος παραμένει η παλαιότερη χώρα που συμμετέχει στον Διαγωνισμό χωρίς να έχει πάρει ακόμα τη μεγάλη νίκη. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια το ΡΙΚ φαίνεται πως επιθυμεί διακαώς το μεγάλο βραβείο και από το 2016 και μετά στέλνει δυνατές συμμετοχές με απευθείας αναθέσεις.

Τόσο οι συνεχείς προκρίσεις της Κύπρου στον μεγάλο Τελικό, όσο φυσικά και η τεράστια επιτυχία της Ελένης Φουρέιρα με το “Fuego” που την έφερε μια ανάσα πριν την πρώτη θέση πέρσι, δείχνουν ότι η χώρα, χωρίς συμμαχίες, πέρα από την Ελλάδα, έχει καταφέρει πλέον να θεωρείται μια υπολογίσιμη δύναμη στον Διαγωνισμό και όλοι ελπίζουμε ότι το Βραβείο θα έρθει στην Κύπρο σύντομα.

 

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του Eurovisionfun

  • Άγγελος Ν. 10
  • Αναστασία Μ. 7
  • Αποστόλης Μ. 8
  • Απόστολος Μπ. 8
  • Βάσος Α. 9
  • Γιάννης Α. 9
  • Γιώργος Σ. 9
  • Δημήτρης Φ. 9
  • Θάνος Κ. 9
  • Νικόλας Σ. 5
  • Πασχάλης Μ. 8
  • Σοφία Τ. 9
  • Στέλλα Γ. 10

M.O. 8,46

 

Πώς βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Κύπρου;

 

Η Κύπρος θα είναι η χώρα που θα ανοίξει τον φετινό διαγωνισμό, καθώς επιλέχτηκε να εμφανιστεί πρώτη στον πρώτο Ημιτελικό, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα είχε κληρωθεί να διαγωνιστεί στο πρώτο μισό (θέσεις 1-9) του Πρώτου Ημιτελικού που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Εμείς να ευχηθούμε στην Τάμτα και την ομάδα της κάθε επιτυχία!

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *