Christer Björkman: Τη σειρά εμφάνισης την καθορίζω χωρίς να επηρεάζομαι από τα συναισθήματά μου

O Christer Björkman, o Σουηδός παραγωγός της Εurovision, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζεται η σειρά εμφάνισης της κάθε χώρας στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού.

Θέλουμε να δώσουμε στο κάθε τραγούδι την ευκαιρία του να λάμψει. Για να ξεχωρίσει μια συμμετοχή πρέπει να περιβάλλεται από εντελώς διαφορετικού είδους τραγούδια.

Εάν η θέση εμφάνισης καθοριζόταν από κλήρωση θα ήταν πιθανό για παράδειγμα να εμφανίζονταν τέσσερις μπαλάντες στη σειρά και έτσι οι τηλεθεατές δε θα είχαν την δυνατότητα να ξεχωρίσουν ιδιαίτερα κάποια από αυτές. Η Eurovision είναι ένα τηλεοπτικό σόου και φροντίζουμε ώστε να έχει μια ομαλή και ενδιαφέρουσα ροή απ΄όλες τις απόψεις.

Τη σειρά εμφάνισης την καθορίζω χωρίς να με επηρεάζουν τα συναισθήματά μου. Σημαντικοί παράγοντες που λαμβάνω υπόψιν μου είναι το φύλο των ερμηνευτών, το είδος τραγουδιού, τα σκηνικά, αν πρόκειται για σόλο καλλιτέχνη ή για γκρουπ, η γλώσσα, οι φωτισμοί. Θέλω να κάνω την Eurovision να μοιάζει σαν ένα μικρό μιούζικαλ.

 

Είναι ευκολότερο για μένα να αποφασίσω για τον Μεγάλο Τελικό, παρά για τους δύο Ημιτελικούς, καθώς είμαι πλέον πιο εξοικειωμένος με τα τραγούδια και στην πλειοψηφία τους είναι δυνατές συμμετοχές. Ήδη από την βραδιά της Τρίτης που διεξάγεται ο πρώτος Ημιτελικός, γνωρίζοντας πλέον σε ποιο μισό έχουν κληρωθεί τα δέκα τραγούδια που περνούν στον Τελικό του Σαββάτου, καθώς επίσης και τις συμμετοχές των Big5 μαζί με την διοργανώτρια χώρα, αρχίζω να επεξεργάζομαι στο μυαλό μου τις θέσεις, καθώς το βράδυ της Πέμπτης μέσα σε μόλις λίγες ώρες πρέπει να καθορίσω την σειρά εμφάνισης και των 26 χωρών.

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Christer Björkman, καθώς επίσης και ο Jon Ola Sand, o Executive Supervisor της Eurovision.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *