Βουλγαρία: Σε πτώχευση κηρύσσεται η Δημόσια Τηλεόραση της Χώρας

Το τέλος της Βουλγαρικής Δημόσιας Τηλεόρασης είναι γεγονός. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, δείχνουν ό,τι τα νέα για τη γειτονική μας χώρα είναι δυσάρεστα, καθώς η BNT κηρύσσεται σε πτώχευση, με τα χρέη να φτάνουν στα 9 εκατομμύρια Ευρώ.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική πηγή ειδήσεων Capital, η BNT έχει συγκεντρώσει χρέη άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ και βάσει ορισμένων εκτιμήσεων, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι  κοντά στα 10 εκατομμύρια από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ό,τι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ετοιμάζεται να διεξαγάγει τις εκλογές του για να βρει νέο γενικό διευθυντή, με πολλούς να μιλάνε για ναυάγιο. Οι νέες εκλογές για την εξεύρεση γενικού διευθυντή θα πρέπει τώρα να πάρουν νέα στροφή καθώς η τρύπα του προϋπολογισμού χρειάζεται να συμπληρωθεί.

Το ακριβές ποσό του χρέους που έχει στην κατοχή της η BNT, δεν είναι ακόμη γνωστό δημοσίως, αλλά τα συνδικάτα της BNT έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού που αντιμετωπίζει ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Υπάρχουν μερικές λύσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λυθεί αυτό το χρέος, με την κυβέρνηση πιθανότητα να καλύψει ορισμένα μέρη του. Επιπλέον, οι περικοπές προσωπικού, οι τερματισμοί των συμβάσεων και οι περικοπές μισθών είναι εξαιρετικά πιθανές σε αυτό το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δίνονται στα νέα της Capital στη Βουλγαρία (Δύο από τη Βουλγαρική Δημόσια Τηλεόραση και μία από το Υπουργείο Οικονομικών), η πλειοψηφία των χρεών κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Καναναρόφ ως γενικού διευθυντή, με τα χρέη να προέρχονται από το αυξημένο κόστος των εξωτερικών έργων, την αγορά περισσότερων αθλητικών δικαιωμάτων, την αύξηση μισθών των υπαλλήλων της ΒΝΤ και την αγορά μεγάλων πακέτων ταινιών και προγραμμάτων.

Η Capital, ζήτησε να έρθει σε επαφή με την δημόσια τηλεόραση καθώς και τον Emil Koshlukov (προσωρινό γενικό διευθυντή), αλλά και οι δύο αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Τι γίνεται όμως με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;

Από ό,τι φαίνεται η Βουλγαρία δε θα λάβει μέρος τόσο στη Junior Eurovision 2019 στη Γκλίβιτσε, καθώς οι προτεραιότητές τους βρίσκονται αλλού, δηλαδή στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο, όσο και στην Eurovision των ενηλίκων στην Ολλανδία.

Η Βουλγαρία έλαβε για τελευταία χρονιά μέρος στο Διαγωνισμό το 2018, με τους Equinox και το Bones, κατακτώντας την 14η θέση 166 βαθμούς.

 

Πηγή: esctakeover

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *