Eurovision 2019: Απόψε ο Πρώτος Ημιτελικός – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μεγάλη μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε. Απόψε το βράδυ πραγματοποιείται ο Πρώτος Ημιτελικός του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019.

Σε απευθείας μετάδοση από την πόλη του Τελ Αβίβ, στις 22:00 ώρα Ελλάδος, 17 χώρες ρίχονται στην μάχη για τα δέκα χρυσά εισιτήρια που οδηγούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος.

Από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Expo Tel Aviv, οι κεντρικοί παρουσιαστές Erez Tal, Bar Refaeli, Assi Azar και Lucy Ayoub, θα μας καλωσορίσουν στην 64η διοργάνωση της Eurovision και θα επισημάνουν την έναρξη του Πρώτου Ημιτελικού. Η Κύπρος εμφανίζεται στην πρώτη θέση ενώ η Ελλάδα στην 16η (προτελευταία).

Οι 17 χώρες που συμμετέχουν απόψε είναι οι εξής:

Θέση

Σημαία Χώρα Καλλιτέχνης Τραγούδι

1

Κύπρος Tamta Replay
2 Μαυροβούνιο D mol

Heaven

3

Φινλανδία Darude feat. Sebastian Rejman Look Away
4 Πολωνία Tulia

Fire of Love (Pali się)

5

Σλοβενία Zala Kralj & Gašper Šantl Sebi
6 Τσεχία Lake Malawi

Friend of a Friend

7

Ουγγαρία Joci Pápai Az én apám
8 Λευκορωσία ZENA

Like It

9

Σερβία Nevena Božović Kruna (Круна)
10 Βέλγιο Eliot

Wake Up

11

Γεωργία Oto Nemsadze Keep on Going
12 Αυστραλία Kate Miller-Heidke

Zero Gravity

13

Ισλανδία Hatari Hatrið mun sigra
14 Εσθονία Victor Crone

Storm

15

Πορτογαλία Conan Osiris Telemóveis
16 Ελλάδα Katerine Duska

Better Love

17

Άγιος Μαρίνος

Serhat

Say Na Na Na

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Πρώτο Ημιτελικό μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ2, μέσω της διαδικτυακής σελίδας της ΕΡΤ (πατώντας εδώ), αλλά και από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube (πατώντας εδώ).

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 17 συμμετέχουσες χώρες και 3 από τις χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό (η Γαλλία, το Ισραήλ και η Ισπανία). Οι 10 χώρες που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους, τόσο από τις κριτικές επιτροπές, όσο και από την τηλεψηφοφορία, θα κερδίσουν το εισιτήριο και θα διαγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου για την πολυπόθητη νίκη.

Ήδη οι κριτικές επιτροπές, που αποτελούν το 50% της συνολικής βαθμολογίας, ψήφισαν από χθες στο βράδυ στην Δεύτερη Dress Rehearsal.

Εμείς δεν έχουμε να ευχηθούμε οτιδήποτε άλλο παρά ένα τεράστιο Καλή Επιτυχία, τόσο στην Ελληνική Αποστολή και την Κατερίνα Ντούσκα, όσο και στην Κυπριακή Αποστολή και την Τάμτα. Ευχόμαστε εκ βάθως καρδίας να ακούσουμε την Ελλάδα και την Κύπρο στις 10 χώρες που πέρασαν στον Μεγάλο Τελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα όσα αφορούν την 64η διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. 

Εικόνα: Andres Putting

 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *