Φινλανδία: Με ανοιχτή επιλογή ο εκπρόσωπος για την Ολλανδία

Από το 2012 ως και το 2017, η φινλανδική δημόσια τηλεόραση, YLE, επέλεγε τον εκπρόσωπο της μέσω ανοιχτής επιλογής, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τις συμμετοχές για το UMK και να διαγωνισθούν με σκοπό το εισιτήριο που οδηγεί στη μεγάλη σκηνή της Eurovision.

Το 2018 αρχικά το κόνσεπτ ήταν αυτό, όμως το χαμηλό επίπεδο των τραγουδιών, οδήγησε την YLE, να κάνει πρόταση στη γνώστη σε όλη τη χώρα και όχι μόνο Saara Aalto, η οποία έκανε περήφανη τη χώρα της, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, στο βρετανικό μουσικό σόου, The X-Factor. Ταυτόχρονα, όμως η επιλογή αυτή δημιούργησε αντιδράσεις από τους καλλιτέχνες που ήδη είχαν υποβάλει συμμετοχή για τον εθνικό τελικό της χώρας.

Η ομάδα της Saara, διάλεξε τρία τραγούδια και η ίδια διαγωνίσθηκε στο UMK, με το Monsters να κερδίζει το εισιτήριο για τη Λισαβόνα και να κατακτά την 25η θέση, που αν και χαμηλή, αποτελεί την καλύτερη θέση της Φινλανδίας, από το 2014.

Φέτος, ακολουθήθηκε η ίδια συνταγή, με τους Darude feat. Sebastian Rejman, χωρίς όμως να πετυχαίνουν την πολυπόθητη πρόκριση και ταυτόχρονα να φέρνουν τη χώρα στην τελευταία θέση του Πρώτου Ημιτελικού.

Έτσι, λόγω των φετινών κακών αποτελεσμάτων, η δημόσια τηλεόραση της χώρας, YLE, αποφάσισε να επαναφέρει την ανοιχτή επιλογή, όπου καλλιτέχνες, μπορούν να αποστέλλουν τις συμμετοχές τους, από την 1η ως την 8η Νοεμβρίου 2019, από όπου και θα προκύψει ένας αριθμός καλλιτεχνών που θα διαγωνισθεί στο UMK 2020, με σκοπό μια καλή θέση στην Ολλανδία.

Μάλιστα, ο ραδιοφωνικός σταθμός YleX της Yle θα συνεργαστεί στενά με τους παραγωγούς του UMK. Ο παραγωγός της Uuden Musiikin Kilpailu, Anssi Autio και ο Hanne Kautto της YleX ελπίζουν ότι αυτό θα δώσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην έρευνα για την επιλογή της Φινλανδικής συμμετοχής.

Επίσης, ο υπεύθυνος μουσικής του YleX, Tapio Hakanen, θα είναι ο ηγέτης της ομάδας που θα επιλέγει τα τραγούδια, που θα λάβουν μέρος στην εθνική επιλογή.

Η Τελευταία φορά που η Φινλανδία επέλεξε τον εκπρόσωπο της με ανοιχτή επιλογή ήταν το 2017, όπου οι Norma John με το τραγούδι Blackbird, αν και φαβορί περιορίστηκαν στην 12η θέση του Πρώτου Ημιτελικού με 92 βαθμούς.

 

Πηγή: YLE

 

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τα δύο τελευταία χρόνια, η Φινλανδία το 2020 επιστρέφει στην ανοιχτή επιλογή, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενο μας άρθρο. […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *