Μονακό: Ο Xavier Darcy βρίσκεται σε συζητήσεις για την Eurovision 2020;

Μετά την Aly Ryan και ο Xavier Darcy, που συμμετείχε στο Unser Lied für Lissabon το 2018, δείχνει ό,τι δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρο της Eurovision.

Ο Γερμανός καλλιτέχνης, που το 2018, ήρθε δεύτερος, πίσω από τον Michael Schulte, με το τραγούδι Jonah, μίλησε για τη νέα του προσπάθεια συμμετοχής στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το 2020.

Λίγο μετά τον τελικό της ESC 2019 ανέβασε μία φωτογραφία στην ιστορία του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, με την ετικέτα “darcyforesc2020”:

Μπορεί όλοι να περίμεναν ό,τι αυτό το επιχείρημα θα γίνει πάλι με τη Γερμανία, όμως ο Xavier έχει άλλα σχέδια.

Ερωτηθείς γι ‘αυτό δίνει την απάντηση του:

Όσον αφορά τη Γερμανία, πιστεύω ότι για το 2020 δεν αισθάνομαι έτοιμος να συμμετάσχω ξανά στη διαδικασία του εθνικού τελικού της χώρας για τη Eurovision. Αυτό το διάστημα γράφω πολλά καινούρια τραγούδια, αναπτύσσοντας τον εαυτό μου καλλιτεχνικά και προσπαθώ να εργαστώ μουσικά βάσει των εμπειριών μου τα τελευταία έτη. Αυτή η καλλιτεχνική ελευθερία και ανάπτυξη είναι, νομίζω, ασυμβίβαστη με την εθνική επιλογή της Γερμανίας. Αλλά χαίρομαι που οι σπουδαίοι, αυθεντικοί καλλιτέχνες όπως η Lilly Among Clouds ή οι Drangsal επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τη Γερμανία στην Eurovision.

Συνεχίζοντας:

Θέλω να διαγωνιστώ στην Eurovision για το Μονακό το 2020. Το Μονακό, το οποίο δεν έχει συμμετάσχει ξανά από από το 2007, έχει περήφανη ιστορία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού (3 φορές 3η θέση και νικητής το 1971) και πιστεύω ό,τι είμαι ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει το Μονακό πίσω στην αρχαία αίγλη. Μάλιστα, βρίσκομαι σε συζητήσεις με το TMC του Μονακού ( Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι).

Το Μονακό δεν έχει αποκλείσει επίσημα τη συμμετοχή του στην Eurovision 2020.

Το Μονακό στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Το πριγκιπάτο του Μονακού, συμμετείχε για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό το 1959. Καλύτερη του θέση αποτελεί η πρώτη, το 1971 με την Séverine και το Un banc, un arbre, une rue. Το 1980 αποχώρησε από την Eurovision. Επέστρεψε όμως το 2004, για τρεις μόνο εμφανίσεις, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί καμία φορά στον Τελικό. Το 2007 αποχώρησε και από τότε δεν έχει λάβει ξανά μέρος.

Πηγή: ESC kompakt

Θα θέλατε να επιστρέψει το Μονακό στον Διαγωνισμό; Συμφωνείτε με την πιθανή επιλογή του Xavier Darcy;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *