Η λάθος ψηφοφορία κριτή στη Ρωσία, ακόμα ένας λόγος του αποκλεισμού της Λιθουανίας

Φαίνεται ότι ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα στιγματισθεί από τα λάθη που έγιναν στην ψηφοφορία. Λάθη που ανέτρεψαν την βαθμολογία των κριτικών επιτροπών, αλλά και περίεργα λάθη στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων και του televoting (βλέπε περίπτωση Ιταλίας). Άλλο ένα λάθος έρχεται τώρα να προστεθεί. Συγκεκριμένα αφορά την βαθμολογία της κριτικής επιτροπής της Ρωσίας στον 2ο ημιτελικό.

Λάθος βαθμολογία από την κριτική επιτροπή της Ρωσίας στον 2ο Ημιτελικό

Ο τρίτος κριτής Igor Gulyaev, όπως θα δείτε παρακάτω, βαθμολόγησε ανάποδα! Νομίζοντας ότι έδινε βαθμολογίες και όχι σειρά κατάταξης, έβαλε στην 1η θέση τη Δανία, θεωρώντας ότι της δίνει 1 μόνο βαθμό και στην 17η (και τελευταία θέση) το Αζερμπαϊτζάν, πιστεύοντας ότι το βάζει στην πρώτη θέση, δίνοντας του 17 βαθμούς!

Η βαθμολογία του φυσικά είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει την συνολική ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής της Ρωσίας, που εξαιτίας του έδωσε 3 πολύτιμους βαθμούς στη Δανία. Οι 3 αυτοί βαθμοί ήταν καθοριστικοί προκειμένου η Δανία να βρεθεί στη 10η θέση του 2ου ημιτελικού, 1 μόλις βαθμό επάνω από την Λιθουανία.

Στον τελικό ο ίδιος κριτής έχοντας προφανώς πληροφορηθεί για τον λάθος τρόπο βαθμολόγησης του, έδωσε ακριβώς αντίθετη βαθμολογία, κατατάσσοντας το Αζερμπαϊτζάν στην 1η θέση και την Δανία στην 26η!

Εκ παραδρομής…ο αποκλεισμός της Λιθουανίας

Όπως είπαμε και παραπάνω αυτό δεν ήταν το μοναδικό λάθος που οδήγησε στον αποκλεισμό της Λιθουανίας, αφού και τα αποτελέσματα που εξέδωσε η RAI για την τηλεψηφοφορία, διαφέρουν από αυτά που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την EBU.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η RAI, η Λιθουανία θα έπρεπε να λάβει 1 βαθμό από το ιταλικό televoting, κάτι που δεν έγινε με βάση τα επίσημα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν στον επίσημο ιστότοπο του διαγωνισμού.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό τα δύο αυτά λάθη ήταν αρκετά για να στερήσουν την πρόκριση στον τελικό από τον Jurij Veklenko και το συμπαθητικό τραγούδι του Run With The Lions.

ΥΓ Μετά από μία ανάπαυλα 2 μηνών εξαιτίας της συμμετοχής μου στις δημοτικές εκλογές είμαι και πάλι εδώ στην γιουροβιζιονική ενημέρωση, που τόσο καλά υποστήριξε η συντακτική ομάδα του eurovisionfun κατά την περίοδο της απουσίας μου!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *